«Πόλεμος» ανακοινώσεων για όσα διαδραματίζονται τελευταία στην αναπτυξιακή εταιρεία Κ2 της Περιφέρειας

0
382

ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Mέ έκπληξη και δυσαρέσκεια παρακολουθούμε τα όσα διαδραματίζονται τελευταία στην αναπτυξιακή εταιρεία Κ2 της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

 

Από τη μια οι μισθοί που έχουν καθοριστεί για τη διοίκηση της και από την άλλη η χρήση χρεωστικών καρτών για τις δαπάνες.

 

Το χειρότερο από όλα όμως είναι η αντίδραση της περιφερειακής αρχής στην κριτική που έκανε το μέλος της παράταξης  μας και περιφερειακός σύμβουλος κ. Παναγιώτης Κουνάκης, τονίζοντας πως αντί των χρεωστικών καρτών το καλύτερο για τις δαπάνες θα ήταν να χρησιμοποιείται το δημόσιο λογιστικό σύστημα στα πλαίσια του οποίου πληρώνονται τα χρήματα ελέγχονται από τον επίτροπο και εν συνεχεία επιστρέφονται.

 

Για το θάρρος να …μιλήσει δέχθηκε  επίθεση καφενειακού τύπου, από τον Περιφερειάρχη, που όχι μόνο υποβαθμίζει αλλά στην πραγματικότητα μηδενίζει τον πολιτικό διάλογο. Κάθε φορά που ερχόμαστε να καυτηριάσουμε τα κακώς κείμενα  ξεπερνιούνται  όλα τα όρια γιατί η περιφερειακή αρχή εκτιμά πως απειλείται  και αντιδρά απαξιώνοντας και υποβαθμίζοντας τα πάντα.

 

Δεν είναι απειλή ο αντίλογος στην πολιτική. Χρέος των παρατάξεων της μειοψηφίας είναι ο έλεγχος όσων γίνονται και ο αντίλογος όταν κρίνεται πως κάτι δεν γίνεται σωστά.

 

Έχουμε εμπιστοσύνη στα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της αναπτυξιακής εταιρείας Κ2 της Περιφέρειας αλλά δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε με την χρήση των χρεωστικών καρτών ακόμη και αν  επιτρέπεται όπως αναφέρθηκε χαρακτηριστικά, γιατί προκαλεί το κοινό αίσθημα.

 

Τι θα σκεφθούν οι πολίτες που δεν έχουν χρήματα για την κάλυψη των αναγκών τους ή που δουλεύουν ατελείωτες ώρες για να επιβιώσουν απλά ,  όταν βλέπουν τέτοιες καταστάσεις. Ήδη επικρατεί δυσαρέσκεια για τα πρόσωπα που έχουν κληθεί να υπηρετήσουν στη διοίκηση της εταιρείας και προέρχονται από το στενό περιβάλλον της περιφερειακής αρχής καθώς γίνεται αντιληπτό,  ότι μονίμως στην πρώτη γραμμή είναι οι εκλεκτοί της. Όλοι οι υπόλοιποι είναι είτε  στο περιθώριο ή  στις τάξεις της …χορωδίας.

 

Παρά τις προσπάθειες περιορισμού και φίμωσης του αντιπολιτευτικού λόγου αυτός θα εκφράζεται  και θα δυναμώνει γιατί μόνο έτσι θα αντιληφθούν οι πολίτες τι συμβαίνει και θα κρίνουν κατάλληλα τον αυταρχισμό και  την αλαζονεία  όταν έρθει η ώρα. Αυτοί θα δώσουν την κόκκινη κάρτα στα golden boys της αυτοδιοίκησης.

 

«ΠΝΟΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ»
        ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ
«Κόκκινη «-και όχι χρεωστική – κάρτα στα golden boys της Περιφερειακής Αρχής Νοτίου Αιγαίου!Για την λειτουργία των εταιρειών της Π. Ν. Α. έχουμε τοποθετηθεί κατ επανάληψη και τα πολιτικά ερωτήματα που θέσαμε  προς την Περιφερειακή Αρχή Ν. Αιγαίου δεν απαντήθηκαν!

Ελάχιστο έργο αλλά… υψηλές χρηματικές αποζημιώσεις στα μέλη τους, με συγγενείς και φίλους του Περιφερειάρχη Νοτιου Αιγαίου κ. Χατζημάρκου να έργαζονται  σε αυτές και με αποκλεισμένη από την εκπροσώπηση την μειοψηφία του Περιφερειακου Συμβουλίου Νότιου Αιγαίου που εκπροσωπεί το 47% των δημοκρατικών  επιλογών των νησιωτων μας!

Οι προκλήσεις και τα φάλτσα της Περιφερειακής Αρχής Νοτίου Αιγαίου συνεχίζονται και δημιουργουν οργή και ερωτήματα :

1)Αφενός η πρόσφατη απόφαση του Δ. Σ. να εφοδιαστούν και να χρησιμοποιούν χρεωστικές κάρτες στελέχη της πλειοψηφίας που απαρτίζουν την Αναπτυξιακή Εταιρεία της Π.Ν.Α. Κ2 Α. Ε.
                     και
2)αφετέρου η αλαζονικη και απρεπή στάση του Περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου απέναντι στον εκπρόσωπο της μειοψηφίας (είναι η μόνη εταιρεία της Π. Ν. Α. που υπάρχει εκπροσώπηση της μειοψηφίας… ) γιατί διατύπωσε την αντίθεση του σε αυτή την περίεργη απόφαση.
Να θυμίσουμε ότι τα μέλη της πλειοψηφίας στη συγκεκριμένη εταιρεία αμοιβονται ήδη  με 142.750 ευρώ (από δημόσιο χρήμα…) και δεν έχουμε δει ακόμα κάποια σοβαρή αναπτυξιακή δράση!
Τα golden boys της Περιφερειακής Αρχής Νοτίου Αιγαίου – αφού τακτοποιησαν τις αμοιβές τους – εφοδιάζονται τώρα με χρεωστικές κάρτες για να κάνουν τις δαπάνες που αυτοί  κρίνουν και ουσιαστικά δεν αποδέχονται την πεπατημένη και τις διαδικασίες που ακολουθούσε η Τοπική Αυτοδιοίκηση μέχρι τώρα. Για ποιο λόγο δεν εμπιστεύομαι τα οργανωμένα λογιστήρια των εταιρειών και ποιες είναι τέλος πάντων αυτές οι δαπάνες που χρειάζεται να γίνουν με χρεωστική κάρτα ?
Θυμίζουμε ότι πρόκειται για Εταιρεία χωρίς υπαλλήλους αλλά με στελέχη – φίλους του κ. Χατζημάρκου στο Δ. Σ.  της…
Αν συνυπολογισουμε και την σπατάλη του δημοσίου χρήματος που έχουμε ήδη αναδειξει, γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι «αποβολή με κόκκινη» και όχι χρεωστική κάρτα θέλουν τα εμμισθα στελέχη της Περιφερειακής Αρχής Νοτίου Αιγαίου!

Η κοινωνία μας που  υποφέρει αρνείται να είναι συνοδοιπόρος με τα συστήματα  διαπλοκής και οπισθοδρόμησης που στόχο έχουν να βολευτούν οι λίγοι και εκλεχτοι σε βάρος των πολλών που αγωνίζονται, αγωνιούν και στηρίζουν με τον καθημερινό έντιμο μοχθο τους την πρόοδο του τόπου μας.

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ
-Επικεφαλής του Περιφερειακου Συνδυασμού «ΠΝΟΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ «
-Περιφερειακος Σύμβουλος Π. Ε. Ρόδου
-Αντιπρόεδρος του Εποπτικου Συμβουλίου της Ένωσης Περιφερειών Ελλαδας (ΕΝ. Π. Ε.)
Απάντηση ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ στη ΣΥΜΜΑΧΙΑ Ν. ΑΙΓΑΙΟΥ

Μπορεί να μας θυμίσει ο κ. Γλυνός σε πόσες από τις θητείες του στον Δήμο Ρόδου,  υπηρέτησε από άμισθη θέση;

Απάντηση σε ανακοίνωση του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας,  Μανώλη Γλυνού

 

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι προσβολές, οι προσωπικοί χαρακτηρισμοί, τα υπονοούμενα και η παραπληροφόρηση βαφτίζονται διαφωνία.

Ο καθένας πολιτεύεται με αυτά που ως προσωπικότητα μπορεί να υποστηρίξει και ο Μανώλης Γλυνός επέλεξε αυτά, όπως και τους υποβολείς του, από τον ΣΥΡΙΖΑ που μέσω του κρυφού αρραβώνα εκπροσωπεί στην Περιφέρεια, μέχρι τους δημοσιογραφικούς συγκυβερνήτες του.

Όχι μόνο επέλεξε αλλά  άγεται και φέρεται από  τους συνήθεις υποβολείς του, εκείνους τους κατ’ ευφημισμόν « δημοσιογράφους»,  που του υπαγορεύουν θέσεις και απόψεις.

Είδε φως και μπήκε, για μια ακόμη φορά, όπως κάνει πάντα!

Παρότι οι απαντήσεις για το ζήτημα που θίγει σχετικά με τον Αναπτυξιακό Οργανισμό έχουν δοθεί,  η αγωνία του να κάνει τη χάρη στους υποβολείς του, δεν τον εμπόδισε για πολλοστή φορά να αυτογελοιοποιηθεί, επιδεικνύοντας παροιμιώδη άγνοια της λειτουργίας των φορέων της Αυτοδιοίκησης και των αρχών της διαφάνειας.

Δεν  τον εμπόδισε να συνταχθεί με το μέτωπο του φτηνότερου λαϊκισμού, να υιοθετήσει την κακόβουλη  και παντελώς ανυπόστατη επιχειρηματολογία τους,  να γίνει μαριονέτα τους.

Δεν τον εμπόδισε να δώσει τις ευλογίες του στη λάσπη, στη συκοφαντία, στην ψευδολογία, στις εμμονικές συμπεριφορές  των εξωθεσμικών  παραγόντων που έχουν  πνίξει την πολιτική ζωή του τόπου στη δυσοσμία των λυμάτων της δημοσιογραφικής αθλιότητας και ανηθικότητας.

Δεν είναι η πρώτη φορά.  Ο Μανώλης Γλυνός έχει επιλέξει τους συνομιλητές του και ποιους εκφράζει στον πολιτικό του λόγο.  Και είναι  στ’ αλήθεια κωμικό να μιλά για   πολιτικό διάλογο επιπέδου καφενείου, ο εκφραστής της πολιτικής σχολής του ούζου και του τσίπουρου!

Είναι υποκριτικό να χύνει  κροκοδείλια δάκρυα τάχα  για τις ανάγκες των πολιτών.

Αφού του αρέσει τόσο το μελό για το δημόσιο χρήμα, μας  προτρέπει να του θέσουμε ένα ερώτημα: Μπορεί να μας θυμίσει ο κ. Γλυνός σε πόσες από τις θητείες του στον Δήμο Ρόδου,  υπηρέτησε από άμισθη θέση;

Στον θεσμό της μείζονος μειοψηφίας, δεν αξίζει τέτοιος ξεπεσμός.  Ο Μανώλης Γλυνός φέρει γι’ αυτόν ακέραια την ευθύνη.

 

Το Γραφείο Τύπου

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ