“Έφυγε” ο ηθοποιός Ανέστης Βλάχος

0
1482
Έφυγε από τη ζωή σήμερα ο ηθοποιός Ανέστης Βλάχος, σε ηλικία 87 ετών, μετά από ένα μήνα νοσηλείας στο νοσοκομείο “Ευαγγελισμός” όπου είχε εισαχθεί λόγω εγκεφαλικού επεισοδίου. Το τεστ στο οποίο υπεβλήθη στις 27 Ιουλίου για κορονοϊό όταν έγινε η εισαγωγή, ήταν αρνητικό.

Ο γιος του, Ηρακλής Βλάχος, έγραψε στο Facebook: «Να την προσέχεις την μαμά σε παρακαλώ εκεί που πας Πατέρα, βρες και την Σοφία μας και να με περιμένετε, σας αγαπώ όλους τόσο πολύ…Αντίο μπαμπά… Καλό ταξίδι»…Υπήρξε ένας από τους πιο αγαπημένους “σκληρούς” του ελληνικού κινηματογράφου, κάτι στο οποίο έπαιξε ρόλο και το ατύχημα που είχε με το μάτι του, που τελικά καθόρισε σε σημαντικό βαθμό και την καλλιτεχνική του πορεία. Οι γονείς του ήταν Μικρασιάτες στην καταγωγή και ο ίδιος γεννήθηκε στην Προσοτσάνη Δράμας στις 7 Φεβρουαρίου του 1934.

Ήταν παιδί πολύ φτωχής αγροτική οικογένειας, με το παππού του Μακεδονομάχο. Ο πατέρας του σκοτώθηκε στο αλβανικό μέτωπο όταν ο Ανέστης Βλάχος ήταν 6 ετών. Όμως η οικογένεια ήταν αριστερή και αυτό δημιουργούσε προβλήματα στον Ανέστη Βλάχο, που μοίραζε προκηρύξεις στα χωράφια. Σε ηλικία 12 ετών βρέθηκε στην Αθήνα και στα 18 πήγε στην Ανωτέρα Σχολή Κινηματογράφου-Θεάτρου του Λ. Σταυράκου. Επειδή δεν είχε να πληρώσει τα δίδακτρα, συμφώνησε να βάψει όλη τη Σχολή.

Έβρισκε ρόλους, όμως, δεν μπορούσε να επιβιώσει οικονομικά μόνο με το θέατρο, οπότε για να ζήσει δούλευε και σε οικοδομή, όπου ένα καρφί του στέρησε την όραση από το δεξί του μάτι. Ωστόσο, στην ουσία δεν έφταιγε το καρφί. «Όταν τραυματίστηκα και πήγα στο νοσοκομείο, αντί να μου κάνουν ένεση και να με φροντίσουν, με ρωτούσαν για ποια θέση θα πλήρωνα. Καθυστέρησαν. Αν με είχαν φροντίσει εξαρχής, το μάτι θα είχε σωθεί, γατί τελικά το έχασα από μόλυνση», είχε πει ο ο ίδιος. Τότε είχε ζητήσει την βοήθεια της Λαμπέτη και του Χορν που ανταποκρίθηκαν αμέσως και πλήρωσαν το νοσοκομείο, όμως πλέον ήταν αργά για να σωθεί η όρασή του.

Το 1956 πρωτοεμφανίστηκε στην ταινία “Το κορίτσι με τα μαύρα”, αλλά καθιερώθηκε στο ρόλο του κακού με την ταινία του Κώστα Μανουσάκη “Ο Φόβος”. Ανέπτυξε προσωπική φιλία με τον Γιώργο Φούντα και τον Νίκο Ξανθόπουλο – ο τελευταίος ήταν και κουμπάρος του και νονός του γιου του.

Πηγή: https://slpress.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ