Ισχαιμικό καρδιακό επεισόδιο υπέστη ο Νίκος Χαρδαλιάς – Του τοποθετήθηκαν δύο στεντ

12
1833

Νοσηλεύεται στην Καρδιολογική Κλινική του «Αγία Όλγα» – Ο 52χρονος υφυπουργός έχει υποστεί έμφραγμα στο παρελθόν – Είχε πόνους στο στήθος τις τελευταίες μέρες ενώ ήταν άυπνος το τελευταίο δεκαήμερο – Δείτε την ανακοίνωση του νοσοκομείου

Ισχαιμικό επεισόδιο υπέστη το μεσημέρι ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς. Μετά από έντονη αδιαθεσία που αισθάνθηκε το μεσημέρι, διακομίσθηκε στο νοσοκομείο Αγία Όλγα, όπου του τοποθετήθηκαν δύο στεντ. Θα παραμείνει στην εντατική για τρεις ημέρες, ενώ φαίνεται να έχει διαφύγει τον κίνδυνο. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ.Χαρδαλιάς είχε υποστεί έμφραγμα στο παρελθόν.

Ο 52χρονος ΝίκοςΧαρδαλιάς το τελευταίο δεκαήμερο βρισκόταν σεπολύ μεγάλη ένταση λόγω των πυρκαγιών, ενώ είχε να κοιμηθεί επαρκώς το ίδιο διάστημα.  Μάλιστα, στη συνέντευξη Τύπου που είχε δώσει την περασμένη Πέμπτη είχε εμφανισθεί ιδιαίτερα κουρασμένος και συναισθηματικά φορτισμένος, ιδιαίτερα όταν αναφέρθηκε στις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης για να παραιτηθεί.

Τότε, μάλιστα, είχε πει: «Πάντα είχα την αίσθηση του καθήκοντος. Δεν θέλω να κάνω καριέρα πολιτικού, δεν θα είμαι υποψήφιος κάπου. Μοιράστηκα ένα όραμα με τον πρωθυπουργό. Παραμένω κρατικός λειτουργός», είπε και εμφανώς φορτισμένος συναισθηματικά πρόσθεσε ότι «για μας κάθε σπίτι που χάνεται είναι μια τραγωδία, μια μαχαιριά στην καρδιά. Δώσαμε τη μεγαλύτερη μάχη. Την ώρα της μάχης δεν πυροβολούν τους μαχητές. Και λέω ότι οι απώλειες είναι από την πλευρά των μαχητών και όχι των πολιτών».

 

Ο κ.Χαρδαλιάς, τις τελευταίες πέντε- έξι μέρες ένιωθε πόνους στο στέρνο, αλλά δεν πήγε στον γιατρό, παρά το ιατρικό του ιστορικό. Νωρίτερα σήμερα, ένιωσε και πάλι πόνους και η οδηγία που είχε πάρει τηλεφωνικά ήταν να μεταβεί  στο νοσοκομείο άμεσα. Πήρε ένα υπογλώσσιο και συνεργάτες του τον μετέφεραν στο Αγία Όλγα.

Από το νοσοκομείο εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση για την κατάσταση του κ.Χαρδαλιά: 

Περί την 14:30 σήμερα 16/08/2021 προσήλθε στο Νοσοκομείο μας ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων κ. Νικόλαος Χαρδαλιάς .
Υπεβλήθη σε κλινικοεργαστηριακό έλεγχο και έγινε άμεσα στεφανιογραφία και αγγειοπλαστική στεφανιαίων αγγείων. Επιτυχώς .
Θα παραμείνει στην Καρδιολογική Κλινική για παρακολούθηση .

Σημειώνεται, ότι όπως ανακοινώθηκε από την Πολιτική Προστασία  την ευθύνη συντονισμού των ενεργειών από την πλευρά της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, ανέλαβε άμεσα, από την πρώτη στιγμή μετά το περιστατικό υγείας του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειος Παπαγεωργίου, ο οποίος βρισκόταν ήδη στο Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στο Χαλάνδρι.

Με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας επικοινώνησε τηλεφωνικά ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ στο νοσοκομείο μετέβη ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης. Ευχετήριο μήνυμα εξέδωσε το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ που αναφέρει: «Ευχόμαστε στον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Χαρδαλιά ταχεία ανάρρωση και να επιστρέψει υγιής στα καθήκοντα και την οικογένειά του»

«Το Κίνημα Αλλαγής εύχεται περαστικά στον Νίκο Χαρδαλιά. Καλή και γρήγορη ανάρρωση», ήταν το μήνυμα από τον εκπρόσωπο Τύπου του ΚΙΝΑΛ, Παύλο Χρηστίδη.

Δείτε βίντεο: Ισχαιμικό καρδιακό επεισόδιο έπαθε ο Νίκος Χαρδαλιάς – Του τοποθετήθηκαν δύο στεντ

Όπως μεταδόθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ, ο κ. Χαρδαλιάς τα τελευταία 24ωρα αισθανόταν μια ενόχληση, η οποία μετατράπηκε σε έντονη αδιαθεσία το μεσημέρι της ίδιας ημέρας ενώ βρισκόταν στο γραφείο του στο κτήριο «Φάρος» στο Μαρούσι. Επικοινώνησε με το νοσοκομείο Αγία Όλγα και η οδηγία που του δόθηκε ήταν να μεταβεί αμέσως εκεί, κάτι που έπραξε μαζί με στενό του συνεργάτη, για να ακολουθήσουν τα παραπάνω.

Από την πρώτη στιγμή στο πλευρό του είναι η σύζυγός του, Γιώτα Παναγιωτοπούλου, αλλά και η ηγεσία του υπουργείου Υγείας. Στο νοσοκομείο βρέθηκε ο αναπληρωτής υπουργός, κ. Βασίλης Κοντοζαμάνης, ενώ μήνυμα συμπαράστασης έστειλε ο υπουργός, Βασίλης Κικίλιας.

Επικοινωνία με τον πρωθυπουργό

Ο υφυπουργός έχει επικοινωνία και μάλιστα από τους πρώτους που είχαν συνομιλία μαζί του, ήταν ο πρωθυπουργός, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης. Εξυπακούεται βέβαια πως απέχει από την ενημέρωση για την εξέλιξη των πυρκαγιών και της πανδημίας καθώς η πίεση των γεγονότων των τελευταίων ημερών, συνέβαλε καθοριστικά στο να επιδεινωθεί η κατάσταση της υγείας του και να φτάσει στο ισχαιμικό επεισόδιο.

Η ανακοίνωση από το νοσοκομείο Αγία Όλγα

Περί την 14:30 σήμερα 16/08/2021 προσήλθε στο Νοσοκομείο μας ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων κ. Νικόλαος Χαρδαλιάς .

Υπεβλήθη σε κλινικοεργαστηριακό έλεγχο και έγινε άμεσα στεφανιογραφία και αγγειοπλαστική στεφανιαίων αγγείων. Επιτυχώς.

Θα παραμείνει στην Καρδιολογική Κλινική για παρακολούθηση.

Χρέη συντονισμού αναλαμβάνει ο Βασίλης Παπαγεωργίου

Την ευθύνη συντονισμού των ενεργειών από την πλευρά της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, ανέλαβε άμεσα, από την πρώτη στιγμή μετά το περιστατικό υγείας του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειος Παπαγεωργίου, ο οποίος βρισκόταν ήδη στο Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στο Χαλάνδρι, όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση από την Πολιτική Προστασία.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

12 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Περαστικά στον κ. Χαρδαλιά απο καρδιάς.Να θυμίσω ο Δήμος Βερύκιος με το σκάνδαλο Βατοπεδίου κατηγορούσε τον Ηγούμενο Εφραίμ. Πέρασε μια περιπέτεια υγείας και οταν τελείωσε όλο αυτό πήγε και ζήτησε συγνώμη.Εδω πρόκειται περί αφορισμενου.Ποιο δύσκολα. Για αυτό ο κ. Υπουργός αν βγει απ’το Νοσοκομείο να πάει να άναψει μια λαμπάδα και να βάλει μια μετάνοια στον Αμβρόσιο Καλαβρύτων.Ενας του εκκλησιαστικού επαγγέλματος δεν βρίσκεται να τον συμβουλέψει παρά μόνο του λένε ότι δεν ισχύει ο αφορισμός; Τον κάψανε τον άνθρωπο διπλά.

    • Τι φτωχό μυαλό διαθέτης. Ο αφορισμός βγήκε από ανθρώπους για την ανθρώπινη ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΣΗ μέσω του φόβου.

      • …Όποιος άλλος να ήταν στην θέση του, θα είχε κλατάρη εκατό φορές. Περαστικά του.

  2. 2 στους 3 από τους 13.000 νεκρούς της πανδημίας πέθαναν εκτός ΜΕΘ. Οι φωτιές έκαψαν την μισή χώρα με 2 μποφόρ.

  3. Για αυτό έπαθε ο άνθρωπος καρδιακό…
    Τι λέτε;;;; Είστε σοβαροί;;;;
    Που ακούστηκε 100 φωτιές συγχρόνως;;;;;
    Οι εμπρηστες καλά κρατούν..
    Για μένα είναι παράδειγμα ο Χαρδαλιάς..
    Περαστικά και γρήγορα ξανά στις επάλξεις…

  4. Μακαρι να ειχαμε στην Ελλαδα πολλους σαν τον Χαρδαλια.Κοιταχτητε στο καθρτεπτη…..ποιος ο λογος που υπαρχετε;Τι προσφερετε;Και μετα καντε σχολια βληματα.

    • Και εσυ καμαρωνεις που εχεις δικαιωμα ψηφου….
      γελουν και οι μοσχαροκεφαλες…
      Υ.Γ.δεν πιστευω να το επιασες..αλλα τελος παντων!!!

  5. Ας μην ξεχναμε…
    2007.φωτιες στην Πελοπ/σο…αποτελεσμα 60 ΝΕΚΡΟΙ…Βυρων Πολυδωρας-Ο στρατηγος ανεμος.(ΝΔ)
    2018.φωτια στο Ματι 103 νεκροι.ΘΡΗΝΟΣ .ΕΓΚΛΗΜΑ…Τοσκας-εγιναν ολα σωστα- παλι το ιδιο θα εκανα.ΣΥΡΙΖΑ
    2021.Καηκαν περιουσιες σε Αττικη &Ευβοια…Μητσοτακης…Κλιματικη αλλαγη….
    ΕΝΑΣ εισαγγελεας υπαρχει σε τουτη την χωρα??????

  6. Οι τύποι είναι τόσο άθλιοι που χρησιμοποιούν το πρόβλημα υγείας του Χαρδαλιά – περαστικά του – για να ξεπλύνουν τις τρομακτικές του ευθύνες στις φωτιές και την πανδημία

  7. Τον αγώνα τα ξενύχτια τις ευθύνες αυτού του ανθρώπου 1μιση χρόνο τώρα, δε μπορεί να καταλάβει και πως το έπαθε. Να γίνει γρήγορα καλά. Σίγουρα χρειάζεται ξεκούραση. Σιδερένιος! Μακάρι να ήταν πολλοί σαν κι αυτόν. Στην πλευρά της μάχης και των πραγματικών ευθυνών όχι στην πλευρά του καναπε. Τς τς τς.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ