Γίνονται κι αυτά επί Μητσοτάκη: Τα ΜΑΤ έριξαν χημικά, νερό και ξύλο στους πυροσβέστες που διαδηλώνουν (βίντεο)

3
1086

Επεισόδια σημειώθηκαν κατά τη συγκέντρωση των Πυροσβεστών μπροστά από το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, στο Μαρούσι.

Παράλληλα «επιστρατεύτηκε« και η Αύρα της Αστυνομίας.

Οι συγκεντρωμένοι, οι οποίοι έχουν έρθει στην Αθήνα από όλη την Ελλάδα, τονίζουν στα συνθήματά τους: «Ήρθε η ώρα να βγάλουμε τα μπεζ οι καταστροφές δεν είναι εποχικές»«στο πλάι σου πολίτη όταν μας χρειαστείς, ενίσχυση του Σώματος της Πυροσβεστικής» και «Εδώ και τώρα μονιμότητα».

https://fb.watch/95fa1Kx-2W/

Αντιδρούν, όπως τονίζουν, «στις εξελίξεις που επηρεάζουν άμεσα την πορεία του Πυροσβεστικού Σώματος, μετά και την ιδιαίτερα δύσκολη φετινή αντιπυρική περίοδο», ενώ ζητούν την ενίσχυση του Πυροσβεστικού Σώματος.

Αναλυτικά όπως αναφέρει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Υπαλλήλων του Πυροσβεστικού Σώματος το Πυροσβεστικό Σώμα χρειάζεται:

– Άμεση ενίσχυση σε έμψυχο δυναμικό με αύξηση της οργανικής δύναμης πλέον των 4.000 οργανικών θέσεων και αντίστοιχο αριθμό προσλήψεων με άμεση αξιοποίηση των εποχικών πυροσβεστών ως πυροσβέστες Πενταετούς Υποχρέωσης.

– Άμεση τροποποίηση διατάξεων του ν.4662/2020 που θεσμοθετήθηκε με σκοπό την αναβάθμιση του Π.Σ. και όχι για την εξόντωση και το ξεσπίτωμα των υπαλλήλων του με την περιφορά τους ανά το πανελλήνιο μέσω άσκοπων, συνεχών μεταθέσεων και μετακινήσεων, χωρίς κανένα ουσιαστικό σχεδιασμό.

– Αποσαφήνιση των όρων Διαβάθμιση Κατάστασης Ετοιμότητας, Γενική -Μερική Επιφυλακή και Αυξημένη Ετοιμότητα, διότι παρατηρείται απίστευτη κατάχρηση του μέτρου που εξουθενώνει το πυροσβεστικό προσωπικό.

– Θεσμοθέτηση και άμεση αποζημίωση της υπερεργασίας (πρόσθετη εργασία).

– Θωράκιση του ανθρώπινου δυναμικού για την προστασία του από τον κορονοϊό με μέτρα πρόληψης, δωρεάν τέστ και όχι επιβολή τιμωρητικών λογικών και κυρώσεων.

– Την έμπρακτη, κατά τις ρήσεις του πρωθυπουργού της χώρας μετά την εκδήλωση των μεγάλων πυρκαγιών του Αυγούστου αλλά και την επικοινωνία του με το προεδρείο της Ομοσπονδίας, στήριξη των πυροσβεστών που «αντιμετώπισαν με αυταπάρνηση μια εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση!».

aftodioikisi.gr/

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Το καλοκαίρι ήρωες στις φωτιές τώρα ξύλο και χημικά από τα ΜΑΤ κατ’ εντολή Μητσοτάκη. Να τον χαίρεστε όσοι τον ψηφίσατε

    • Πσιτ .... Ρε κ@πανε Ψιτακε όλοι σεβόμαστε τον οιονδήποτε νομοταγή πολίτη.

      Όταν όμως ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΟΔΙΚΗ ΑΡΤΗΡΙΑ επί ώρες, όποιος και αν είναι αυτός, πρέπει να δωθεί λύση. Δεν μπορεί ο καθένας, έστω και αν είναι ΗΡΩΑΣ, να κάνει κάτι εις βάρος του συνόλου. Κάποτε θυμάμαι πριν λίγα χρόνια έγινε χρήση δακρυγόνων από την αστυνομία εναντίον συναδέλφων τους. Έτσι έχουν τα πράγματα. Αλλά εσύ προκειμένου να χυσης το δηλητήριο σου και την χολή σου … ΕΚΤΙΘΕΣΑΙ.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ