Έγκλημα στη Ρόδο: Βίαιος, χειριστικός και απειλητικός ο δολοφόνος της Ντόρας, λέει ο δικηγόρος της πρώην συντρόφου του

5
1128

H γυναίκα που είχε σύντομη σχέση μαζί του τον είχε μηνύσει δύο φορές – Την απειλούσε ότι θα ανέβαζε προσωπικές της φωτογραφίες στο διαδίκτυο και θα τις έβλεπαν τα παιδιά της, περιγράφει μέσω του δικηγόρου της στο protothema.gr

Βίαιος, χειριστικός και απειλητικός. Τρεις επιθετικοί προσδιορισμοί που χαρακτήριζαν τον 40χρονο δολοφόνο και αυτόχειρα της 31χρονης εκπαιδευτικού στη Ρόδο, όπως προκύπτουν μέσα από όλα όσα είχε βιώσει η τελευταία σύντροφός του, πριν την αφήσει και γνωρίσει την Ντόρα.

Η γυναίκα μητέρα τριών παιδιών είχε γνωρίσει τον 40χρονο και έμεινε μαζί του μονάχα 4 μήνες. Τόσο ήταν το διάστημα που άντεξε μιας και σύμφωνα με όσα εκμυστηρεύτηκε στους δικούς της, ο αυτόχειρας ήταν χειριστικός, βίαιος απειλητικός με μια γενικότερη παραβατική συμπεριφορά.

Η γυναίκα αυτή προσέφυγε στη Δικαιοσύνη καταθέτοντας μηνύσεις εις βάρος του 40χρονου προκειμένου να αφήσει ήσυχη εκείνη και τα παιδιά της. Σύμφωνα με τον δικηγόρο της κ. Βασίλη Μπέη ο οποίος μίλησε στο protothema.gr η πρώτη μήνυση αφορούσε άσκηση βίας και απειλή ενώ η δεύτερη για παράβαση προσωπικών δεδομένων.

«Κατά τα λεγόμενα της πελατισσάς μου ήταν χειριστικός , βίαιος, απειλητικός και γενικότερα είχε παραβατική συμπεριφορά. Η γυναίκα έφτασε στο σημείο να του υποβάλλει δύο μηνύσεις. Η δεύτερη μήνυση είχε φτάσει στο σημείο της προκαταρκτικής εξέτασης. Η γυναίκα, η οποία είναι μητέρα τριών ανήλικων αγοριών, είχε χωρίσει από τον πρώην σύζυγό της και είχε σχέση με τον δολοφόνο μόλις τέσσερις μήνες, πριν εκείνος γνωρίσει την άτυχη Ντόρα. Η πρώτη μήνυση ήταν για βιαιότητα και απειλή και η δεύτερη ήταν για παράβαση προσωπικών δεδομένων και συγκεκριμένα την απείλησε παρουσία μπράβου, ότι θα ανεβάσει προσωπικές της φωτογραφίες στο διαδίκτυο και θα τις δουν και τα παιδιά της. Οπότε καταλαβαίνετε,τι βίωσε αυτή η γυναίκα δίπλα σε αυτόν τον άντρα και ήταν μαζί μόνο 4 μήνες».

Η μητέρα της 31χρονης εκπαιδευτικού μιλώντας στο protothema.gr εξήγησε ότι ο άνθρωπος που δολοφόνησε το παιδί της και στη συνέχεια έβαλε τέλος στη ζωή του απαγόρευε στην κόρη της να ανεβάζει φωτογραφίες στα social media γιατί ζήλευε ενώ η ίδια τον είχε γνωρίσει μονάχα μια φορά.

«Δεν του άρεσε να ανεβάζει το παιδί μου φωτογραφίες, της το είχε απαγορεύσει. Το παιδί μου, το σεβάστηκε. Έβαλε μια μόνο φωτογραφία στα social media όταν του είπε η κόρη μου ότι θα φύγει και όταν έφυγε η κόρη μου, τον μπλόκαρε. Είναι η μόνη φωτογραφία που ανέβασε αυτός και έγραφε «Η δική μας ζωή». Την ανέβασε γιατί ήξερε ότι έχανε την κόρη μου», λέει χαρακτηριστικά και προσθέτει: «Μια φορά τον γνώρισα, τα παιδιά ήθελαν να μείνουν μόνα τους για να γνωριστούν καλύτερα και το είχα σεβαστεί. Μια φορά, αυτός μου είχε κάνει κάτι παράπονα ότι η κόρη μου θέλει να φύγει και ότι έπρεπε να την ενθαρρύνω εγώ να μείνει στο σπίτι της, σαν να ήταν παντρεμένη, ενώ ήταν μια γνωριμία. Του είπα, το κρεβάτι της είναι εδώ, αν θέλει να μείνει μαζί σου ας μείνει. Αν δεν θέλει, την περιμένω. Και μου είπε, ότι δεν τον βοηθάω», καταλήγει η μητέρα της άτυχης Ντόρας στο protothema.gr.

Ειδήσεις σήμερα:

Οργή και θρήνος για τη γυναικοκτονία στη Ρόδο: Νέες αποκαλύψεις για το στυγερό έγκλημα

Οργή και θρήνος για τη γυναικοκτονία στη Ρόδο: Νέες αποκαλύψεις για το στυγερό έγκλημα

Το νέο έγκλημα στη Ρόδο συγκλονίζει ολόκληρη τη χώρα. Οι αποκαλυπτικές μαρτυρίες φωτίζουν τις άγνωστες αλήθειες του φονικού, με τα πειστήρια και τα ντοκουμέντα της δολοφονίας να αναλύονται σχολαστικά από τους αστυνομικούς, την ώρα που οι γονείς και οι στενοί συγγενείς της αδικοχαμένης Ντόρας ανεβαίνουν από το δικό τους Γολγοθά.

Η μητέρα της αδικοχαμένης εκπαιδευτικού προσπαθεί να συνειδητοποιήσει το χτύπημα της μοίρας. Τον τρόπο που το παιδί της έπεσε νεκρό από τα χέρια του άντρα που μέχρι πριν από λίγες μέρες συζούσε με την κόρη της. Τυφλωμένος από τη ζήλια, όταν του είπε να χωρίσουν, της έστησε καρτέρι και την πυροβόλησε μέσα από το αυτοκίνητό του.

Όπως λένε συγγενείς και φίλοι της αδικοχαμένης κοπέλας είχαν ξεκινήσει πριν από 9 μήνες με τους καλύτερους οιωνούς. Το ζευγάρι έδειχνε ευτυχισμένο και αρχικά τίποτα στη συμπεριφορά του 40χρονου δεν έδειχνε τα όσα θα επακολουθούσαν.

Το καλοκαίρι η άτυχη φιλόλογος αποφασίζει να συζήσει με τον άνθρωπο που έμελλε να της στερήσει τη ζωή. Η μητέρα της θυμάται τα λόγια που της έλεγε όταν της ανακοίνωνε την απόφασή της.

Τα πρώτα σύννεφα έγιναν ορατά το καλοκαίρι. Οι κοινές διακοπές του ζευγαριού στην Κάλυμνο είχαν αναπάντεχη τροπή. Την ξεφτίλισε την Ντόρα, λένε οι συγγενείς της, περιγράφοντας ότι μπροστά στους συγγενείς της άρχισε να λέει ότι «η γυναίκα πρέπει να μένει στο σπίτι και να μεγαλώνει τα παιδιά».

Είχε και στο παρελθόν βίαιη και επιθετική συμπεριφορά

Σύμφωνα με στοιχεία που έρχονται στο φως της δημοσιότητας, ο 40χρονος έχει επιδείξει και στο παρελθόν επιθετική συμπεριφορά έναντι συντρόφων του.

Πιο συγκεκριμένα, πρόσφατα ολοκληρώθηκε προκαταρκτική εξέταση που παραγγέλθηκε από την εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου για εκβίαση και πρόσκληση σωματικών βλαβών σε 40χρονη σύντροφό του.

Η κοπέλα επί 4 μήνες υποψιαζόταν ότι είχε τοποθετήσει κρυφή κάμερα και παρακολουθούσε την κάθε της κίνηση.

Ο 40χρονος είχε προκαλέσει προβλήματα και σε πρώην σύζυγό του. Εκείνη είχε προσφύγει, ούσα σε διάσταση μαζί του, στα αστικά και ποινικά δικαστήρια με αίτημα την έκδοση απόφασης με την οποία θα του απαγορευτεί να προσβάλει την προσωπικότητά της, καθώς και να μην πλησιάζει την ίδια, την κατοικία και τον τόπο εργασίας της, στα 500 μέτρα.

Είχε ζητηθεί να παύσει να την παρακολουθεί και να εμποδίζει την ελεύθερη κίνησή της, να παύσει να παραβιάζει το άσυλο της κατοικίας της και το απόρρητο της ιδιωτικής της ζωής και τέλος να απέχει από κάθε παράνομη πράξη εις βάρος της ψυχικής και σωματικής της υγείας, ώστε να προληφθεί η καθημερινά απειλούμενη σωματική της ακεραιότητα.

Η ίδια είχε παντρευτεί με τον 40χρονο με πολιτικό γάμο το 2011 και ο έγγαμος βίος τους παρουσίασε από την αρχή πολλά προβλήματα, εξαιτίας της συμπεριφοράς του, καθώς σε κάθε διαφωνία τους έσπαγε ό,τι έβρισκε μπροστά του, μιλούσε απαξιωτικά για εκείνη και την οικογένειά της, την εξύβριζε και την χτυπούσε, προσπαθούσε να την μειώσει ως άνθρωπο και γυναίκα και δεν συνείσφερε καθόλου στις οικογενειακές ανάγκες.

Υποστηρίζει, ακόμη, ότι σε μια περίσταση με την απειλή όπλου την απήγαγε και την έβαλε να οδηγεί το αυτοκίνητό της, ενώ ο ίδιος βρισκόταν στο πίσω κάθισμα με την κάννη του όπλου να την σημαδεύει.

Ισχυρίζεται, δε, ότι την υποχρέωσε να κοιμηθούν σε ξενοδοχείο, ενώ μετά από μήνυσή της και ενώ είχε τελειώσει το αυτόφωρο, σκαρφάλωσε τον μαντρότοιχο της οικίας της και επιχείρησε να την πλησιάσει, αλλά εκδιώχθηκε από ιδιωτικό αστυνομικό και τον σκύλο του, τους οποίους είχε προσλάβει ο πατέρας της, για την ασφάλειά της.

«Ζήλευε αφόρητα – Η Δώρα φοβόταν πολύ»

Η οικογένεια της 31χρονης μίλησε στο Mega, λέγοντας πως ο 40χρονος τη ζήλευε και δεν την άφηνε να βγαίνει έξω.

«Κάποια στιγμή μου λέει “μαμά, θα μείνουμε μαζί, δεν θέλω να μπλέξουμε οικογένειες”. Μου έλεγε “έχω το μεταπτυχιακό, δεν θέλω επισκέπτες, θέλω να έχω το γραφείο μου”. Ο κύριος τη ζήλευε. Έμειναν μαζί από τον Ιούλιο. Αύγουστο πήγαν διακοπές 2-3 εβδομάδες. Κάτι έγινε εκεί στην Κάλυμνο, και έδειξε άλλον εαυτό» είπε ειδικότερα.

Ο δράστης ζήλευε αφόρητα το θύμα. «Της έλεγε δεν θα βγεις έξω. Άφηνε το κλειδί πίσω από την πόρτα για να βλέπει τι ώρα γυρνάει».

Όπως ανέφερε η μητέρα του θύματος, η κόρη της τής εκμυστηρεύτηκε μετά τις διακοπές ότι σκοπεύει να χωρίσει. «Μαμά αποφάσισα να χωρίσω. Της λέω το κρεβάτι σου είναι εδώ, σε περιμένει».

«Μια μέρα» συνέχισε η μητέρα του θύματος, «με πήρε 4 η ώρα τα ξημερώματα η κόρη μου και μου λέει ‘’μαμά είναι τρελός αυτός ο άνθρωπος έχει πρόβλημα. Θέλω να χωρίσω’’. Και μετά του λέει ‘’τα είπα και στην μάνα μου. Μη νομίζεις ότι δεν μιλάω δεν μιλάω’’».

Η συμπεριφορά του δράστη ήταν απαράδεκτη. Μεταξύ άλλων έλεγε στο θύμα «δεν θέλω να βλέπεις τηλεόραση μόνη σου. Θέλω όταν πάω για ύπνο να κοιμάσαι».

Η αντίστροφη μέτρηση για τη ζωή της εκπαιδευτικού, που μετά από αυτό του ζήτησε να χωρίσουν, έχει ήδη ξεκινήσει. Η ηρεμία των πρώτων μηνών δίνει τη θέση της σε αρρωστημένους καυγάδες που φοβίζουν τόσο την κοπέλα όσο και τους γονείς της.

Η Ντόρα έχει αποφασίσει να χωρίσει αλλά τίποτα πια δεν είναι εύκολο. Ο 40χρονος την απειλεί και φαίνεται να έχει ήδη έτοιμο στο πίσω μέρος του μυαλού του αυτό που πρόκειται να της κάνει.

Ο δράστης οργανώνει το έγκλημα και τις τελευταίες μέρες, μέχρι να εμφανιστεί οπλισμένος μπροστά στην εκπαιδευτικό, φροντίζει να μην κινεί υποψίες με απώτερο στόχο να μην ειδοποιηθεί και εμπλακεί η αστυνομία.

Το μεσημέρι της Τετάρτης (22/9) την ώρα που η 31 ετών γυναίκα πλησίαζε στην πόρτα του σπιτιού της, ο 40χρονος πλησίασε με το αυτοκίνητό του και την πυροβόλησε με το όπλο που λίγο αργότερα έβαλε τέλος και στη δική του ζωή.

Η άτυχη Ντόρα έχει πέσει νεκρή μέσα σε μια λίμνη αίματος και στη γειτονιά επικρατεί πανδαιμόνιο.

Το αναπάντεχο τέλος της γλυκιάς εκπαιδευτικού έχει προκαλέσει θλίψη αλλά και φόβο στη Ρόδο.

Η αδικοχαμένη Ντόρα ήταν το 11ο θύμα από την αρχή του χρόνου σε μια σειρά από ανάλογα εγκλήματα που πάγωσαν τη χώρα, με τους αστυνομικούς να συνεχίζουν την έρευνα και τους στενούς συγγενείς της να προσπαθούν να σταθούν όρθιοι στην συμφορά που τους βρήκε.

Δεν είχαμε καταλάβει τίποτα

«Δεν είχε απειλήσει την ξαδέρφη μου, αλλά η ξαδέρφη μου ήταν υποψιασμένη και ήθελε να χωρίσει», δήλωσε η ξαδέλφη του θύματος.

«Η Ντόρα δεν γνώριζε όλη την αλήθεια για το παρελθόν του δράστη. Τα μαθαίνουμε τώρα και εμείς. Είναι μικρή κοινωνία η Ρόδος και είναι περίεργο που δεν το γνωρίζουμε» συμπλήρωσε.

«Είδα την κάννη του όπλου του δράστη. Τον κοίταξα στα μάτια και είδα το ‘’άδειο’’ βλέμμα του», σημείωσε αυτόπτης μάρτυρας και κάτοικος της περιοχής που βρέθηκε κοντά στο σημείο της δολοφονίας.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

5 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Στη ΡΟΔΟ οι σερνικοι εχουν πολλα ψυχολογικα λογω του οτι τον ΧΕΙΜΩΝΑ ΞΕΜΕΝΟΥΝ απο γυναικες αφου δε κυκλοφορει τουριστρια εξω ΑΛΛΆ ουτε και θηλυκη γατα…

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ