Γενικό lockdown από τις 3 Ιανουαρίου εκτιμά με βεβαιότητα ο καθηγητής Δ. Σαρηγιάννης

2
1883

Ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ Δημοσθένης Σαρηγιάννης, μιλώντας το πρωί στον 102 FM της ΕΡΤ3, εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι η χώρα δεν θα αποφύγει το καθολικό lockdown εξαιτίας της «Όμικρον», σημειώνοντας πως όλα τα στοιχεία συγκλίνουν στο ότι το πρόβλημα θα έρθει πολύ γρήγορα και θα είναι πολύ μεγάλο. 

Ο κ. Σαρηγιάννης εξέφρασε την πεποίθηση ότι «εάν υπάρξει καθολικό lockdown από τις 3 Ιανουαρίου, θα διαρκέσει έναν μήνα. Εάν φτάσουμε στις 16 του μηνός, όταν υπολογίζουμε ότι τα κρούσματα θα είναι και πάλι 6.000 ημερησίως, τότε θα πάει μέχρι τον Μάρτιο».

«Μέχρι την Πρωτοχρονιά η μετάλλαξη Όμικρον θα αντιπροσωπεύει άνω του 50% των κρουσμάτων στη χώρα μας», υπογράμμισε και διευκρίνισε ότι η αποκλιμάκωση στα κρούσματα και στις νοσηλείες που παρατηρήσαμε το τελευταίο διάστημα δείχνει από χθες τάσεις αντιστροφής.

Ακόμα, εκτίμησε ότι το πρόβλημα θα είναι σε πρώτη φάση μεγάλο στη Λάρισα, στα Χανιά, στη Σητεία και στην Αθήνα, κάτι που θα επιταχύνει την εξάπλωση της «Όμικρον». Αναφερόμενος στα σχολεία, υποστήριξε πως δεν πρέπει να ανοίξουν στις 10 Ιανουαρίου.

Ταυτόχρονα, αποκάλυψε ότι σε πολλά ιδιωτικά σχολεία έχουν ήδη ξεκινήσει και πάλι τις δοκιμές για τηλεκπαίδευση, ενώ, στο ίδιο πνεύμα, υπογράμμισε πως θα ήταν εγκληματικό λάθος να γίνουν διά ζώσης οι εξετάσεις του α΄ εξαμήνου στα ελληνικά πανεπιστήμια.

Ο καθηγητής Δημοσθένης Σαρηγιάννης προτείνει γενικό lockdown από τις 3 Ιανουαρίου

 

Ο κ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

2 ΣΧΟΛΙΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ