Πρωτότυπο πυροσβεστικό σύστημα TYFONAS-TYPHOON (video)

0
1580

Ένα πρωτότυπο πυροσβεστικό όχημα με μεγάλες δυνατότητες πυρόσβεσης το TYFONAS-TYPHOON αποτελείται από έναν φυγοκεντρικό ανεμιστήρα υψηλών επιδόσεων (η ταχύτητα του αέρα που εξέρχεται από το ακροφύσιο ανέρχεται περίπου στα 500 Km/h) που χωρίζεται σε κατηγορίες οι οποίες διακρίνονται από:

1. Την ταχύτητα του αέρα που εξέρχεται από το ακροφύσιο

2. Τη διάμετρο του ακροφυσίου.

 

Mία μεγάλη καινοτομία πού διαθέτει το σύστημα TYFONAS-TYPHOON είναι ότι η ποσότητα του νερού που εκτοξεύει είναι ρυθμιζόμενη · μπορεί δηλαδή να είναι 100 ή 200 lt/sec, χωρίς αυτό να επηρεάζει την εμβέλεια της βολής, κάτι που είναι αδύνατον να επιτύχουν τα σημερινά μέσα πυρόσβεσης της Ελλάδας. Π.χ. σε μία δασική πυρκαγιά, λαμβανομένου υπ΄ όψιν ότι το νερό είναι πολύτιμο και ανάλογα με τις ανάγκες και το μέγεθος της πυρκαγιάς, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και να καταναλωθεί η ελάχιστη ποσότητα νερού, πετυχαίνοντας πολύ καλά αποτελέσματα.

Εμπνεύστής και δημιούργός ο 58χρονος πρώην πυροσβέστης και μηχανολόγος μηχανικός, Γιάννης Κρεκούκης, με την ενδεικτική ονομασία «Τυφώνας».

Όπως εξηγεί στο greenagenda.gr ο κ. Κρεκούκης, «ο “Τυφώνας” δεν χρησιμοποιεί τον όγκο και την πίεση του νερού αλλά το ισχυρό ρεύμα αέρα, το οποίο μετατρέπει το νερό σε μικροσταγονίδια. Έτσι, λοιπόν, δεν πάει χαμένο το νερό και στοχεύει στη καιόμενη επιφάνεια με αποτέλεσμα να γίνεται η μέγιστη ψύξη. Με αυτό το ισχυρό ρεύμα αέρα επιτυγχάνεται η αποκοπή της φλόγας από την καύσιμη ύλη».

Πηγή: https://www.paron.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ