«Έχω σώσει χιλιάδες ανθρώπους, ο υποχρεωτικός εμβολιασμός θα είναι η αρχή της πτώσης της κυβέρνησης – Yψηλό ποσοστό θανάτων πλήρως εμβολιασμένων»

1
1557

ΒΙΝΤΕΟ Πολάκης προς Μητσοτάκη: ‘Ασχετε… Μητσοτάκης: Με αντιεμβολιαστές δεν συνομιλώ…

Εκφράζοντας την διαφωνία του για την τροπολογία που καθιστά υποχρεωτικό τον εμβολιασμό σε ηλικίες άνω των 60 ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ επικαλέστηκε στοιχεία για να υποστηρίξει ότι υπάρχει υψηλό ποσοστό θανάτων πλήρως εμβολιασμένων

Επίθεση στην κυβέρνηση για την απόφαση να καταστεί υποχρεωτικός ο εμβολιασμός στους άνω των 60 ετών, εξαπέλυσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλος Πολάκης.

Σε τοποθέτησή του στην Βουλή, σημείωσε πως η τροπολογία για τα 100 ευρώ πρόστιμο, αποτελεί «σημείο στροφής της πτώσης της κυβέρνησής σας», συμπληρώνοντας πως αποτελεί ομολογία αποτυχίας καθώς υπάρχουν ασθενείς να ψάχνουν κρεβάτι στις ΜΕΘ.

«Τώρα που μιλάμε στις λίστες ΜΕΘ βρίσκονται διασωληνωμένοι και ψάχνουν κρεβάτι ΜΕΘ 136 ασθενείς. Σήμερα εμφανίζουμε το υψηλότερο ποσοστό θανάτων από covid μεταξύ των προηγμένων χωρών της ΕΕ», είπε.

«Όταν με κατηγορούσατε ως ψεκασμένο για τα μονοκλωνικά, τελικά τα φέρατε και είναι λίγα. Τι θα τα κάνουμε, λοταρία;», είπε ο Παύλος Πολάκης. «Όταν έχετε 6.500 υγειονομικούς εκτός συστήματος και αρνείστε να τους επιστρέψετε με 2-3 rapid test ενώ στα νοσοκομεία λιποθυμούν γιατί δεν αντέχουν», συμπλήρωσε ο κ. Πολάκης ρωτώντας τον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη, «τι θα κάνατε εσείς εάν επί κυβερνήσεώς μας είχαμε 18.000 νεκρούς;».

«Είστε τόσο ψιλικατζήδες, γερολαδάδες, που τον Ιανουάριο το πρόστιμο θα είναι 50 ευρώ», είπε ο κ. Πολάκης, αναφερόμενος στο πρόστιμο που θα επιβάλλεται. «Έχουμε κάνει έναν σκασμό προτάσεις. Από την αραίωση στα σχολεία, τα ΜΜΕ κ.α.», συμπλήρωσε.

Ο ίδιος αμφισβητώντας την αποτελεσματικότητα των εμβολίων ανέφερε «Με βάση τα επίσημα στοιχεία οι νεκροί πλήρως εμβολιασμένων από την αρχή της πανδημίας έως τις 10 Οκτωβρίου ήταν 147. Από 10 Οκτωβρίου έως 7 Νοεμβρίου οι νεκροί πλήρως εμβολιασμένοι έγιναν 346. Από τους 1.118 θανάτους οι 346 ήταν πλήρως εμβολιασμένοι. Για πείτε μου τι ποσοστό είναι οι 346; Αυτό είναι η αποτυχία σας».

Στο σημείο αυτό παρενέβη ο Θάνος Πλεύρης λέγοντας ότι δεν είναι σωστό το μήνυμα που εκπέμπεται με αυτή την τοποθέτηση του Παύλου Πολάκη. Η παρέμβαση αυτή προκάλεσε την εκρηκτική αντίδραση του Παύλου Πολάκη ο οποίος μίλησε για καταστροφική διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση. «Δεν θα μας μιλήσετε εσείς για επιστήμη. Έχω σώσει χιλιάδες ανθρώπους εγώ στην ζωή μου. Τι ποσοστό είναι αυτό από τα επίσημα στοιχεία», είπε.

Πολάκης προς Μητσοτάκη: ‘Ασχετε… Μητσοτάκης: Με αντιεμβολιαστές δεν συνομιλώ…

Ειδήσεις σήμερα:

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Όταν φτάσουν στα 3 εκατομμύρια, τότε ναι, να ανοίξουμε σαμπάνια στην υγειά του Μητσοτάκη.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ