Αρχική Ειδήσεις Ελλάδα-Κοινωνία Προπαγανδιστικό βίντεο του Ακάρ δείχνει Τούρκους σπουδαστές να κολυμπούν προς το Καστελλόριζο

Προπαγανδιστικό βίντεο του Ακάρ δείχνει Τούρκους σπουδαστές να κολυμπούν προς το Καστελλόριζο

3
189

Συνεχίζονται οι τουρκικές προκλήσεις με τον υπουργό Άμυνας, της γειτονικής χώρας, να σέρνει τον χορό.

Μετά τις εμπρηστικές δηλώσεις του Χουλουσί Ακάρ, το υπουργείο δημοσίευσε στον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter, προπαγανδιστικό βίντεο που στοχεύει το Καστελλόριζο.

Το βίντεο αρχικά δείχνει τις δηλώσεις Ακάρ στις 24 Δεκέμβρη , σύμφωνα με τις οποίες το Καστελόριζο είναι σε απόσταση 1.950 μέτρων από την Τουρκία και οι σπουδαστές της ακαδημίας Πολέμου μπορούν να φτάσουν εκεί κολυμπώντας.

Στη συνέχεια δείχνει χάρτη με τα τουρκικά παράλια και ακολουθούν Τούρκοι σπουδαστές να κολυμπούν, προς την Τούζλα που απέχει 1.950 μέτρα.

 

 

 

 

Περί αποστρατιωτικοποίησης

Το βίντεο εντάσσεται στη συνολική στρατηγική της Άγκυρας, που λόγω και της άσχημης οικονομικής κατάστασης στο εσωτερικό της χώρας, κορυφώνει την εμπρηστική ρητορική.

Υπενθυμίζεται ότι  χθες ο Τούρκος υπουργός Άμυνας επανέφερε το προκλητικό αίτημα για αποστρατιωτικοποίηση των νησιών του Αιγαίου,  αξιώνοντας να μην γίνονται τελετές σε Σάμο, Χίο και Οινούσες διότι είναι … πρόκληση για την Τουρκία.

«Η Συνθήκη της Λωζάνης λέει: ‘Υπάρχουν 23 νησιά, δεν μπορούν να εξοπλιστούν’. 16 από αυτά έχουν εξοπλιστεί. Όταν το λέμε αυτό, οι άνθρωποι (σ.σ. Έλληνες) λένε ότι ‘μας απειλούν’. Τα εξοπλίσατε, κάνατε λάθος. Μετά σηκώνονται και το λένε πρόκληση. Πραγματοποιούν εορταστικές εκδηλώσεις στη Χίο, στη Σάμο, στις Οινούσσες ‘μέσα στο στόμα μας’», ισχυρίστηκε ο Ακάρ, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Μιλιέτ».

«Αυτό είναι πρόκληση. Αν αυτά δεν είναι πρόκληση, τι είναι;», αναρωτήθηκε ο τούρκος υπουργός Άμυνας, προσθέτοντας: «Είπαμε να μιλήσουμε και να διαπραγματευτούμε με ειρηνικούς τρόπους και μεθόδους. Υπάρχουν οι συνομιλίες των υπουργείων Εξωτερικών, από την άλλη πλευρά υπάρχουν συνομιλίες αποκλιμάκωσης εντός του ΝΑΤΟ. Οι άνθρωποι δεν έρχονται στη συνάντηση», ισχυρίστηκε.

Για το Καστελλόριζο

Στην ίδια συνέντευξη, έγινε αναφορά στην επέκταση των χωρικών υδάτων στο Αιγαίο και εξηγήθηκε από τον Ακάρ, γιατί – κατά τους Τούρκους – αυτό δεν μπορεί να συμβεί στην περίπτωση της Ελλάδας.

«Ούτε στην ιστορία, ούτε σήμερα, υπάρχει νησί με 6 μίλια χωρικών υδάτων και 10 μίλια εναέριου χώρου. Το κολυμβητήριο της Στρατιωτικής Σχολής είναι 2 χιλιάδες μέτρα μακριά. Το Καστελόριζο βρίσκεται σε απόσταση 1.950 μέτρων. Είναι τόσο κοντά. Ζητούν θαλάσσια ζώνη 40.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων γι’ αυτό το νησί των 10 τετραγωνικών χιλιομέτρων. Από την άλλη, εργάζονται για νέες συμμαχίες. Είμαστε ήδη σε συμμαχία, τι ψάχνετε;», είπε χαρακτηριστικά ο τούρκος υπουργός.

Πηγή: https://www.in.gr

Ο δήμαρχος Καστελλορίζου απαντά στις προκλήσεις Ακάρ: Μπορεί να λέει ό,τι θέλει, ξέρουμε τα παιχνίδια της Τουρκίας

Ο δήμαρχος Καστελλορίζου απαντά στις προκλήσεις Ακάρ: Μπορεί να λέει ό,τι θέλει, ξέρουμε τα παιχνίδια της Τουρκίας

Θέση στο προκλητικό βίντεο που έχει διαρρεύσει τις τελευταίες ώρες στο διαδίκτυο, με τους Τούρκους στρατιωτικούς σπουδαστές να κολυμπούν από τις εγκαταστάσεις της σχολής τους στο νησί Τούζλα, μια απόσταση ίση με το Καστελλόριζο, παίρνει ο δήμαρχος του ακριτικού νησιού: «Ο Ακάρ μπορεί να λέει ο,τι θέλει. Αυτά τα προκλητικά παιχνίδια της Τουρκίας τα ξέρουμε και δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα».

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Καστελλόριζου Γιώργο Σαμψάκο η απόσταση του νησιού από τα παράλια της Τουρκίας είναι όντως 1.950 ναυτικά μίλια, μια απόσταση που κολυμπώντας καλύπτεται σε κάτι παραπάνω από δυο ώρες:

«Ο Ακάρ έκανε τις δηλώσεις αυτές στις 24 Δεκεμβρίου και στις 28 του μήνα έβαλαν τους σπουδαστές να κολυμπήσουν μέχρι την Τούζλα για να μας αποδείξουν το πόσο εύκολα μπορούν να καλύψουν αυτή την μικρή απόσταση. Λοιπόν έχουν και βίντεο πριν από τον κορωνοϊό όταν κολυμπούσαν με αφορμή ένα φεστιβάλ που διοργάνωναν με προορισμό εδώ το νησί» αναφέρει ο δήμαρχος και προσθέτει:

«Κάθε χρόνο πριν τον κορωνοϊό διοργάνωναν οι Τούρκοι ένα φεστιβάλ στο οποίο συμμετείχαμε κι εμείς ως δήμος Μεγίστης. Την τελευταία πάντα ημέρα του φεστιβάλ Τούρκοι κολυμβητές αλλά και δικοί μας κολυμπούσαν την απόσταση αυτή. Για να γίνεται μάλιστα με απόλυτη ασφάλεια σκάφος του δικούς μας λιμενικού σώματος τους ακολουθούσε μέχρι τα σύνορα με την Τουρκία και από εκεί τους παραλάμβανε δικός τους. Τώρα τι θέλουν να αποδείξουν με το τωρινό βίντεο μόνο αυτοί γνωρίζουν. Εμείς δεν έχουμε να φοβηθούμε παραμικρό».

 

 

Την αντίδραση του δημάρχου Γιώργου Σαμψάκου προκάλεσε η ομιλία στην στρατιωτική ακαδημία, παραμονές Χριστουγέννων, του Τούρκου υπουργού Άμυνας Χουλουσί Ακάρ ο οποίος είχε προκλητικά πως: «ακόμη και ένας σπουδαστής της τουρκικής στρατιωτικής ακαδημίας θα μπορούσε να πάει κολυμπώντας στο Καστελλόριζο» που απέχει 1.950 μ. από τις τουρκικές ακτές, κατηγορώντας την Ελλάδα πως διεκδικεί θαλάσσια ζώνη γύρω από το νησί.

 

 

Πηγή: protothema.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Όντως, η προπαγάνδα από τους απέναντι και ειδικά από τους πολιτικούς και από τους αξιωματικούς τους, εδώ και χρόνια καλά κρατεί. Όμως ο τίτλος για αυτήν την είδηση είναι clickbait, μιλάμε τελείως άκυρος τίτλος!

  2. από την πρόσφατη ανύψωση της σημαίας του Ψευδοκράτους των Τουρκοκυπρίων στην υψηλότερη κορυφή της Ανταρκτικής, στέλνοντας ζωντανά παγκόσμια ανθελληνικά μήνυματα… Κι αυτό ως αρχή μιας αλυσίδας ανάλογων δράσεων της τουρκικής προπαγάνδας. Πάντως, αν ειχαμε γειτονα εναν άλλο, φιλειρηνικό λαό, το θέμα της ΑΟΖ του Καστελόριζου θα είχε διευθετηθεί, με φιλική παραχώρηση καποιων δικαιωμάτων της Ελλάδας, στη φίλη γείτονα χώρα. Αν τώρα οι Τούρκοι σηκωθούν και φύγουν από την Κύπρο, αν σταματήσουν να αμφισβητούν τα δικαιώματα μας σε Αιγαίο και αλλού, υπογράφοντας το Δίκαιο της θάλασσας κλπ., αν αναγνωρίσουν γενοκτονίες και την πραγματική ιστορία τους,
    τότε…το ξαναβλεπουμε…. 😱😱🤪🤪

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.