Εξελίξεις στην υπόθεση της εξαφάνισης του μικρού Μπεν; Έρευνα νέων στοιχείων στην Κέρκυρα

1
3421

Νέες έρευνες 30 χρόνια μετά… Η έκκληση της μητέρας του Μπεν

facebook sharing button

Μια γυναίκα από την Ουαλία επιμένει ότι είδε τον αγνοούμενο Μπεν Νίντχαμ στην Κέρκυρα μετά την εξαφάνισή του. Είναι ένας από τους πέντε νέους Βρετανούς μάρτυρες που έχουν δηλώσει ότι είναι πεπεισμένοι ότι είδαν το μικρό παιδί αφότου εξαφανίστηκε.

Ο Μπεν ήταν μόλις 21 μηνών όταν εξαφανίστηκε από το νησί της Κω τον Ιούλιο του 1991. Αλλά σύμφωνα με το walesonline.co.uk η ελληνική αστυνομία ερευνά τώρα ένα νέο στοιχείο στην Κέρκυρα – 600 μίλια μακριά από το σημείο όπου εξαφανίστηκε το –τότε- μικρό παιδί.

Η μητέρα του Μπεν, Κέρι, «τρέμει κάθε μέρα» από τότε που άκουσε ότι η ελληνική αστυνομία ερευνά ένα νέο στοιχείο στην Κέρκυρα, μεταφέρει η Daily Mirror, η οποία δεν έχει αφήσει την υπόθεση και συνεχίζει τις έρευνες μαζί με την οικογένεια.

Η Νταϊάν από τη βόρεια Ουαλία, είπε ότι είδε τον Μπεν τον Ιούνιο ή τον Ιούλιο του 1992 κατά τη διάρκεια των διακοπών της στην Παλαιοκαστρίτσα. Η 77χρονη συνταξιούχος διευθύντρια ανθρώπινου δυναμικού, δήλωσε στην Mirror: «Το παιδί που είδα ήταν με μια ελληνική οικογένεια που έτρωγε στο ξενοδοχείο μας. Όλοι γοητευτήκαμε από αυτό το μικρό αγόρι που ήταν εντελώς ξανθό και λευκό. Δεν ήξερα εκείνη τη στιγμή για τον Μπεν. Αλλά αφού έμαθα για την περίπτωσή του, με ενοχλεί από τότε. Είμαι πεπεισμένη ότι ήταν ο Μπεν».

Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα, οι αξιωματικοί ερευνούν τους ισχυρισμούς και τριών Ελλήνων μαρτύρων που λένε ότι μια εργαζόμενη σε κάμπινγκ στην Κέρκυρα βρήκε ένα ξανθό νήπιο εγκαταλελειμμένο από τσιγγάνους και μπορεί να μεγάλωσε τον Μπεν ως δικό της.

nb mikros ben

Μια άλλη μαρτυρία για εμφάνιση του Μπεν, ήταν σε μια παραλία όπου ένα ζευγάρι Ελλήνων με ένα ξανθό αγόρι τράπηκαν σε φυγή όταν άκουσαν ανθρώπους να μιλούν αγγλικά.

Δύο ζευγάρια μίλησαν επίσης στην Mirror, λέγοντας ότι πιστεύουν ότι είδαν τον Μπεν μήνες αργότερα, μόλις 25 λεπτά από το κάμπινγκ που βρίσκονταν.

Το πρώτο ζευγάρι – η Σάλι και ο σύζυγός της Ρίτσαρντ– είπαν ότι πήγαν διακοπές στον Άγιο Γεώργιο το καλοκαίρι του 1992. Η Σάλι, η οποία εργάζεται στα σημαντικά εγκλήματα στην αστυνομία του Ηνωμένου Βασιλείου, είπε ότι είδε μια Ελληνίδα γύρω στα 50 ή 60 της να σπρώχνει ένα ξανθόμαλλο μικρό παιδί σε ένα παλιομοδίτικο καροτσάκι.

Είπε: «Θυμάμαι που είπα στον άντρα μου ‘μοιάζει με αυτόν τον μικρό Μπεν’. Ήταν περίεργο – θυμάμαι ότι ξαφνιάστηκα επειδή αυτό το παιδί δεν ταίριαζε με εκείνη την κυρία. Ήταν περίπου δύο ή τρία ετών».

Το ανέφερε δύο φορές στην αστυνομία, προσθέτοντας: «Όταν διάβασα για τις νέες πληροφορίες σκέφτηκα τι στο καλό, δεν αποκλείεται. Ρώτησα τον άντρα μου αν θυμάται κάτι από εκείνες τις διακοπές και μου είπε ‘ναι … εκείνη την κυρία με αυτό το μωρό’. Εργάστηκα σε 36 φόνους και αυτή η εικόνα είναι ριζωμένη στον εγκέφαλό μου. Τη θυμάμαι έντονα».

Λίγους μήνες μετά από αυτή τη φερόμενη θέση του μικρού Μπεν, η Jan Crawley, 69 ετών, από το Στίβενεϊτζ του Χαρτς, πήγε διακοπές στο ίδιο χωριό με τον σύζυγό της Mal, 72 ετών.

Η Jan, που θυμήθηκε ότι ήταν Σεπτέμβριος του 1992, είπε στη Mirror: «Περπατήσαμε σε μια περιοχή της παραλίας όπου ήταν πολύ πιο ήσυχη. Ένα ζευγάρι Ελλήνων ήρθε, στάθμευσε το αυτοκίνητό του και στη συνέχεια ήρθε στην παραλία με αυτό το ξανθό παιδί. Όταν μας άκουσαν να μιλάμε αγγλικά, μάζεψαν τις πετσέτες και πήραν το αγόρι και έτρεξαν προς το αυτοκίνητο. Έμειναν εκεί όχι περισσότερο από 10 λεπτά. Ήταν τόσο περίεργο. Πάντα ένιωθα ότι ήταν ο Μπεν. Του έμοιαζε τόσο πολύ».

Ανέφερε το περιστατικό στη βρετανική αστυνομία το 2015, αφότου είδε μια έκκληση στα μέσα ενημέρωσης, αλλά πρόσθεσε: «Λυπάμαι που το άφησα τόσο αργά».

nb keimeno mikros ben
Το εξώφυλλο της Mirror στις 23 Ιουλίου με τις πρώτες αποκλειστικές πληροφορίες

Η Mirror αυτή την εβδομάδα ταξίδεψε στην Κέρκυρα για να συναντήσει τους Έλληνες μάρτυρες που ισχυρίζονται ότι ο Μπεν μπορεί να είχε απαχθεί από μια ντόπια αφότου βρέθηκε εγκαταλελειμμένος.

Ο Πάνος, ο οποίος ζήτησε να χρησιμοποιήσει μόνο το μικρό του όνομα, είπε ότι το κάμπινγκ όπου είδαν το ξανθό αγόρι ήταν στη Ρόδα στη βόρεια Κέρκυρα. Ο Πάνος ήταν τότε περίπου 13 ετών, όταν είδε το παιδί να μεταφέρεται στο σημείο από μια εργάτρια που το βρήκε στην παραλία. «Έλεγε ’ ναι’ και  ‘όχι’ στα αγγλικά όταν τον ρωτούσε αν διψούσε. Αυτό το παιδί έμοιαζε ακριβώς με τον Μπεν».

Πρόσθεσε ότι η εργαζόμενη στο κάμπινγκ του είπε ότι είχε κρατήσει το αγόρι. Η ξαδέρφη του Πάνου, που δεν θέλει να κατονομαστεί, είπε: «Πιστεύω ότι ήταν το 1991 και ήμουν περίπου εννέα. Η εργάτρια τον είχε στην αγκαλιά της. Φοβόταν  πολύ». Ο Πάνος και η ξαδέρφη του πιστεύουν ότι η αστυνομία δεν έχει λάβει σοβαρά υπόψη τις αναφορές τους επειδή ήταν τόσο νέοι.

Η μητέρα του Μπεν απευθύνει έκκληση στον κόσμο στην Κέρκυρα να μοιραστούν μια νέα απεικόνιση της ηλικιακής εξέλιξης του Μπεν. Η Κέρι, 49 ετών, από το Σέφιλντ, είπε: «Κάποιος στο νησί μπορεί να τον αναγνωρίσει και να τερματίσει την αγωνία μου. Τα γεγονότα στην Κέρκυρα με έχουν συγκλονίσει πραγματικά. Πέρασαν 30 χρόνια και είναι τραυματικό κάθε μέρα».

nb keimeno mikros ben apeikonisi

Είπε ότι δύο χρόνια μετά την εξαφάνιση του γιου της, άκουσε ενήλικες να λένε ότι το αγόρι είχε μεγαλώσει σε ένα κοντινό χωριό και δεν μιλούσε πλέον αγγλικά. Η αστυνομία του Νοτίου Γιορκσάιρ πιστεύει ωστόσο, ότι ο Μπεν πέθανε σε ατύχημα σκαπτικού μηχανήματος.

Το Ελληνικό Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη δήλωσε ότι ερευνά πληροφορίες από τις βρετανικές αρχές. Η αστυνομία του Νότιου Γιορκσάιρ με τη σειρά της δήλωσε ότι θα συνεργαστεί με τους Έλληνες εάν «προκύψει οποιαδήποτε νέα βιώσιμη γραμμή έρευνας».

πηγή: newsbreak.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Κάθε καλοκαίρι και νέο σενάριο για να κάνουν δήθεν έρευνα οι οικείοι του άτυχου παιδιού και να απολαμβάνουν με χορηγίες τζάμπα διακοπές. Μακάρι το παιδάκι να ζει και να βρεθεί . Όμως η εκμεταλευση των δικών του που είχαν την κύρια ευθύνη επίβλεψης του δεν έχει τελειωμό. Έμπλεξαν αθώους δισφήμισαν το Νησί Κως.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ