Προσλήψεις στο Λιμενικό Σώμα: Ποιους αφορούν – Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις

0
174

Προσλήψεις- Όλες οι ειδήσεις: Ανοίγουν θέσεις στο Λιμενικό Σώμα και μάλιστα με απευθείας κατάταξη (χωρίς Πανελλήνιες) – Αφορούν ειδικότητες Κυβερνήτη ή Μηχανικού

Συγκεκριμένα, το υπουργείο Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής προκηρύσσει διαγωνισμό για την πλήρωση συνολικά 105 θέσεων Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, απευθείας κατάταξης, ειδικότητας Κυβερνήτη ή Μηχανικού, προερχόμενων από ιδιώτες, με εφαρμογή του συστήματος μοριοδότησης των υποψηφίων

Πρόκειται για την κατάταξη στο Λιμενικό Σώμα –Ελληνική Ακτοφυλακή συνολικά εκατόν πέντε (105) Αξιωματικών Λ.Σ. –ΕΛ.ΑΚΤ. (ανδρών –γυναικών) ειδικότητας Κυβερνήτη ή Μηχανικού, προερχόμενων από ιδιώτες.

Η κατανομή και πλήρωση των παραπάνω θέσεων θα γίνει ως ακολούθως:

  • α. Ειδικότητα Κυβερνήτη Σαράντα πέντε(45) θέσεις, από πτυχιούχους Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού (Α.Ε.Ν.)/ Πλοιάρχων της ημεδαπής, με θαλάσσια υπηρεσία τουλάχιστον έξι (6) μηνών μετά την απόκτηση διπλώματος Γ ́ τάξης του Εμπορικού Ναυτικού (Ε.Ν.), ως Αξιωματικοί Ε.Ν. Αν οι εν λόγω υποψήφιοι δεν επαρκούν για την κάλυψη των προκηρυχθεισών στην εν λόγω ειδικότητα θέσεων, οι θέσεις καλύπτονται από υποψηφίους, πτυχιούχους Πλοίαρχους Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού (Α.Ε.Ν.) της αλλοδαπής και με τις αντίστοιχες προϋποθέσεις.
  • β. Ειδικότητα Μηχανικού Εξήντα(60) θέσεις, από πτυχιούχους Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού (Α.Ε.Ν.)/ Μηχανικών της ημεδαπής, με θαλάσσια υπηρεσία τουλάχιστον έξι (6) μηνών μετά την απόκτηση διπλώματος Γ ́ τάξης του Εμπορικού Ναυτικού (Ε.Ν.), ως Αξιωματικοί Ε.Ν. Αν οι εν λόγω υποψήφιοι δεν επαρκούν για την κάλυψη των προκηρυχθεισών στην εν λόγω ειδικότητα θέσεων, οι θέσεις καλύπτονται από υποψηφίους, πτυχιούχους Μηχανικούς Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού (Α.Ε.Ν.) της αλλοδαπής και με τις αντίστοιχες προϋποθέσεις.

2. Σε περίπτωση που οι καθορισθείσες θέσεις σε μία από τις ως άνω ειδικότητες δεν καλυφθούν, ούτε από πτυχιούχους Α.Ε.Ν. της ημεδαπής, ούτε της αλλοδαπής, λόγω μη προσέλευσης ή αποτυχίας των υποψηφίων, τότε συμπληρώνονται από υποψηφίους της άλλης ειδικότητας, κατά φθίνουσα σειρά μοριοδότησης και λαμβάνοντας υπόψη την καθορισθείσα στην προηγούμενη παράγραφο σειρά προτεραιότητας των υποψηφίων. Αν και πάλι οι υποψήφιοι δεν επαρκούν αριθμητικά για την συμπλήρωση των θέσεων, καθώς και στην περίπτωση που και στις δύο ειδικότητες υπάρχουν προκηρυχθείσες θέσεις που δεν καλύπτονται, τότε οι κενές και μόνο θέσεις επαναπροκηρύσσονται.

Οι υποψήφιοι που επιθυμούν να καταταχθούν στο Λιμενικό Σώμα –Ελληνική Ακτοφυλακή, ως απευθείας κατάταξης Αξιωματικοί Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ειδικότητας Κυβερνήτη ή Μηχανικού, θα πρέπει:

  • α. Να είναι Έλληνες πολίτες, εγγεγραμμένοι στα Μητρώα ή Δημοτολόγια της Χώρας.
  • β. Να είναι πτυχιούχοι Πλοίαρχοι ή Μηχανικοί Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού (Α.Ε.Ν.) με θαλάσσια υπηρεσία τουλάχιστον έξι (6) μηνών μετά την απόκτηση διπλώματος Γ ́ τάξης του Εμπορικού Ναυτικού (Ε.Ν.), ως Αξιωματικοί Ε.Ν.
    Αν οι εν λόγω υποψήφιοι δεν επαρκούν για την κάλυψη των ανά ειδικότητα 4 προκηρυχθεισών θέσεων, οι θέσεις καλύπτονται από υποψηφίους, πτυχιούχους Πλοίαρχους ή Μηχανικούς Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού (Α.Ε.Ν.) της αλλοδαπής και με τις αντίστοιχες προϋποθέσεις, ως καθορίζεται και στο προηγούμενο Κεφάλαιο.
  • γ. Να μην έχουν υπερβεί το 30οέτος της ηλικίας τους, δηλαδή να έχουν γεννηθεί από 01-01-1991και μετά.
  • δ. Οι άνδρες υποψήφιοι πρέπει να έχουν ανάστημα τουλάχιστον 1,70 μ. και οι γυναίκες τουλάχιστον 1,65 μ., αμφότεροι χωρίς υποδήματα.
  • ε. Οι άνδρες υποψήφιοι να έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις.
  • στ. Να έχουν τουλάχιστον καλή γνώση (Β2) της αγγλικής ή γαλλικής ή γερμανικής ή ιταλικής ή ισπανικής γλώσσας.
  • ζ. Να είναι υγειονομικώς κατάλληλοι(σωματικής ικανότητας πρώτης κατηγορίας Ι/1),σύμφωνα με τις διατάξεις του π.δ. 11/2014 (Α ́17), όπως ισχύει, για τους κατατασσόμενους στα μόνιμα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που έχουν πτυχία Ανωτάτων Σχολών και ειδικά ως προς την δυσχρωματοψία, για τους μεν πτυχιούχους Α.Ε.Ν. Πλοιάρχων σύμφωνα με την περίπτωση (β) της παραγράφου 505 του Γενικού Πίνακα Νοσημάτων, Παθήσεων και Βλαβών, ενώ για τους δε πτυχιούχους Α.Ε.Ν. Μηχανικών σύμφωνα με την περίπτωση (α) της παραγράφου 505 του Γενικού Πίνακα Νοσημάτων, Παθήσεων και Βλαβών, του εν λόγω π.δ.
  • η. Να μην έχουν καταδικαστεί σε οποιοδήποτε βαθμό:

(1) για τέλεση ή απόπειρα τέλεσης κακουργήματος σε οποιαδήποτε ποινή.

(2) για τέλεση ή απόπειρα τέλεσης των αδικημάτων: λαθρεμπορίας, βύθισης ή προσάραξης πλοίου λόγω αμέλειας ή εκ προθέσεως, παράβασης των διατάξεων περί προστασίας του Εθνικού νομίσματος, ανυποταξίας, λιποταξίας, προσβολής του πολιτεύματος, προδοσίας της χώρας, προσβολής κατά της πολιτειακής εξουσίας, τρομοκρατικών πράξεων, φυλετικών διακρίσεων, προσβολής κατά της ελεύθερης άσκησης των πολιτικών δικαιωμάτων, παραχάραξης, κιβδηλείας, ψευδορκίας, ψευδούς καταμήνυσης, ψευδούς ανωμοτί κατάθεσης, ψευδούς βεβαίωσης, ανθρωποκτονίας, καταπίεσης, περί ναρκωτικών, όπλων και πυρομαχικών και τυχερών παιχνιδιών, παράνομης αλιείας, κλοπής, υπεξαίρεσης (κοινής και στην Υπηρεσία), εκβίασης, απάτης, πλαστογραφίας, πλαστογραφίας πιστοποιητικού, δωροδοκίας ή δωροληψίας, απιστίας περί την Υπηρεσία, παράβασης καθήκοντος, συκοφαντικής δυσφήμησης, κατά της γενετήσιας ελευθερίας ή οικονομικής εκμετάλλευσης της γενετήσιας ζωής.

(3) για οποιοδήποτε έγκλημα του Στρατιωτικού Ποινικού Κώδικα.

(4) για τέλεση ή απόπειρα τέλεσης οποιουδήποτε άλλου εγκλήματος από δόλο σε ποινή φυλάκισης τουλάχιστον τριών(3) μηνών.

5θ.Να μη διώκονται ως φυγόποινοι ή φυγόδικοι για τα παραπάνω αδικήματα.

  • ι.Να μην έχουν στερηθεί των πολιτικών τους δικαιωμάτων έστω και αν έχει λήξει ο χρόνος που ορίστηκε για τη στέρησή τους.
  • ια. Να μην τελούν υπό στερητική δικαστική συμπαράσταση (πλήρη ή μερική) είτε υπό επικουρική δικαστική συμπαράσταση (πλήρη ή μερική), είτε υπό συνδυασμό των δύο προηγουμένων.
  • ιβ. Να μην είναι χρήστες ναρκωτικώνουσιών.ιγ. Να μην έχουν εκπέσει από στρατιωτικό βαθμό, αποβληθεί ή απολυθεί κατά περίπτωση από τις Ένοπλες Δυνάμεις, τα Σώματα Ασφαλείας καθώς και από θέση δημόσιας υπηρεσίας ή Ο.Τ.Α. ή άλλου νομικού προσώπου δημοσίου δικαίου, εξαιτίας τέλεσης πειθαρχικών παραπτωμάτων.
  • ιδ. Να έχουν πίστη στο Σύνταγμα, αφοσίωση στην πατρίδα και τη δημοκρατία και να μην πρεσβεύουν θρησκευτικές δοξασίες, που εμποδίζουν την εκτέλεση των καθηκόντων τους. Σε περίπτωση στην οποία υποψήφιος, μετά την επιτυχία και την κατάταξή του, αρνείται την εκτέλεση των στρατιωτικών του καθηκόντων λόγω θρησκευτικών ή άλλων δοξασιών και πεποιθήσεων ανακαλείται η πράξη κατάταξής του
  • ιε. Να μην φέρουν δερματοστιξία (τατουάζ), ή οπές από διάτρηση σώματος (piercing), σε εξωτερικά εμφανές σημείο του σώματός τους, κατά την περιβολή της στρατιωτικής στολής.

1.Όσοι/ες έχουν τα απαιτούμεναπροσόντα και επιθυμούν να πάρουν μέρος στο διαγωνισμό απευθείας κατάταξης Αξιωματικών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ειδικότητας Κυβερνήτη ή Μηχανικού ,ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΟΥΝ και ΚΑΤΑΧΩΡΟΥΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ,Αίτηση-Υπεύθυνη Δήλωση στην εφαρμογή https://portal.hcg.gr/stratol που θα λειτουργήσει ειδικά για το διαγωνισμό, τις ημερομηνίες από 20/09/2021 ημέρα Δευτέρα, έως και 21/10/2021 ημέρα Πέμπτη.

Μετά την 21/10/2021, η εφαρμογή απενεργοποιείται και ως εκ τούτου, δεν γίνονται δεκτές αιτήσεις συμμετοχής.

Η είσοδος των υποψηφίων στην εφαρμογή γίνεται με τους προσωπικούς τους Κωδικούς TAXISnet.

Μετά τη συμπλήρωση και την ηλεκτρονική καταχώρισή της, η εν λόγω Αίτηση –Υπεύθυνη Δήλωση γίνεται εκτυπώσιμη.

Οι υποψήφιοι/ες πρέπει να εκτυπώσουν από την εφαρμογή την Αίτηση –Υπεύθυνη Δήλωσή τους, να την υπογράψουν και αφού θεωρηθεί για το γνήσιο της υπογραφής (από οποιαδήποτε διοικητική αρχή ή Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών ή Αστυνομική ή Λιμενική Αρχή),να την υποβάλουν ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΑ, με συστημένη αλληλογραφία, τις ημερομηνίες από 20/9/2021ημέρα Δευτέρα έως και 22/10/2021 ημέρα Παρασκευή, στην Επιτροπή Παραλαβής-Ελέγχου δικαιολογητικών, Μοριοδότησης και Κατάταξης, στην ακόλουθη διεύθυνση:

Διαγωνισμός έτους 2021 για την πλήρωση 105 θέσεων Αξιωματικών Λ.Σ. –ΕΛ. ΑΚΤ., απευθείας κατάταξης, ειδικότητας Κυβερνήτη ή Μηχανικού, με εφαρμογή του συστήματος μοριοδότησης.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ -ΕΛΕΓΧΟΥ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ, ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗΣ & ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ & ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ/ ΑΡΧΗΓΕΙΟ Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Ακτή Βασιλειάδη-Πύλες Ε1-Ε2,ΠΕΙΡΑΙΑΣ, Τ.Κ. 18510.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ