Θεομηνία «Μπάλλος»: Στο σκοτάδι Πειραιάς, Παγκράτι, Νέα Σμύρνη, Καλλιθέα | Έκτακτα μέτρα – Κλειστό αύριο το Δημόσιο – Απαγόρευση κυκλοφορίας

0
847

Έκτακτα μέτρα για την κακοκαιρία: Κλειστό αύριο το Δημόσιο – Απαγόρευση κυκλοφορίας σε παραλιακή και Κηφισό από τη 1 έως τις 8 το πρωί

kfissos-main

Όπως επίσης ανακοίνωσε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης, ενθαρρύνεται η τηλεργασία στον ιδιωτικό τομέα – Κλειστά σχολεία και βρεφονηπιακοί σταθμοί σε Αττική, Εύβοια, Χαλκιδική, Κέρκυρα, Σάμο και Ικαρία

Απαγόρευση κυκλοφορίας στην παραλιακή λεωφόρο Ποσειδώνος και τον Κηφισό από τη 1 έως τις 8 το πρωί αποφασίστηκε στην έκτακτη σύσκεψη στην Πολιτική Προστασία, με αντικείμενο τη διαχείριση της κατάστασης που έχει προκύψει από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.
Κακοκαιρία «Μπάλλος»: Πού θα είναι ισχυρά τα φαινόμενα μέχρι το πρωί της Παρασκευής

Στη σύσκεψη μετείχαν ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης, ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, ο υφυπουργός Υποδομών, Γιώργος Καραγιάννης, ο υφυπουργόςΚλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Ευάγγελος Τουρνάς, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνος Φλώρος, o αρχηγος της ΕΛ.ΑΣ, Μιχαήλ Καραμαλάκης και ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης.

Ανακοινώσεις από τον Υπουργό Χρήστο Στυλιανίδη για την εξέλιξη της κακοκαιρίας «Μπάλλος»

Όπως ανακοίνωσε μετά το πέρας της σύσκεψης ο Χρήστος Στυλιανίδης:

Οι αποφάσεις της Πολιτικής Προστασίας, όπως τις ανακοίνωσε ο υπουργός Κλιματικής Αλλαγής και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης, είναι οι εξής:

1. Από τη 1 μέχρι τις 8 το πρωί απαγορεύεται η διέλευση όλων των οχημάτων σε Κηφισό και παραλιακή. Για τα φορτηγά θα εκτιμηθεί η κατάσταση με την εξέλιξη του φαινομένου. Θα δίνονται οδηγίες σε όλους τους δρόμους.

2. Κλειστές θα παραμείνουν οι δημόσιες υπηρεσίες στην Αττική, εκτός από τις αναγκαίες για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας Μπάλλος και των υπηρεσιών των ΟΤΑ.

3. Ενθαρρύνεται η τηλεργασία στην Αττική σε όλο τον ιδιωτικό τομέα. «Θα συνεισφέρει πολύ στην αποσυμφόρηση των δρόμων, έτσι ώστε, αν επιδεινωθεί το φαινόμενο, να είμαστε έτοιμοι να δράσουμε» είπε ο υπουργός.

4. Λόγω της εξέλιξης του επικίνδυνου φαινομένου, θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία σε Κέρκυρα, Σάμο και Ικαρία, παράλληλα με την ίδια απόφαση σε Αττική, Χαλκιδική και Εύβοια.

5. Κλειστοί οι βρεφονηπιακοί σταθμοί, τα ΚΔΑΠ και οι δομές ΑμΕΑ σε Κέρκυρα, Σάμο και Ικαρία, όπως και σε Αττική, Χαλκιδική και Εύβοια.

6. Θα αξιοποιούνται όλα τα αναγκαία μέσα από ιδιωτικές εταιρείες, έτσι ώστε ο ιδιωτικός τομέας να συνδράμει στην αντιμετώπιση της κακοκαιρίας.

Ειδήσεις σήμερα:

Κακοκαιρία «Μπάλλος»: Black out σε πολλές περιοχές της Αττικής εξαιτίας των ακραίων καιρικών φαινομένων. Τι δηλώνουν οι εκπρόσωποι της ΔΕΗ.

Στο σκοτάδι έχουν βυθιστεί πολλές περιοχές της Αττικής λόγω βλαβών που έχουν προκληθεί στο δίκτυο ηλεκτροδότησης από τη σφοδρή κακοκαιρία που πλήττει όλη τη χώρα.

Η Νέα Σμύρνη, η Καλλιθέα, το Μοσχάτο, ο Άγιος Δημήτριος και ο Άλιμος είναι χωρίς ρεύμα τις τελευταίες ώρες, ενώ εντοπίζονται προβλήματα και σε άλλα σημεία του λεκανοπεδίου.

newsbomb.gr: Black out σε περιοχές της Αττικής από την κακοκαιρία Μπάλλος

Διακοπές ρεύματος καταγράφονται και σε πολλές περιοχές του Πειραιά, ενώ προβλήματα σημειώθηκαν νωρίτερα και στο Παγκράτι.

Πάνω από 800 σπίτια χωρίς ρεύμα, βλάβες σε 10 υποσταθμούς της ΔΕΗ

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ένωσης τεχνικών της ΔΕΗ, Κωνσταντίνο Μανιάτη, υπάρχουν βλάβες σε 10 υποσταθμούς της ΔΕΗ και πάνω από 800 σπίτια είναι χωρίς ρεύμα.

«Είμαστε σε μία δύσκολη κατάσταση. Όλοι οι τεχνικοί είναι επί ποδός. Πάνω από 10 υποσταθμοί είναι πλημμυρισμένοι. Έχουν δημιουργηθεί σοβαρά προβλήματα σε όλο το Λεκανοπέδιο. Οι βλάβες είναι διάσπαρτες αλλά κυρίως στην Καλλιθέα», είπε ο κ. Μανιάτης και τόνισε: «Δεν υπάρχει κίνδυνος για γενικευμένο black out».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Κακοκαιρία «Μπάλλος» – Κέρκυρα: Επιχείρηση Super Puma για απεγκλωβισμούς – Καταφθάνουν δυνάμεις ΕΜΑΚ

Κακοκαιρία «Μπάλλος» στην Κέρκυρα
Δύσκολη η κατάσταση από την κακοκαιρία «Μπάλλος» στην Κέρκυρα
Πηγή kerkyrasimera.gr

Κακοκαιρία «Μπάλλος»: Βαρύ το πλήγμα τα ακραία καιρικά φαινόμενα στην Κέρκυρα – Καταστροφές, πλημμυρισμένοι δρόμοι και εγκλωβισμοί πολιτών – Επιχείρηση με Super Puma για τη διάσωση ανθρώπων από πλημμυρισμένα κτήρια

Επιχείρηση με Super Puma με ειδικά εκπαιδευμένες δυνάμεις για να απεγκλωβίσουν τους ανθρώπους που έχουν εγκλωβιστεί για ώρες στα πλημμυρισμένα σπίτια τους στην περιοχή της Μεσογγής, είναι σε εξέλιξη αυτή την ώρα στην Κέρκυρα.

Σύμφωνα με την η δήμαρχος Μερόπη Υδραίου η οποία μίλησε στο kerkyrasimera.gr, καταφθάνουν δυνάμεις της ΕΜΑΚ και βοήθεια από τα Γιάννενα, καθώς και ένα ερπυστριοφόρο στο λιμάνι της Λευκίμμης.

Η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας, η οποία επιστρέφει Κέρκυρα καθώς έλειπε Θεσσαλονίκη για το συνέδριο της ΚΕΔΕ, επικοινώνησε με τον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Χαρδαλιά, με την Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας και τον υπουργό Μ. Βορίδη προκειμένου να παρασχεθεί οικονομική ενίσχυση ως έκτακτη επιχορήγηση για τις καταστροφές που έχουν συμβεί στην Κέρκυρα.

Μεγάλες καταστροφές στο νησί

Σε ποτάμια έχουν μετατραπεί από την έντονη βροχόπτωση πολλοί δρόμοι του επαρχιακού, αλλά και εθνικού δικτύου της Κέρκυρας που κατάφεραν να διακόψουν την οδική κυκλοφορία.

Όπως ανακοίνωσε η Διεύθυνση Αστυνομίας Κέρκυρας «λόγω των υφιστάμενων καιρικών συνθηκών και κατολισθήσεων που έχουν προκληθεί, έχει διακοπεί πριν από λίγο η κυκλοφορία οχημάτων και στην επαρχιακή οδό Αγίων Δέκα προς Σταυρό, ενώ νωρίτερα είχε διακοπεί η κυκλοφορία στην Εθνική οδό Γύρου Αχιλλείου και Επαρχιακή Οδό Κέρκυρας – Λευκίμμης, από την περιοχή Πέραμα ως την περιοχή Μπενίτσες.

Η κυκλοφορία διεξάγεται με εκτροπές οχημάτων στην περιοχή Βρυώνη για όσους κατευθύνονται προς νότια Κέρκυρα και στη Μεσογγή για όσους κινούνται προς την κεντρική Κέρκυρα». Προβλήματα στο περιφερειακό οδικό δίκτυο σημειώνονται και στην περιοχή Κυνοπιαστών στη Μέση Κέρκυρα.

Σε όλα τα «επικίνδυνα» σημεία του οδικού δικτύου έχουν ληφθεί έκτακτα μέτρα από την Τροχαία, ενώ από την Πολιτική Προστασία συνιστάται στους οδηγούς ιδιαίτερη προσοχή και να ακολουθούν τις οδηγίες των αστυνομικών.

Απίστευτες είναι οι σκηνές που καταγράφονται στην Κέρκυρα η οποία δέχεται βαρύ πλήγμα από την σφοδρή κακοκαιρία «Μπάλλος».

Όπως φαίνεται και στα παρακάτω βίντεο ένα αυτοκίνητο φαίνεται να έχει παρασυρθεί από τους ορμητικούς χειμάρρους, οι οποίοι το κατευθύνουν προς την θάλασσα. Το βίντεο καταγράφηκε στην Άνω Μεσσογγή, ενώ ευτυχώς το σταθμευμένο αυτοκίνητο σταμάτησε τελικά σε ένα τοίχο.

Κέρκυρα: ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΠΑΡΑΣΥΡΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΩ ΜΕΣΟΓΓΗ

Παράλληλα ένα τοιχίο έπεσε στο Γυμναστήριο του Κερκυραϊκού από την πλευρά του Ορφέα, σύμφωνα με το corfutvnews.gr.

Κέρκυρα Κατέρρευσε το τοίχος στο γυμναστήριο
Κακοκαιρία Κέρκυρα – Σπηλιά

Καταπτώσεις βράχων σημειώθηκαν σε πολλές περιοχές του οδικού δικτύου του νησιού όπου υπάρχει διακοπή της κυκλοφορίας. Μεγάλη προσοχή χρειάζεται από Τρία Γεφύρια προς Μοραΐτικα. Η κατάσταση σε Μπενίτσες, Γέφυρα Κάιζερ, Μοραίτικα ήταν τραγική ενώ οι δρόμοι έχουν κλείσει προσωρινά.

Κερκυρα κακοκαιρία Πέραμα 1
Μηλιά κυνοπιαστων κακοκαιρία

Απεγκλωβισμός ανθρώπων από αυτοκίνητα

Σε απεγκλωβισμούς από πλημμυρισμένα αυτοκίνητα προχώρησε η Πυροσβεστική Υπηρεσία του νησιού που τρέχει να προλάβει τις δεκάδες κλήσεις για βοήθεια. Σύμφωνα με το kerkyrasimera.gr απεγκλωβισμοί πραγματοποιήθηκαν στην Μέση Κέρκυρα και τη Νότια Κέρκυρα, όπως στη Μεσογγή, στους Αγίους Δέκα, Μωραΐτικα και Μπενίτσες.

kekryra-doirmow.jpeg
Πλημμυρισμένοι δρόμοι στην Κέρκυρα

Να σημειωθεί πως το 7ο Γυμνάσιο πλημμύρισε όπου η Πυροσβεστική προχώρησε σε απάντληση υδάτων και μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες κάποια τμήματα αύριο Παρασκευή δεν θα λειτουργήσουν.

Διαβάστε επίσης:

LIVE BLOG: Η κακοκαιρία «Μπάλλος» σαρώνει την Ελλάδα

Ειδήσεις

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ