Φωτιά στη Βαρυμπόμπη: Συγκλονιστικές εικόνες από ζώα που προσπαθούν να γλυτώσουν από την πύρινη λαίλαπα

1
1113

Άλογα τρέχουν να ξεφύγουν, σκυλιά ζητούν καταφύγιο και νερό από τους πυροσβέστες – Κάποια ζώα δυστυχώς δεν κατάφεραν να ξεφύγουν

Συγκλονιστικές είναι οι εικόνες από την μεγάλη πυρκαγιά στην Βαρυμπόμπη και δείχνουν ζώα να προσπαθούν να γλυτώσουν από το πύρινο μλετωπο.

Ο πύρινος κλοιός εγκλώβισε δεκάδες τετράποδα που δεν κατάφεραν να ξεφύγουν από τη μανία της φωτιάς. Τον γύρο του διαδικτύου κάνει η εικόνα μιας κοπέλας που είναι αγκαλιασμένη με το άλογό της μέσα στη φωτιά αλλά και των πυροσβεστών που προσπαθούν να δώσουν νερό σε έναν σκύλο ενώ ένας άλλος βάζει το ποδαράκι του στο νερό να ανακουφίσει τα τραύματά του.

Το ξημέρωμα άφησε τραγικές εικόνες στην περιοχή της Βαρυμπόμπη. Εθελοντές προσπάθησαν από νωρίς το πρωί να προσφέρουν βοήθεια σε ό,τι απέμεινε.

Την ίδια ώρα, τον γύρο του κόσμου κάνουν οι εικόνες με τα άλογα που τρέχουν να ξεφύγουν από τις φλόγες, ενώ κάποια άλλα κάθονται τρομαγμένα και αγκαλιασμένα. Σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα Ελληνικής Ομοσπονδίας Ιππασίας, κάποια άλογα μεταφέρθηκαν με φορτηγό ενώ όσα δεν πρόλαβαν αφέθηκαν ελεύθερα.

Αρκετοί ιδιοκτήτες, με αναρτήσεις τους στα social media, ψάχνουν τα κατοικίδιά τους, ενώ κάποιοι φιλόζωοι που έχουν περιθάλψει τα ζώα, τα κοινοποιούν στο διαδίκτυο ελπίζοντας πως θα ξαναβρούν την οικογένειά τους.

Ειδήσεις σήμερα:

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Φτάνει ο Θεός μας ο Μητσοτάκης να μας δείχνει λίγο ρώγα καθημερινά. Τα σπίτια φτιάχνονται ξανά (500.000 θα πάρουν όλοι μέχρι μεθαύριο), τα δάση ξαναγεννιουνται ( λίγο λίπασμα από τα άγια κόπρανα του Ηγέτη μας αρκούν και σε τρεις μέρες θα έχουμε δικό μας Αμαζόνιο), τα ζώα θα ξαναγεννηθούν ( βρε τσοκαρα, το παίζετε και βεροι Νεοδημοκράτες, τίποτε δεν έχετε ακούσει για την μετενσάρκωση;); Και γενικά όλα είναι υπέροχα, μη μας τα πρηζετε με σαχλαμάρες, έχουμε και ταξίδι μπροστά μας, για ένα τρε σικ κορονοπαρτι στη Μύκονο! Θα ‘ναι κι ο Άδωνις εκεί! ❤❤❤❤❤😍😍😍😍😍

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ