Στα 2.187 τα νέα κρούσματα – 5 Κω – 15 Ρόδο – 323 οι διασωληνωμένοι, 44 θάνατοι | Στο «κόκκινο» η Θεσσαλονίκη και άλλες τρεις περιοχές

3
718

Εισήγηση των ειδικών: Στο «κόκκινο» η Θεσσαλονίκη και άλλες τρεις περιοχές

thessaloniki-karantina-artho

Στην  κατηγορία 4 του επιδημιολογικού χάρτη προτείνεται να μπουν ακόμη η Λάρισα, το Κιλκίς και η Χαλκιδική  – Τι προβλέπει η πάγια ρύθμιση για τα μέτρα στις «κόκκινες» περιοχές – Παράλληλα, η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων εισηγήθηκε η  είσοδος στις δημόσιες υπηρεσίες σε όλη τη χώρα να γίνεται μόνο με επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης ή αρνητικού rapid test

Στο «κόκκινο» του επιδημιολογικού χάρτη εισηγούνται οι ειδικοί της επιτροπής εμπειρογνωμόνων να μπουν άλλες 3 περιοχές της Βόρειας Ελλάδας.

Ειδικότερα η εισήγηση αφορά τις περιφερειακές ενότητες Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Κιλκίς, αλλά της Λάρισας. Ηδη στο κόκκινο βρίσκονται άλλες επτά περιοχές της Βόρειας Ελλάδας. Οι ειδικοί ωστόσο, δεν κάνουν εισήγηση για τη λήψη μέτρων τοπικού χαρακτήρα, καθώς όταν μια περιοχή περνά στο επίπεδο 4, αυτομάτως τίθενται σε ισχύ μέτρα περιοριστικού χαρακτήρα.

Δείτε τον επιδημιολογικό χάρτη της χώρας όπως έχει καθοριστεί μέχρι σήμερα κι ενώ αναμένονται οι επίσημες ενημερώσεις

xartis_fortio

Θυμίζεται πως για τις περιοχές που εισέρχονται στο «κόκκινο» επίπεδο συναγερμού, τίθενται παγίως σε ισχύ οι ακόλουθοι περιορισμοί:

Απαγόρευση κυκλοφορίας από 01:00 το βράδυ έως 06:00 το πρωί, με εξαίρεση λόγους εργασίας και σοβαρούς λόγους υγείας.

Απαγόρευση μουσικής καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και ψυχαγωγίας.

Μόνο με πιστοποιητικό εμβολιασμού, νόσησης ή τεστ η είσοδος στις δημόσιες υπηρεσίες 

Παράλληλα, με στόχο τον περιορισμό εξάπλωσης του ιικού φορτίου στη χώρα, η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων εισηγήθηκε οι πολίτες που θα προσέρχονται σε δημόσιες υπηρεσίες για να εξυπηρετηθούν, να πληρούν τρεις προϋποθέσεις: να διαθέτουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης ή αρνητικό rapid test.

Μάλιστα, οι ειδικοί έχουν ζητήσει η εισήγηση αυτή να τεθεί άμεσα σε ισχύ.

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 2.187, εκ των οποίων

4 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 653.535
(ημερήσια μεταβολή +0.3%), εκ των οποίων 50.9% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 77 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 3.183 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. To 𝑅𝑡 για την επικράτεια βάσει των κρουσμάτων εκτιμάται σε 0.95 (95% ΔΕ: 0.89 – 1.00)

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 44, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 14.795 θάνατοι. Το 95.4% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 323 (62.8% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 66 έτη. To 80.5% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 292 (90.4%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 31 (9.6%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 3.152 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 206 (ημερήσια μεταβολή +42.07%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 178 ασθενείς.Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 39 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

Την εβδομάδα αναφοράς, το ποσοστό θετικότητας ήταν 1.01% σε σύνολο 1.383.029 εργαστηριακών ελέγχων (RT-PCR/Rapid-Ag) και 0.48% σε σύνολο 1.143.810 αυτοδιαγνωστικών ελέγχων. Στο σύνολο των ελέγχων, το ποσοστό θετικότητας ήταν 0.55%.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Στις αρχές της εβδομάδες ξεπερνάμε τη Σουηδία σε αριθμό νεκρών από Covid-19.
    Τη Σουηδία.
    Που δεν είχε ούτε μέρα λοκντάουν.
    Με ίδιο πληθυσμό.
    Ζητήστε μια συγγνώμη ρε εγκληματίες και ας μην την εννοείτε.
    Ενα «λυπάμαι» μωρέ τομάρια.

    • Είσαι άρρωστος;Ποιος σου είπε ρε βλαμενε ψεύτη ότι δεν είχαμε λοκνταουν στη Σουηδία;Ναι στην αρχή προσπάθησαν να κάνουν το πείραμα με τη νοσηρή της αγέλης αλλά όταν άρχισαν να γεμίζουν τα νεκροταφεία το σταμάτησαν και πήραν και μέτρα και απαγόρευση εισόδου στη χώρα.Μέχρι σήμερα έχει έλεγχο.Μήπως ξέρεις βλαμενε τα ποσοστά εμβολιασμού εδώ;Συγκρίνεις τη Σουηδία μα την Ελλάδα που εινσι στην άλλη άκρη και όχι με τις άλλες Σκανδιναβικές χώρες που είμαστε η μέρα με τη νύχτα;Σεν υπάρχει κανείς πια να υποστηρίζει την ανοσία της αγέλης,εσυ το υποστηρίζεις σήμερα σαν τι;Τι ακριβώς θέλεις να πεις;Άσχετο αλλά η Σουηδία είναι πάνω από 3 φορές σε έκταση από την Ελλάδα και δεν ζει ο μίσος πληθυσμός της σε μια πόλη.Ξερεις τι σημαίνει αυτό;Γιατί τόσο φανατισμός ;Ποσό βλάκας είσαι ;Ψεύτης;Στην Ευρώπη μια μια χώρα ελευθερώνεται χάρη στον Εμβολιασμό.Στην Ελλάδα σήμερα Χανοντε περισσότεροι άνθρωποι γιατί;Ξέρω εκεί είσαστε έξυπνοι και καταλάβατε ότι ο ιός είναι μούφα και της κυβέρνησης.Καλα κρασια.

  2. *γιατι να απαγορευεται κυκλοφορια ανθρωπων σε εξωτερικο χωρο πχ1-6 πμ (αυτοι που θελουν να συναντηθουν θα το κανουν σε ιδιωτικο κλειστο χωρο).
    *γιατι να κλεινει η εστιαση αφου η εισοδος επιτρεπεται μονο σε εμβολιασμενους ή ανηλικους με rapid test.
    *που διαφερουν

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ