35.580 νέα κρούσματα 45 Κω-46 Κάλυμνο-316 Ρόδο- 8 Κάρπαθο- 72 θάνατοι – 636 οι διασωληνωμένοι

11
766

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 35.580, εκ των οποίων 32 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 1.170.293 (ημερήσια μεταβολή +3.1%), εκ των οποίων 50.4% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 217 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.410 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Ημερήσια εξέλιξη της πανδημίας: Η ημερήσια κατανομή των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων είναι η ακόλουθη (η γραμμή παριστάνει την συνολική, αθροιστική κατανομή των κρουσμάτων). 

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 72, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 20.708 θάνατοι. Το 95.2% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. 

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 636 (59.7% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 64 έτη. To 80.5% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 540 (84.91%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 96 (15.09%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 3.751 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 421 (ημερήσια μεταβολή +1.94%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 346 ασθενείς.

Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 37 έτη (εύρος 0.2 έως 110 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).  

Γεωγραφική διασπορά

Ο χάρτης αποτυπώνει τη γεωγραφική κατανομή των συνολικών κρουσμάτων COVID-19 (από την αρχή της επιδημίας) ανά Περιφερειακή Ενότητα της χώρας, με βάση την δηλωθείσα διεύθυνση μόνιμης κατοικίας του ασθενούς, ή τη διεύθυνση προσωρινής διαμονής για τους τουρίστες και άλλους προσωρινά διαμένοντες στην Ελλάδα. Συμπεριλαμβάνονται τόσο κρούσματα με ιστορικό ταξιδίου (“εισαγόμενα”) όσο και κρούσματα με πιθανή εγχώρια μετάδοση.  

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΟΔΥ ΕΔΩ:
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

11 ΣΧΟΛΙΑ

  1. η διαχείριση εκ μέρους της Πανδημίας;το ότι πέρσι έγινε λοκντάουν με 800 κρούσματα και άνοιγμα συνόρων , εστίασης,άνοιγμα όλων των δραστηριοτήτων τον Μάιο με 14.000 κρούσματα,μόνο ψυχίατρος συμβεβλημένος με την TUI , μπορεί να εξηγήσει… θέατρο σκιών.πριν 1 μήνα δεν έφταιγε το στιβαγμα στο μετρό,τραμ, ηλεκτρικό, λεωφορεία…,αυτόπτης μάρτυρας στις 23/24 Νοεμβρίου με πολλές φωτογραφίες..τώρα θέλει μάσκα!!!! Ανοικτό φρενοκομείο 24ωρης επίσκεψης.

    • Αυτοί είναι οι αυτουργοί της συνέχισης των θυμάτων και των μέτρων.

      • ακόμα δεν κατάλαβες ότι μόνο εσείς οι εμβολιασμένοι κυκλοφορείτε σε δημόσιους χώρους και μεταδίδετε τον ιό;;; Οι ανεμβολίαστοι πέρα του ότι δεν μας επιτρέπεται να πάμε ούτε για καφέ (χ.στή___με κιόλας), κάνουμε δύο τεστ την εβδομάδα και είμαστε σίγουροι ότι δεν έχουμε κολλήσει. Άντε κάνε και την τέταρτη δε 3 μήνες μήπως και ξυπνήσεις από τον βαθύ ύπνο. Ααα…. ξέχασα, αν διαβάσεις προσεκτικά τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου, θα δεις ότι οι περισσότεροι που (δυστυχώς) πεθαίνουν είναι εμβολιασμένοι. Αρνί έ αρνί !!!

  2. Πως είπανε θα λέγεται η 4η δόση; Ενισχυτική της αναμνηστικής; Σε καλό δρόμο είστε, φτάνετε στην «ελευθερία» σιγά σιγά…

    • Ποσό …μεγάλος είσαι.Όλα τα έχεις καταλαβει.Κάθεσαι εδώ και χαλιέσαι κάνοντας σχόλια και δεν πας για την ΝΑΣΑ ,εσυ είσαι για τι διάστημα τι κανείς ακόμα στη γη;

  3. Οχι μόνο διπλή μάσκα.
    Nα βάλετε και φελιζόλ ανάμεσα για καλύτερη ηχομόνωση και θερμομόνωση ώστε να πάρετε και ενεργειακό πιστοποιητικό και να μπείτε και στο εξοικονομώ κατ οίκον!!!!

  4. Αφού τα άφησαν όλα ελεύθερα και χωρίς μάσκες. Συνωστισμός σε παζάρια δέντρα πλατείες εκδηλώσεις ψώνια ταξίδια μπουζούκια καφέ εστιατόρια λεωφορεία.αντε τώρα να τα μαζέψουν.

  5. Πότε θα ξυπνήσεις και εσύ και η άλλοι…
    Σου έταξαν ελευθερία με ημερομηνία λήξης τον Σεπτέμβριο θα πετούσαν τις μάσκες.. τώρα και φοράτε και κολατε ..είστε υπεύθυνοι για τις μεταλαξεις είστε και συνένοχοι εγκληματίες.
    Χωρίς μπολι 0 κρούσματα..αλλά είσαι πρόβατο ηληθιο πρόβατο..πάτε παντού χωρίς μάσκα σε κλειστούς χώρους και μολύνατε τους φυσιολογικους. Μπε….

    • Πολύ καλό ανέκδοτο. Να πεθαίνουν 100 την ημέρα για να μην κάνουν το εμβόλιο και να κλείνουν αντίστοιχα σπίτια. Και μόνο που το λες κατάλαβα πόσο φυσιολογικός είσαι και ποιος τελικά είναι το ΠΡΟΒΑΤΟ…. Κ@Π@ΝΕ.

    • Μιλάς παγκόσμιος φαντάζομαι η απλά κανείς αντιπολίτευση;Αν δεν υπήρχαν ώρα σαν εσένα ίσως να είχαμε ξεμπερδέψει νωρίτερα από την…..γριπουλα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ