Κορωνοϊός: Παρελάσεις με μάσκα παντού – Αύξηση 28% του επιδημιολογικού φορτίου στη χώρα

7
1057

Μεγάλη η επιβάρυνση στη Βόρεια Ελλάδα, σύμφωνα με την ενημέρωση των Γκάγκα, Παπαευαγγέλου και Μαγιορκίνη – Μεγάλη η σημασία της τρίτης δόσης, ειδικά για άτομα άνω των 60 ή 70 ετών

Τις τελευταίες εξελίξεις για την πανδημία του κορωνοϊού στην Ελλάδα και το εξωτερικό παρουσίασαν την Πέμπτη η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα, η Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου και ο επίκουρος Καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Γκίκας Μαγιορκίνης.

Την κατάσταση στις ΜΕΘ στην τρίτη και τέταρτη ΥΠΕ παρουσίασε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα και όπως είπε υπάρχουν αρκετοί διασωληνωμένοι, με την πλειονότητα να είναι ανεμβολίαστοι. Επίσης, σε κοινούς θαλάμους με μεγάλη υποστήριξη οξυγόνου οι περισσότεροι ασθενείς είναι ανεμβολίαστοι. «Σήμερα είχαμε πάλι αρκετά κρούσματα σε αρκετούς νομούς. Οι νοησλευόμενοι σε μονάδες στη Δυτκή Μακεδονία και νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, οι 70 από τους 73 νοσηλεύομενους σε ΜΕΘ, είναι ανεμβολίαστοι. Παράλληλα, από τους 22 νοσηλευόμενους σε απλές κλίνες με υψηλή ροή οξυγόυνου, οι 18 είναι ανεμβολίαστοι» ανέφερε μεταξύ άλλων.

Για την πίεση στο ΕΣΥ, η κ. Γκάγκα είπε: «Ο καρκινοπαθής που πρέπει να κάνει χειρουργείο, δεν θα το κάνει λόγω Covid; Το κάναμε πέρσι αυτό, αλλά φέτος υπάρχει φροντίδα για όλους. Το μεγάλο πρόβλημα είναι πως πέρα από τις μονάδες και τα όριά τους, είναι οι κοινές κλίνες νοσηλείας. Δεν πρέπει να υπάρχει πόλωση μεταξύ εμβολιαστών ή αντιεμβολιαστών. Πρέπει να προχωρήσουμε ενωμένοι».

Για την αύξηση των κρουσμάτων στη χώρα, η κ. Γκάγκα είπε: «Θα είναι ήπια και πιο ελεγχόμενη η αύξηση των κρουσμάτων, καθώς μέσα σε αυτά υπάρχουν και εμβολιασμένοι. Δεν υπάρχει ίδιος αριθμός νοσηλειών όπως πέρσι, ωστόσο οι εισαγωγές είναι πολλές, ιδιαίτερα στη Βόρεια Ελλάδα». 

Η Βάνα Παπαευαγγέλου ανέφερε από την πλευρά της: «Το επιδημιολογικό φορτίο έχει αυξηθεί κατά 28% τις δυο τελευταίες εβδομάδες. Το ποσοστό θετικότητας είναι στο 1,35% την τελευραία εβδομάδα, με υψηλό αριθμό τεστ. Αυξημένος ο αριθμός νέων κρουσμάτων σε Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα. Σημαντική αύξηση σε Γρεβενά, Ημαθία και Μαγνησία, ενώ είχαμε αύξηση και σε Αρκαδία, Αχαΐα Αιτωλοακαρνανία. Γενικά σταθερή η πορεία στην Αττική, με επιβάρυνση στη Δυτική Αττική. Αυξήθηκαν κατά 30% οι εισαγωγές στα νοσοκομεία και ο λόγος εισαγωγών προς εξιτήρια έφτασε στο 1,6. Έχουμε αυξανόμενη πίεση στο ΕΣΥ, ιδιαίτερα στη Βόρεια Ελλάδα, όπου η κάλυψη των ΜΕΘ είναι στο 90%. Έχουμε σημαντική αύξηση νοσηλειών και θανάτων σε Ξάνθη και Δράμα. Αυτό που εντυπωσιάζει είναι πως δεν παρατηρήθηκε αύξηση της εμβολιαστικής κάλυψης στη Βόρεια Ελλάδα. Ο κ. Τσιόδρας μας ανέλυσε σαφή στοιχεία για την ασφάλεια και αποτελεσματικότητα των εμβολίων. Στην Ελλάδα, οι εμβολιασμένοι έχουν 11 φορές λιγότερες πιθανότητες να χάσουν τη ζωή τους από Covid. Δύσκολα μετακινούνται από τις αποφάσεις τους οι ηλικιωμένοι, ώστε να πάνε να εμβολιαστούν. Πρέπει να επιλέξουμε πια πώς θα προστατεύσουμε την οικογένεια και τον εαυτό μας βάσει των επιστημονικών δεδομένων. Παρά το άνοιγμα της κοινωνίας, οι εμβολιασμέμνοι πρέπει να ξέρουν πως κι αυτοί μπορεί να κολλήσουν αν δεν προσέχουν. Πρέπει όλοι να επιλέγουμε τις δραστηριότητές μας με βάση την ηλικία μας. Αναφορικά με τις παρελάσεις που επίκεινται, κατά την παρακολούθησή τους, όπου κι αν γίνει αυτή, πρέπει να φοράμε όλοι τη μάσκα μας. Αρκετοί από τους ανθρώπους που αναρρώνουν, εξακολουθούν να έχουν προβλήματα. Σύμφωνα με μελέτες, ο ένας στους δυο παρουσιάζει χρόνια προβλήματα. Η λοίμωξη από κορωνοϊό δεν είναι μια απλή γριπούλα» .

Για την ανάγκη λήψης ή επιστροφής μέτρων ενόψει τέταρτου κύματος, η κ. Παπαευαγγέλου είπε: «Περιμένουμε να δούμε πώς θα μπει ο χειμώνας, έχουμε τα πρώτα δείγματα από Βόρεια Ελλάδα και υπάρχει άμεση συσχέτιση της εμβολιαστικής κάλυψης με τη νοσηρότητα. Δεν έχουμε συζητήσει άλλα μέτρα, αλλά παρακολουθούμε τα δεδομένα και θα κάνουμε ότι χρειαστεί. Τονίζω τη σημασία της τρίτης δόσης, ειδικά για άτομα άνω των 60 ή 70 ετών».

Για την προσβολή παιδιών από τη λοίμωξη, η κ. Παπαευαγγέλου είπε: «Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στις μελέτες για τα παιδιά. Αυτό που έχει φανεί από την αρχή της πανδημίας, είναι πόσο ήπια είναι για τα παιδιά. Μια από τις θεωρίες αφορά στην ηπιότερη ανοσολογική τους αντίδραση στη λοίμωξη». 

Στα σχόλιά του, ο Γκίκας Μαγιορκίνης είπε: «Μειώθηκαν οριακά οι νέες διαγνώσεις σε παγκόσμια κλίμακα. Η επιδημία εξακολουθεί να βρίσκεται σε συρρίκνωση, ωστόσο την τελευταία εβδομάδα έδειξε σταθεροποίηση. Στην Ευρώπη, τα μεγέθη παρουσίασαν αύξηση την τελευταία εβδομάδα. Από τις 47 ευρωπαϊκές χώρες, οι 38 είχαν επιδείνωση. Στην Ελλάδα, είχαμε αύξηση – 17% – στις διαγνώσεις για τρίτη διαδοχική εβδομάδα. Η πίεση στο ΕΣΥ είναι σχετικά αυξημένη, με προοπτικές επιδείνωσης»

Ειδήσεις σήμερα:

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

7 ΣΧΟΛΙΑ

 1. θα καταλάβει και το τι δούλεμα τρώμε. Γιατί δεν μας λένε ότι έχουν κλείσει πολλές ΜΕΘ στην Β. Ελλάδα επειδή έχουν βγεί σε αναστολή ανεμβολίαστοι νοσοκομειακοί και δεν μπορούν να τις επανδρώσουν; Έτσι όταν μας λένε ότι έχουν γεμίσει κατά 80% σε σύνολο των κλινών είναι λιγότερο από 30% η πληρότητα. Επίσης το ότι οι περισσότεροι διασωληνωμένοι είναι ανεμβολίαστοι είναι ψέμα. Πριν δύο εβδομάδες ξέφυγε σε συνέντευξη του διοικητή νοσοκομείου ακριβώς το αντίθετο. Η Παπαευαγγέλου λέει ότι «απο την αρχή της πανδημίας είναι πολύ ήπια στα παιδιά». Τότε γιατί η Παγώνη και άλλοι τηλε-μαιντανοί τρομοκρατούν τους γονείς ότι έχουν αυξηθεί τα κρούσματα και νοσηλεύονται σε ΜΕΘ παιδιά; Γιατί θέλουν σώνει και καλά να τα εμβολιάσουν αφού δεν κινδυνεύουν; Και μην πει κανείς για να προστατεύσουν τους άλλους γιατί δεν ισχύει !!

  • Σε ποιο πλανήτη ζεις;Μαθηματικέ μου άσε τα ποσοστά,τα νούμερα δες 350-400 σε ΜΕΘ , 40 φεύγουν κάθε μέρα.Σιγά το πράγμα.Απορώ γιατί θέλουν να εμβολιαστούνε.Άκου απαίτηση να έχουμε εμβολιασμένο νοσηλευτικό πρωσοπικο.Ντροπή τους.Σωστά μεγάλε;Ευτυχως κατεβαίνουν στις εκλογές ,Τραγκας,Βελόπουλος,ο γιατρός που δεν θυμάμαι πως τον λέμε και η ΧΑ.Θα τους ψηφίσουμε να σωθούμε.Ελεος

  • Εσυ εισαι ΕΙΔΙΚΟΣ? Αντε απο εδω. Καθε μερα θαβουνε ΒΛΑΚΩΔΩΣ 30-40 και εχει μελλον το πραγμα και εσυ ΑΝΑΝΙΖΕΣΑΙ. Θαψαμε και εμεις ………………και κλεισαν σπιτια. ΕΝΔΟΞΩΣ βεβαια.

 2. δυστυχώς η κυβέρνηση στη διαχείριση της πανδημίας, αρχίζει και χάνει τον έλεγχο !!!!

  δυστυχώς η κυβέρνηση στη διαχείριση της πανδημίας, αρχίζει και χάνει τον έλεγχο !!!!
  Η οικονομία είναι στα όρια της κατάρρευσης !!!

 3. Αυτό με τις παρελάσεις που λίγοι πήγαιναν και πολλοί θάλαμε να καταργηθούν,οι μαθητές προσπαθούσαν να τις αποφύγουν,τώρα με τους ψεκασμενους πρέπει μα γίνουν γιατί θα χαίρουμε λέει ….δεν ξέρω τι ακριβώς.

 4. Οτι νοσούν και πεθαίνουν και κάποιοι ελάχιστοι εμβολιασμένοι, λόγω μείωσης της ανοσολογικής απόκρισης, ΑΛΛΑ, με την τρίτη δόση η ανοσία/ προστασία θα είναι ΟΡΙΣΤΙΚΗ!!!!!!!! Δεν θα χρειαστεί 4η, 5η κλπ δόση!!!! Πρέπει να έχουν….κληρονομικό χάρισμα….μελλοντολογιας, δεν εξηγείται αλλιώς!!!!! Αυτά που λένε οι….φαρμακογλωσσες, πως τους ξεμειναν εμβόλια ή απλώς μας ρίχνουν στάχτη για τις βαριές νοσήσεις και τους θανάτους από τον ιό ΚΑΙ σε εμβολιασμένους ( κουβέντα βέβαια για αυτούς από….Ξαφνικίτιδα), πως σε λίγους μήνες η μετάλλαξη….»Φουμαντσού» απαιτεί κι άλλες δόσεις και πως τα έχει πάρει στο κρανίο ο Μητσοτάκης, γιατί του χαλάνε το σχέδιο- αφήγημα του Εθνοσωτήρα Μωυσή, είναι παπαριές των ψεκασμενων ανεμβολίαστων! Γιατί στην εποχή μας, πέρα από τους όντως παραπληροφορημενους, όποιος έχει αλλη άποψη από την δική μας, είναι απλά ΨΕΚΑΣΜΕΝΟΣ. Τέλος. Είναι η σπουδαιότερη…πολιτιστική κληρονομιά που αφήνει στον Ελληνικό λαό το μετα-φασιστικο μόρφωμα ΝΔ, by Mitsotakis..

  • Δεν τους λες κ ελάχιστους ,αν βάλουμε κ αυτούς που πεθαίνουν ξαφνικά ,που ακούμε κατά καιρούς ,είναι αρκετοί τον αριθμό .

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.