Φωτιά στα Βίλια: Το θηριώδες Ilyushin εν δράσει – Πώς ρίχνει 49 τόνους νερού σε λίγα δευτερόλεπτα | Παραλίγο αεροπορική τραγωδία (ΒΙΝΤΕΟ)

0
233

Ο Ρώσος «γίγαντας» των αιθέρων επιχειρεί στη μεγάλη φωτιά των Βιλίων.

Το ιπτάμενο… τάνκερ, το Ilyushin, επιχειρεί στη μεγάλη φωτιά των Βιλίων, με τον «γίγαντα» των αιθέρων να ρίχνει 49 τόνους σε μόλις λίγα δευτερόλεπτα.

Μάλιστα, στο πύρινο μέτωπο των πυρκαγιών στα Βίλια είναι δυο τα θηριώδη ρωσικά αεροσκάφη, συνεπικουρούμενα από το Beriev, των 12 τόνων νερού.

Το Il-76 (NATOϊκός προσδιορισμός «Candid») είναι ένα τετρακινητήριο αεροσκάφος πολλαπλών χρήσεων, που σχεδιάστηκε επί Σοβιετικής Ένωσης.

Αρχικά είχε σχεδιαστεί ως πολιτικό μεταγωγικό/ φορτηγό αεροσκάφος, προς αντικατάσταση του An-12, με σκοπό την παράδοση βαρέων μηχανημάτων σε απομακρυσμένες περιοχές. Εκδόσεις του για στρατιωτική χρήση έχουν χρησιμοποιηθεί σε Ευρώπη, Ασία και Αφρική.

Μεταξύ άλλων, έχει χρησιμοποιηθεί ως αεροσκάφος εναέριου ανεφοδιασμού, διοικήσεως κ.α. Στον πυροσβεστικό του ρόλο, μπορεί να μεταφέρει 42 τόνους νερού στις δεξαμενές του.

Φωτιά στα Βίλια: Παραλίγο αεροπορική τραγωδία με το Ilyushin – Ηχητικό ντοκουμέντο

Φωτιά στα Βίλια: Παραλίγο αεροπορική τραγωδία με το Ilyushin
Φωτιά στα Βίλια: Παραλίγο αεροπορική τραγωδία με το Ilyushin

Μια παρ’ ολίγον τραγωδία με το Ilyushin και ένα ελικόπτερο που συμμετείχαν στην κατάσβεση στο μέτωπο της φωτιάς στα Βίλια ήρθε στο φως με ένα ηχητικό ντοκουμέντο.

Ένα ηχητικό ντοκουμέντο έφερε στο φως το MEGA το οποίο αποκαλύπτει την παρ’ ολίγον τραγωδία που πήγε να διαδραματιστεί στον αέρα.

Στο ηχητικό απόσπασμα από την επιχείρηση κατάσβεσης της φωτιάς στα Βίλια, ακούγεται αξιωματικός του συντονιστικού ελικοπτέρου, ο οποίος εξηγεί ότι το Ilyushin Ιl-76 επιχείρησε, απροειδοποίητα, κοντά στα άλλα εναέρια μέσα.

«Δεν έχω καμία ενημέρωση και προς όλα τα εναέρια μέσα μόλις προσγειωθώ θα καταθέσω αναφορά επικίνδυνης κατάστασης. Επαναλαμβάνω, μόλις προσγειωθώ θα καταθέσω αναφορά επικίνδυνης κατάστασης. Αυτό που συμβαίνει είναι απαράδεκτο, είναι ανασφαλές, κινδυνεύουμε ανά πάσα ώρα και στιγμή. Λυπάμαι που το λέω, αλλά μόλις προσγειωθώ θα καταθέσω αναφορά επικίνδυνης κατάστασης», ακούγεται να λέει στο ηχητικό ντοκουμέντο ο Αξιωματικός ελικόπτερου συντονισμού.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ