Στους 16 οι νεκροί και 63 οι διασωθέντες από το ναυάγιο στην Πάρο – Ανάμεσα στα θύματα και ένα βρέφος

0
1362

Οι έρευνες στη θαλάσσια περιοχή βρίσκονται σε εξέλιξη

Τραγωδία σημειώθηκε παραμονή Χριστουγέννων ανοιχτά της Πάρου, όταν ιστιοφόρο που μετέφερε τουλάχιστον 80 άτομα, αναποδογύρισε.

Ως εκ τούτου, μέχρι στιγμής έχουν χάσει την ζωή τους τουλάχιστον 16 άνθρωποι, 12 άνδρες και τρεις γυναίκες, ενώ ανάμεσά τους είναι και ένα βρέφος. Παράλληλα, το Λιμενικό έχει διασώσει από το ναυάγιο 63 από τους επιβαίνοντες του ιστιοφόρου, 61 άνδρες και δύο γυναίκες. Μεταφέρθηκαν όλοι με ασφάλεια στην Πάρο.

Οι έρευνες στη θαλάσσια περιοχή βρίσκονται σε εξέλιξη.

Δυνάμεις του Λιμενικού, αλλά και ιδιωτικά μέσα βρίσκονται από χθες στο σημείο για να βοηθήσουν στην επιχείρηση έρευνας και διάσωσης. Στο σημείο επιχειρούν και ένα ψαροκάικο, το ΕΓ/ΟΓ Blue star Delos και αναμένονται ακόμα περισσότερα πλοία. Επιχειρεί ακόμη ομάδα της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών του Λιμενικού, ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού και αεροσκάφος C-130.

Ακολου

Ιστιοφόρο, το οποίο μετέφερε πάνω από 80 μετανάστες, αναποδογύρισε – Μεγάλη κινητοποίηση του Λιμενικού Σώματος

Το νέο ναυάγιο σημειώθηκε αργά το απόγευμα της Παρακευής κοντά στην Πάρο όταν ιστιοφόρο σκάφος στο οποίο επέβαιναν, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, 80 άτομα αναποδογύρισε υπό αδιευκρίνιστη αιτία.
ΒΙΝΤΕΟ από το σημείο:

Αμέσως, μόλις ενημερώθηκε ο θάλαμος επιχειρήσεων , σήμανε συναγερμός στο Λιμενικό Σώμα  και στην περιοχή  έσπευσan ένα πλοίο ανοικτής θαλάσσης, τέσσερα πλωτά, του Λιμενικού, ένα ελικόπτερο του πολεμικού Ναυτικού, ένα C130, και 9 παραπλέοντα σκάφη.

Στο σημείο όπως ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Ναυτιλίας έφτασε και Μονάδα Υποβρυχίων Αποστολών του Λιμενικού Σώματος η οποία θα ερευνήσει το βυθισμένο σκάφος καθώς υπάρχουν μαρτυρίες για την ύπαρξη εγκλωβισμένων τη στιγμή της βύθισης.

Παράλληλα στην περιοχή ήδη βρίσκονται ένα ψαροκάικο, το ΕΓ/ΟΓ Blue star Delos και αναμένονται ακόμα περισσότερα πλοία. Όπως επισημαίνει το Cyclades24 οι καιρικές συνθήκες στην περιοχή είναι καλές.

Δείτε φωτογραφίες του Cyclades24 με τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ στο λιμάνι της Πάρου.

paros-nauagio
269407579_1004884420063181_7301276018159139176_n

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες ώρες σε ένα άλλο ναυάγιο έχασαν τη ζωή τους 11 άνθρωποι -πρόσφυγες και μετανάστες- μετά την προσάραξη ιστιοφόρου σκάφους στη βραχονησίδα Πρασονήσι, βόρεια των Αντικυθήρων.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ