Μητσοτάκης: Ζητώ συγγνώμη για τις αδυναμίες – 500 εκατ. για Αττική και Εύβοια |Σταϊκούρας για αποζημίωση στους πυρόπληκτους: Ως 6.000 €

52
1288

Άμεσες αποζημιώσεις για τους πληγέντες από τις φωτιές και ειδικό πρόγραμμα ανασυγκρότησης για την Εύβοια ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός – Οι αστοχίες θα εντοπιστούν και οι ευθύνες θα αποδοθούν όπου πρέπει, είπε

Πακέτο οικονομικής ενίσχυσης ύψους 500 εκατομμυρίων ευρώ για τους πληγέντες σε Αττική και Εύβοια ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Τα χρήματα θα διατεθούν άμεσα, με ψηφιακές διαδικασίες, χωρίς γραφειοκρατία. Παράλληλα, ανακοίνωσε ειδικό πρόγραμμα ανασυγκρότησης για την Εύβοια. Ο πρωθυπουργός ζήτησε προσωπικά συγγνώμη για τις οποίες αδυναμίες υπάρχουν, ενώ δεσμεύθηκε ότι οι αστοχίες θα εντοπισθούν και οι ευθύνες θα αποδοθούν όπου  δει.
Το πλήρες κείμενο του μηνύματος του πρωθυπουργού ακολουθεί: 

Οι τελευταίες ημέρες ήταν από τις πιο δύσκολες για την πατρίδα μας εδώ και δεκαετίες. Δώσαμε, και ακόμη δίνουμε, τη μάχη με όλες μας τις δυνάμεις. Αλλά αντιμετωπίζουμε μία φυσική καταστροφή πρωτόγνωρων διαστάσεων: σε λίγες μέρες ξέσπασαν 586 πυρκαγιές σε όλες τις γωνιές της Ελλάδας. Mε φωτιές οι οποίες, λόγω του πρωτοφανούς καύσωνα αλλά και της πολύμηνης ξηρασίας, σβήνουν πια πολύ δύσκολα.

Πολλές χώρες μάς συνδράμουν ήδη με μέσα και προσωπικό. Τις ευχαριστώ για την αλληλεγγύη τους. Κυρίως, όμως, ευγνωμονώ όλες και όλους που δίνουν τον αγώνα στο πεδίο. Παλεύουν με ένα φυσικό φαινόμενο που, συχνά, ξεπερνά τις δυνάμεις τους. Και όμως, δεν το βάζουν κάτω. Στα μαυρισμένα τους πρόσωπα βλέπουμε την Ελλάδα που αντιστέκεται και επιμένει. Ενώ το κύμα συμπαράστασης και αλληλοβοήθειας που απλώνεται σε όλη την επικράτεια δηλώνει την απόφαση αυτού του λαού να ξαναχτίσει γρήγορα ό,τι γκρεμίστηκε.

Το ότι σώθηκαν άνθρωποι, με πλήρη σχέδια εκκένωσης, οφείλεται στον επαγγελματισμό της Πολιτικής Προστασίας, στη δράση της Αστυνομίας και του Λιμενικού. Δεν ήταν αυτονόητο, ούτε δεδομένο. Το ίδιο ισχύει και για την προστασία πολλών οικισμών που τελικά δεν κάηκαν χάρη στην αυτοθυσία πυροσβεστών και εθελοντών, και φυσικά των πιλότων μας και των Ενόπλων Δυνάμεων. Μέσα σε λίγα 24ωρα σε 141 περιοχές έγιναν 62 οργανωμένες απομακρύνσεις κατοίκων.

Η έκταση της καταστροφής, ειδικά στην Εύβοια και στην Αττική, μαυρίζει την καρδιά όλων μας. Και πρώτος εγώ ζητώ συγγνώμη για τις όποιες αδυναμίες υπήρξαν. Κατανοώ απόλυτα τον πόνο των συμπολιτών μας που είδαν τα σπίτια ή τις περιουσίες τους να καίγονται. Την αναστάτωση όσων μετακινήθηκαν όπως-όπως από τον τόπο τους. Ακόμα και την οργισμένη απορία εκείνων που αναζητούσαν, για παράδειγμα, εναέρια βοήθεια, χωρίς να γνωρίζουν αν τα πυροσβεστικά αεροσκάφη επιχειρούσαν αλλού ή αν οι συνθήκες ήταν απαγορευτικές.

Οι αντιδράσεις μας, ωστόσο, δεν πρέπει να είναι τυφλές. Οι τυχόν αστοχίες θα εντοπιστούν. Και οι ευθύνες θα αποδοθούν όποτε πρέπει και σε όποιον πρέπει. Το πρώτο ζητούμενο, αυτήν την ώρα, είναι οι λύσεις. Ακριβώς όπως και πρώτο ζητούμενο ήταν και παραμένει η προστασία της ανθρώπινης ζωής. Γι’ αυτό και ο απολογισμός αυτής της εμπειρίας οφείλει να μην περιλαμβάνει μόνο το τι χάθηκε, αλλά και το τι σώθηκε μέσα σε μία τέτοια φυσική λαίλαπα που δεν έχει προηγούμενο.

Είναι προφανές ότι η κλιματική κρίση χτυπά, πλέον, την πόρτα ολόκληρου του πλανήτη, με φωτιές που διαρκούν επί εβδομάδες. Αυτό είναι αιτιολογία, όχι, όμως, δικαιολογία ούτε και άλλοθι. Και θα το πω καθαρά: μπορεί να κάναμε ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατόν, αλλά σε πολλές περιπτώσεις αυτό δεν φάνηκε αρκετό στην άνιση μάχη με τη φύση. Το ίδιο ξεκαθαρά, όμως, θα πω και ότι θα βρεθούμε δίπλα σε όσους έπληξε η πυρκαγιά. Όπως το κάναμε και άλλοτε, μετά τις πλημμύρες του «Ιανού» στη Θεσσαλία ή του μεγάλου σεισμού της Σάμου.

Έχουμε χρέος να σφίξουμε τα δόντια και να προχωρήσουμε. Και άλλες φορές η χώρα έζησε καταστροφές αλλά έμεινε όρθια. Το ίδιο θα συμβεί και σ’ αυτήν την περιπέτεια, μετατρέποντας τη θλίψη μας σε δύναμη. Θα συνεχίσουμε λοιπόν στα μέτωπα της κατάσβεσης, καθώς ο πόλεμος με τη φωτιά εξακολουθεί. Και, ταυτόχρονα, θα ξεκινήσουμε να επουλώνουμε τις πληγές μας: όσοι έχασαν σπίτια και περιουσίες θα αποζημιωθούν, οι καμένες εκτάσεις θα αναδασωθούν και θα δρομολογηθούν αμέσως τα απαραίτητα αντιπλημμυρικά έργα.

Ήδη έχουμε εξασφαλίσει από το Ταμείο Ανάκαμψης σημαντικούς πόρους για αναδασώσεις, κατά προτεραιότητα στην Εύβοια και την Αττική. Ενώ σήμερα ενέκρινα και συμπληρωματικό

προϋπολογισμό 500 εκατομμυρίων ευρώ ειδικά για τις περιοχές αυτές. Και αν χρειαστεί θα υπάρξουν και πρόσθετες ευρωπαϊκές ενισχύσεις. Το στοίχημά μας είναι να γίνουν πρότυπα μιας νέας αρχής, μιας δυναμικής επανεκκίνησης, στην οποία είμαι σίγουρος ότι ιδρύματα, επιχειρήσεις και, πάνω απ’ όλους, η ίδια η κοινωνία των πολιτών θα ανταποκριθούν.

Εκεί θα φυτέψουμε όχι μόνο πολλά, αλλά και τα σωστά δέντρα, αξιοποιώντας την πιο σύγχρονη τεχνογνωσία. Ώστε, και με τη βοήθεια της φύσης, τα δάση μας να ξαναγεννηθούν και η ζωή και η οικονομία να επιστρέψουν στους τόπους που πλήγωσαν οι φλόγες.

Οι ζημιές άρχισαν ήδη να καταγράφονται. Η γραφειοκρατία θα σαρωθεί. Και οι πρώτες αποζημιώσεις θα καταβάλλονται αμέσως, με απλή αίτηση κάθε ενδιαφερομένου, την οποία θα υποβάλει σε μία και μόνη ηλεκτρονική πλατφόρμα.

Το πρόγραμμα της Πολιτικής Προστασίας του μέλλοντος, ύψους 1,8 δισεκατομμυρίων ευρώ, ξεκινά επίσης με την πρόληψη σε κεντρικό ρόλο. Το όλο Σχέδιο Ανασυγκρότησης τίθεται υπό την εποπτεία του Γραφείου Πρωθυπουργού. Για την Εύβοια, μάλιστα, δεσμεύομαι ότι θα υπάρξει στοχευμένο πρόγραμμα αποκατάστασης και ανάπτυξης του νησιού. Αύριο, στο Υπουργικό Συμβούλιο, θα γίνουν συγκεκριμένες ανακοινώσεις. Και τις επόμενες μέρες θα απαντήσω προσωπικά σε κάθε ερώτημα. Εύχομαι η επόμενη ημέρα να ανατείλει με διακομματική συναίνεση, γιατί αν το καθήκον του σήμερα ανήκει στην κυβέρνηση, η ευθύνη του αύριο ανήκει σε όλους μας.

Επιτρέψτε μου να κλείσω με μια προσωπική αναφορά. Ως Πρωθυπουργός επί 25 μήνες διαχειρίστηκα πολλές κρίσεις: από την ασύμμετρη επίθεση στον Έβρο μέχρι την επέλαση του κορωνοϊού. Και από τις αλλεπάλληλες εθνικές προκλήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο, μέχρι το μεγάλο στοίχημα του εμβολιασμού. Όλες είχαν πολύπλευρες συνέπειες στην οικονομία και στην κοινωνία. Και όλες έμοιαζαν στην αρχή ανυπέρβλητες. Αλλά όλες τις ξεπεράσαμε με πείσμα και ενότητα. Αυτό θα γίνει και τώρα, με τολμηρές αποφάσεις που θα αλλάξουν πολλά.

Είμαι βέβαιος ότι και τούτη η δοκιμασία θα γίνει ευκαιρία που θα μας διδάξει και θα μας κάνει καλύτερους. Γιατί η πρόκληση της κλιματικής κρίσης αφορά όχι μόνο τη δική μας, αλλά κυρίως την επόμενη γενιά. Προσωπικά, θα συνεχίσω να κάνω αυτό που εξαρχής επέλεξα: να μιλώ στη γλώσσα της αλήθειας, να αναλαμβάνω τις ευθύνες μου, να αποκρούω διχασμούς και να ενώνω τους Έλληνες. Και να εργάζομαι σκληρά για την πατρίδα που μας αξίζει.

Σταϊκούρας για αποζημίωση στους πυρόπληκτους: Ως 6.000 € σε κάθε νοικοκυριό

Χρήστος Σταϊκούρας αποζημιώσεις για πυρόπληκτους
O Χρήστος Σταϊκούρας περιέγραψε το πλαίσιο των αποζημιώσεων για τους πληγέντες από τις φωτιές
ΙΝΤΙΜΕ/ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Μια πρόγευση των μέτρων ενίσχυσης των πυρόπληκτών έδωσε ο Χρήστος Σταϊκούρας κάνοντας λόγο για αποζημιώσεις ύψους έως 6.000 ευρώ σε κάθε νοικοκυριό που επλήγη από τις φωτιές

Αποζημιώσεις έως 6.000 ευρώ για κάθε νοικοκυριό που επλήγη από τις φωτιές που καίνε την Ελλάδα προανήγγειλε ο Χρήστος Σταϊκούρας ενόψει των ανακοινώσεων που θα γίνουν σήμερα το απόγευμα από τον Κυριάκο Μητσοτάκη μετά από σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου. Όπως εξήγησε ο Χρήστος Σταϊκούρας οι αποζημιώσεις θα αφορούν την κάλυψη των πρώτων αναγκών και την αποκατάσταση των οικοσυσκευών.

Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών που μίλησε στην ΕΡΤ οι πρώτες ανάγκες για νοικοκυριά και επιχειρήσεις θα καλυφθούν με υπεύθυνες δηλώσεις μέσα από το σύστημα προκαταβολών και όταν θα γίνει η καταγραφή για σπίτια και καλλιέργειες θα υπάρξει και η πλήρης αποζημίωση. Παράλληλα ο Χρήστος Σταϊκούρας μίλησε για ειδική πρόβλεψη σχετικά με τους αγρότες.

Ο κ. Σταϊκούρας προανήγγειλε και αμεσότερη χρηματοδότηση νοικοκυριών και επιχειρήσεων μέσω προκαταβολής εξηγώντας ότι θα προηγηθούν τα μέτρα άμεσης ανακούφισης.

Ο υπουργός Οικονομικών είπε ότι θα διατεθούν για την αναδάσωση 224 εκατομμύρια € από το Ταμείο Ανάκαμψης ενώ άλλα 110 εκατομμύρια € θα διατεθούν για αντιπλημμυρικά έργα, εξαγγέλλοντας επίσης ότι:

 • Θα υπάρξει παροχή στεγαστικής συνδρομής για αποκατάσταση κτιρίων
 • Προβλέπεται 80% δωρεάν κρατική αρωγή και 20% δανειοδότηση με εγγύηση του ελληνικού δημοσίου με συγκεκριμένες προβλέψεις για άμεση εκταμίευση πόρων
 • Θα υπάρξει επιχορήγηση επιχειρήσεων
 • Προβλέπονται αναστολές 6 μήνες φορολογικών – ασφαλιστικών υποχρεώσεων και αντίστοιχο πάγωμα για ενήμερους δανειολήπτες
 • Θα υπάρξει επιδότηση ενοικίου, προβλέψεις για αναστολές σε εργαζόμενους και χρηματοδότηση του ΕΛΓΑ

«Λαμβάνουμε υπόψη στο σχεδιασμό τις ιδιατερότητες στον πρωτογενή τομέα με τους κλάδους που έχουν πληγεί», τόνισε ο Χρήστος Σταϊκούρας, υπενθυμίζοντας ότι ενισχύεται η Πολιτική Προστασία με 1,76 δισεκατομμύρια ευρώ ενώ αναβαθμίζονται συστήματα έγκαιρης προειδοποίησης με δάνειο 595 εκατομμυρίων ευρώ (σύμβαση με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα επενδύσεων και με τη βοήθεια ΕΣΠΑ και Ταμείου Ανάκαμψης )

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

52 ΣΧΟΛΙΑ

   • Όχι, δε θέλω τα 200 χιλιάρικα σου. Βάλτα στην Ελβετία, μαζί με όλα τα άλλα εκατομμύρια που απέκτησες παράνομα. Δωσ’ μου μόνο ένα από τα 150 ακίνητα σου, να μείνω, γιατί ο Ηγέτης σου, το δικό μου σπίτι κι όλο μου το περιβάλλον, τη γειτονιά μου, τον ήλιο μου, τον ουρανό μου, τα ΕΚΑΨΕ ΟΛΑ. Α, αλλιώς τα είπε ο ΣΚΑΙ ε;; Γιατι δεν βλέπεις και κανένα άλλο κανάλι;; Δεν αντέχεις την αλήθεια για τα εγκλήματα σας κατά της χώρας;

    • Ποιο είναι το έγκλημα βλακακο;Ποια είναι πρόταση σου;Ποιος θα την πραγματοποιήσει θα νας πεις η απλά γενικά βρίζεις;

    • Εγω θα κανω την προταση ρε γελοιε και θα την υλοποιησω; Εγω ειμαι πρωθυπουργος της χωρας με τα 35 σπιτια; Αμαν ηταν να απολογηθω εγω ρε καραγκιοζηδες ΕΣΑΣ ΓΙΑΤΙ ΣΑΣ ΨΗΦΙΣΑ ΡΕ ΦΙΚΟ;

 1. Και τι θα προτοκανει βρε παλιο….. με 6000 ευρώ θα χτίσει το σπίτι του από την αρχή…
  Ατε κ …..

 2. Α ρε ξεφτίλες!!!τους αφήνετε αβοήθητους,έχετε εξαφανίσει κάθε βοήθεια,τους διώχνετε απ’ τα σπίτια τους και μετά τους πετάτε ψίχουλα,αυτούς που έχουν χάσει σπίτια δουλειές χωράφια απλά και μόνο για να αρπαξετε τις μίζες σας

 3. ολοζώντανα, εντός μιντιακής χούντας, μιας βαμπιρικής Ελιτ, πολιτικων-καναλαρχων- βιομηχάνων-εφοπλιστών- παρακράτους που μας # διαιρεί και βασιλεύει #. Και εμείς υπνωτισμένοι (τώρα και απο τους καπνους των πυρκαγιών), απολαμβάνουμε την λήθη…

  Δεν θα πέσει ο Δικτάτορας Μητσοτάκης με όλο το σύστημα διαπλοκής (ΜΜΕ, Εργολάβους κλπ) να τον στηρίζει. Δεν θα πέσει, αν δεν ξεσηκωθούμε τώρα. Κάθε μέρα που περνά, ο γαλάζιος καρκινος, διχάζει το Εθνος μας και σκοτώνει και πάλι την χωρα.

  • Ποιός ξέρει πόσο άσχημος πρέπει να είσαι εσύ αριστεροσοσιάλ κομματόσκυλο, και εμετικός και Ζαίος καφενόβιος. Στον κομμουνισμό πέφτουν οι ισόβιοι δικτάτορες, όχι στην δημοκρατία που σου δίνει βήμα και μιλάς. Εδώ γίνονται εκλογές και επιλέγεις τον Χάχα σου που θέλεις να σε «κυβερνήσει», ακυβέρνητο και αστοιχείωτο δίποδο ή μήπως οραματίζεσαι Στάλιν, Κάστρο, Γκε-βάρα…
   Ο κόσμος μπαίνει στον νέο αιώνα κι εσύ είσαι ακόμη διχασμένος με τον εαυτό σου. Ο Αντρέας σου και ο Καραμανλής έδωσαν άδειες και δάνεια να χτιστούν τα βουνά, τα δάση, και οι πεδιάδες, στους νεόπλουτους έλληνες σοσια-ληστές και δεξιο-μπαγλαμάδες -με δανεικά κι αγύριστα- χωρίς κανένα σχέδιο και πρόγραμμα. Την χώρα την σκότωσαν οι όμοιοι σου, γι αυτό βγάλε τον σκασμό και κοίταξε πως θα σώσεις τα δάση του νησιού σου, κι επιπλέον να καθαρίζεις και τον περίγυρο σου… Καληνύχτα

 4. 2021:
  6,6 δις στο ΝΑΤΟ
  1,9 δις για τα Rafale
  120 εκατομμύρια ΧΑΡΙΣΜΑ στην Aegean
  30εκατομμυρια για πανεπιστημιακή αστυνομία
  Μόλις 1,7 εκατομμύρια για αντιπυρικα έργα
  (Τα παραπάνω νούμερα είναι πραγματικά, επίσημα και μπορεί πολύ εύκολα να τα επιβεβαιωσει ο καθένας)
  Μητσοτάκη…
  Πάρε τη συγνώμη και βαλτην………………!!!!!

 5. Γιατί σκουζετε; Του Μητσοτάκη τον ανηψιο της Ντόρας το γιο δεν τον κάνατε περιφερειάρχη Εύβοιας .;Τον ψηφίσατε και δήμαρχο Αθηναίων; Τώρα τι περιμένατε;

  • Σύσσωμοι οι πολιτικοί σου ζητούν συγνώμη που δεν έχετε τον ίδιο μισθό. Βρίσε όσο θες.

 6. Αλλά και αλλά.Μόνο ο Τσιπρας ήτανε.Έκανε συσκέψεις μπροστά στη κάμερα και έδινε συγχαρητήρια στους υπουργούς και αυτοί στον Τσίπρα ποσό Καλα ενεργούσαν.Λεπτομερια ότι παράλληλα μάζευαν πτώματα.

 7. Φασιστακια και συνετερακια τους του ΣΥΡΙΖΑ.Στους πρώτους έχω να πω κάτω να κτυπιωντε,οι εγκληματίες της ΧΑ θα παραμένουν μέσα.Για τους δεύτερους ο κόσμος ακομα θυμάται τους 101 νεκρούς την ώρα που ο Αλέξης έδινε σόου στη τηλεόραση.Επιτέλους η χώρα σήμερα έχει κυβέρνηση.Χωνέψτε το και αλλάξτε πολιτική.Βρεστε ιδέες να προβάλετε και όχι βρισιές.

 8. Να σα θυμίσω πρην μερικές εβδομάδες στο πιο οργανωμένο και πλούσιο κράτος του κόσμου την Γερμανία είχαμε πλημύρες. Χάθηκαν εκατοντάδες άνθρωποι.Ακούσατε Γερμανό να βρίζει τι Γερμανία και τη Μερκελ;

 9. Γιατί έπρεπε να πει συγχνωμη;Τι έπρεπε να κάνει ένας πρωθυπουργός σε 2χρονια;Να έδινε εκεί τα λεφτά να πάρει 100 αεροπλάνα και αν τα επερνε υα την έσβηναν;Μήπως να βάλει να πληρώσουμε όλοι 200 ευρώ να τα δώσει σε όσους έχασαν σπίτι στο δάσος ανασφάλιστο;Επειδή δεν κάλεσε τον Τσίπρα να του πει πως αντιμετωπίζεται μια φωτιά όπως έκανε αυτός στο μάτι;Έλεος πια με τον κάθε βλαμενο.

  • Βλαμμενος εισαι και φαινεσαι κοπροκοματοσκυλο. Ποσα πηρε η φραπορτ αποζημιωση, ποσα πηραν τα καναλια, ποσα πηρε η ετζιαν, ποση πλεμπα προσελαβαν να παριστανουν τους ειδικους φρουρους; Για πυροσβεστες και μεσα πυροσβεσης δεν ειχαν να ανανεωσουν συμβασεις ε κοπροσκυλο; Μαυρο θα φατε στις εκλογες δουλικο του Κουλη κι αμα φατε μονο μαυρο παλι καλα να λες! Αφησατε τοση εκταση να καει επιτηδες προδοτες ανθελληνες λεχριτες!

  • ΗΡΘΑΝ ΟΙ ΡΟΥΜΑΝΟΙ ΚΑΙ ΕΣΒΗΝΑΝ ΤΙΣ ΕΣΤΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΑΚΑ! ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΙΣ ΕΣΒΗΝΑΝ ΜΕ ΚΛΑΔΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΠΑΝΤΟΦΛΕΣ. ΑΛΛΑ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΚΑΙ Ο ΧΑΡΔΑΛΙΑΣ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣΟΥΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΣΒΗΝΑΝ ΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΜΕΣΟ ΑΡΑ ΔΕ ΧΡΕΙΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΝΑΕΡΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ.

 10. Καηκε ολη η Ευβοια και καιγεται ακομα 8η μερα και η κυβερνηση χρησιμοποιει ακομα τους νεκρους στο Ματι για να αποφυγει τις ευθυνες της. Λιγη τσιπα πια! Εσας ψηφισαμε δεν κυβερναει ο Τσιπρας!

  • Συγνώμη φίλε αλλά ΑΠΑΝΤΑΕΙ στη δήθεν αντιπολίτευση που ΠΑΝΤΑ επιτίθεται. Δεν ανοίγει το θέμα μόνο του. Άλλο η δράση κι άλλο η αντίδραση.

 11. Ποια κυβερνηση ειχε η χωρα οταν καηκαν στις πυρκαγιες της Ηλειας 84 ανθρωποι το 2007; Δε βλεπω να τους θυμαται κανεις εκεινους. Δε φερνουν ψηφαλακια αυτα τα πτωματα;

 12. Αν άκουγες και τι ακριβώς είπε ο Χαρδαλιας θα ήταν ακόμη καλύτερα. Είπε: «αυτή τη φορά είχαμε απώλειες μόνο από την πλευρά των μαχητών, όχι από την πλευρά των πολιτών». Έλεος κάπου. Έδωσε τη ζωή του ο άνθρωπος ως εθελοντής πυροσβέστης και κάνετε μικροπολιτική πάνω του!!!

 13. Πόση χολή και πόση κατάκριση ακόμη???? Έφτασα μεσήλικας για να μπορεσω να δω επιτέλους ότι κάτι κινείται σε αυτή τη χώρα. Ότι κάτι γίνεται. Γίνεται κάτι και βρίζετε τον πρωθυπουργό ως γκαντεμη. Μέχρι εκεί φτάνει η παιδεία σας. Όταν ο πρωθυπουργός απαντάει με πληρωμές βοήθεια κλπ ανάλογα με τα οικονομικά της χώρας μας βρίζετε πάλι. Στα λοκνταουν για μας, για την προστασία μας, βρισιές. Για το δωρεάν εμβολιο τα εξ αμάξης. Ρε δεν παίζεστε. Δε σας αξίζει ρε αυτή η κυβέρνηση. Βρίστε όσο θέλετε μα δε σας αξίζει. Διαβάστε ρε και ρίξτε κι άλλη χολή. Καλά έλεγε ο Σωκράτη να ψηφίζουν μόνο οι έξυπνοι άνθρωποι. Ο νοών νοείτο
  https://www.newsit.gr/ellada/foties-apallagi-apo-enfia-stegastiki-syndromi-os-150-000-eyro-ola-ta-metra-pou-anakoinose-o-staikouras/3342136/

  • Οι απιζημιωσεις στη φραπορτ και στην ετζιαν δεν ηταν αναλογες των οικονομικων της χωρας γιατι παχουλες τις ειδα. Ουτε τα λεφτα που πηραν τα καναλια ηταν αναλογα των οικονομικων της χωρας. Αυτα αλλου. Να τις βαλετε στον μωλο σας τις αποζημιωσεις της πλακας που κοροιδευετε τον κοσμο. Μεχρι και εισιτηριο στο φερι μποτ πληρωναν για να φυγουν αντι να ειναι δωρεαν! Ουστ κοπριτες!

 14. Παρεπιπτόντως είμαι φτωχός, ζω με ελάχιστα αλλά σκοπεύω να δώσω το μόνο καναπε που έχω στους πυρόπληκτους. Αν έχω κάτι άλλο που χρειάζονται ευχαρίστως.

 15. Ένας άνθρωπος άγρυπνος, δουλευταράς, πανέξυπνος, ενάμιση χρόνο δεν κάθεται λεπτό με όσα συμβαίνουν, δεν τον βλέπει η οικογένεια του (η διαχείριση κρίσεων είναι εξοντωτική δουλειά με τρέλα ωράρια και μόνο ευθύνες), τον βρίζει ο σαχλοκοσμος του πληκτρολογίου και του ασκούν κριτική όλοι. Έλεος. Είναι τόσο ευσυνείδητος όμως, έχει θέσει κι αυτός παραίτηση χωρίς να φταίει ο άνθρωπος με αυτές τις γιγάντιες δαιμονισμένες φωτιές. Τι να πω…Μαθήματα για τους ελεεινούς της αριστεροδεξιας που κάνουν κι αντιπολίτευση…
  https://www.newsit.gr/ellada/nikos-xardalias-i-synenteyksi-typou-gia-tis-foties-se-attiki-eyvoia-kai-ileia/3341816/

 16. αλλά με τα ΜΜΕ ελεγχόμενα πια. Να δοξολογουν το μεγαλύτερο σκουπίδι που ανέδειξε η χώρα.
  Όσο για τα λεκανατζούδες του Μητσοτάκη,που σχολιάζουν εδω μεσα νομιζοντας πως απευθύνονται σε αγελάδες, ας συνεχίσουν έτσι!!!!
  Η αλήθεια πια για την Γαλάζια Πανούκλα άρχισε να επιβεβαιώνεται από την ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ.
  Πίσω στην Κόλαση ανέμελε βρυκόλακα..!!

  • Φίλε άσε τις ταινίες τρόμου για να σαγηνέψουμε καμία γυναίκα. Πάνω απ όλα ο άνθρωπος. Τα σπίτια ξαναγίνονται. Και θα ξαναγίνουν. Άσε τα υπολοιπα. Το Μάτι θυμήσου. Ακόμη πενθούν. Μάντεψε τι. Όχι τα σπίτια. Όχι τα δάση. Τους ανθρώπους.

 17. Δηλαδή σας λειπει ο Τσιπρας;Καλα μεταξύ μας δεν μιλάνε οι Συριζαίοι εδώ.Οι φασιστες της ΧΑ μιλάνε επειδή τους βάλανε φυλακή τους αρχηγούς τους.Ξεφτηλες πουλημένα τομάρια που στερήσατε την Ελλάδα από την πρόοδο είστε μιάσματα και αν ένας λόγος που στήριξα τι ΝΔ είναι που δεν κόλασε και έβαλε την ΧΑ εκεί που είναι η θέση της.Στη φυλακή.

 18. Ο ψυχακιας των εμβολίων και του μπουλινγκ κατά των ανεμβολιαστων

  ο κυβερνητικός σχολιαστής, που διαστρέφει πλήρως την πραγματικότητα στα σχόλια του, η.. υπερδιανοια, που μόνο αυτός αντιλαμβάνεται, ενώ όλοι οι άλλοι είναι βλάκες, Χρυσαυγίτες, Βελοπουλαίοι, αυτος που ειναι κλινικά νεκρος από την μετάλλαξη ΝΔ-19 χωρίς να του το έχουν πει και βρίζει τους πάντες, σίγουρα επ’ αμοιβής, δεν αξίζει καν να του απαντήσεις.
  Τα περιττώματα μιας κατσαρίδας, έχουν μεγαλύτερη αξία από όλη του την ύπαρξη.
  Όχι, δεν αξίζει τον οίκτο μας, για την βαριά γαλάζια ψύχωση του. Πληρώνετε καλά για τα σκουπιδοσχόλια που αναρτά. Μόνος/μόνη θα μείνεις με τον Δικτάτορα.
  Θα φύγουν νύχτα αγκαλιά, όσα τανκς κι αν κατεβάσουν.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ