Νίκος Ανδρουλάκης: Ποιος είναι ο νέος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ – Η άγνωστη ζωή του

0
828

Νίκος Ανδρουλάκης είναι ο νέος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, επικρατώντας πανηγυρικά του Γιώργου Παπανδρέου στον δεύτερο γύρο των εσωκομματικών εκλογών. Εμείς σας παρουσιάζουμε τη ζωή του Κρητικού πολιτικού που κατάφερε με πολύ κόπο και δουλειά να σκαρφαλώσει στην κορυφή της παράταξης που υποστηρίζει εμπράκτως από μικρό παιδί.

Το βιογραφικό του

Ο ευρωβουλευτής γεννήθηκε στις 7 Φεβρουαρίου 1979 στο Ηράκλειο Κρήτης και σπούδασε πολιτικός μηχανικός στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης.

Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στο πρόγραμμα “Νέα Υλικά και Περιβάλλον”, καθώς και υποψήφιος διδάκτωρ της Φιλοσοφίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει εργαστεί ως πολιτικός μηχανικός και στον τουριστικό τομέα, ενώ έχει διδάξει ως καθηγητής στην Ανώτατη Σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης.

Από μικρός είχε δείξει ενδιαφέρον για τα κοινά και σύμφωνα με τον ALPHA, ο πατέρας του στήριζε πολύ θερμά των Κώστα Σημίτη. Ο ίδιος είχε πάντοτε ως πολιτικό πρότυπο τον αείμνηστο Ανδρέα Παπανδρέου.

Η πολιτική του πορεία

Το 2001, έγινε μέλος στο Κεντρικό Συμβούλιο Νεολαίας του ΠΑΣΟΚ, ενώ το 2008 έγινε μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ. Στις 14 Μαρτίου 2013, εκλέχτηκε από το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ, Γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής, λαμβάνοντας 109 ψήφους σε σύνολο 168 ψήφων.

Στις 30 Μαρτίου 2014, ανακοινώθηκε η υποψηφιότητά του για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με την Ελιά – Δημοκρατική Παράταξη. Εξελέγη δεύτερος με 113.719 σταυρούς προτίμησης. Έκτοτε, συμμετέχει στην ομάδα της Προοδευτικής Συμμαχίας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών (S&D) στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Στην πρώτη του θητεία, ο Νίκος Ανδρουλάκης συμμετείχε στις επιτροπές Εξωτερικών Υποθέσεων και στην Αντιπροσωπεία για τις σχέσεις με τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας.

Παράλληλα, διετέλεσε αναπληρωτής στις επιτροπές Περιβάλλοντος, Δημόσιας Υγείας και Ασφάλειας των Τροφίμων, Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Ασφάλειας και Άμυνας και στην Αντιπροσωπεία στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση ΕΕ – Λατινικής Αμερικής.

Τον Ιανουάριο του 2016, μετά από πρόταση της Σοσιαλιστικής Ομάδας, επελέγη να συμμετάσχει στην Εξεταστική Επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σχετικά τις μετρήσεις εκπομπών στην αυτοκινητοβιομηχανία ως πλήρες μέλος (σκάνδαλο Volkswagen).

Τον Μάιο του 2019, ο Νίκος Ανδρουλάκης επανεξελέγη Ευρωβουλευτής με το Κίνημα Αλλαγής πρώτος, λαμβάνοντας 180.822 ψήφους.

Τον Ιούλιο του 2021, δήλωσε επίσημα την υποψηφιότητά του στις εκλογές ανάδειξης ηγεσίας του Κινήματος Αλλαγής και την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου εξελέγη νέος πρόεδρος του κόμματος.

Η ζωή του Νίκου Ανδρουλάκη

Ο Νίκος Ανδρουλάκης είναι πολύ κοντά με την μητέρα του, Πόπη, η οποία τον στηρίζει σε ό,τι κάνει και είναι πάντα στο πλευρό του γιου της. Παράλληλα, η αδερφή του Μαρία, είναι και εκείνη στο πλευρό του και τον στηρίζει σημαντικά και της έχει επίσης μεγάλη λατρεία.

Μια γυναίκα στην οποία είχε μεγάλη αδυναμία ο Νίκος Ανδρουλάκης ήταν η θεία του και αδερφή του πατέρα του, η οποία έφυγε από τη ζωή μετά από σκληρή μάχη με τον καρκίνο. Ήταν μια γυναίκα που αγαπούσε πολύ και η απώλεια της του στοίχισε.

Το σύμφωνο συμβίωσης και ο αγαπημένος του γιος

Ο Νίκος Ανδρουλάκης είχε κάνει στο παρελθόν σύμφωνο συμβίωσης με την Ελένη Ψαρρού αλλά μετά από λίγο καιρό αποφάσισαν να τραβήξουν χωριστούς δρόμους.

“Καρπός” αυτού του έρωτα, ο γιος του Μαρίνος ο οποίος είναι ο μεγάλος “έρωτας” του και πάντα φροντίζει να τον έχει σε ιδιαίτερες στιγμές της ζωής του και προσπαθεί να περάσει πολλές ώρες μαζί του.

Να σημειωθεί πως ο δεκάχρονος Μαρίνος, προς μεγάλη απογοήτευση του πατέρα του, που είναι Παναθηναϊκός, δηλώνει Ολυμπιακός.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ