Θεμιστοκλέους: Στο 49% του πληθυσμού οι πλήρως εμβολιασμένοι | Επιχειρησιακά είμαστε έτοιμοι για 3η δόση-Περιμένουμε τη θέση του ΕΜΑ

1
910

Αν το προτείνει η Επιτροπή, θα μπορούμε να υλοποιήσουμε το σχέδιο για την 3η δόση τέλη Αυγούστου με αρχές Σεπτεμβρίου – Λόγω καλοκαιριού ο μειωμένος αριθμός εμβολιασμών – Στο 49% του πληθυσμού οι πλήρως εμβολιασμένοι – Πάνω από 48.000 παιδιά και έφηβοι έχουν κλείσει ραντεβού ή έχουν εμβολιαστεί

Στην πορεία του εμβολιαστικού προγράμματος στην Ελλάδα, καθώς και στις εξελίξεις που αφορούν στα εμβόλια αναφέρθηκε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

Από την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου απουσίαζε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμού, Μαρία Θεοδωρίδου, η οποία ξεκίνησε την καλοκαιρινή της άδεια.

Ο κ. Θεμιστοκλέους αναφέρθηκε στον αριθμό των εμβολιασμένων, λέγοντας πως έχει εμβολιαστεί πλήρως (με μονοδοσικό ή με δύο δόσεις) το 49% του πληθυσμού, ή αλλιώς πάνω από 5.170.000 πολίτες.

Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη Τύπου: 

Πιο αναλυτικά, «σήμερα, μέχρι τώρα έχουν γίνει σχεδόν 37.000 εμβολιασμοί και μέχρι το τέλος της ημέρας θα φτάσουμε στους 45.000, ενώ έχουμε κάθε ημέρα πάνω από 40.000 εμβολιασμούς. Μάλιστα, το τελευταίο διάστημα έχουν κλειστεί άλλα 110.000 ραντεβού για το επόμενο διάστημα».

Όπως τόνισε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, έχουν πραγματοποιηθεί πάνω από 10.450.000 δόσεις εμβολίων, με τους 5.705.000 να έχουν κάνει μία δόση και τους 5.170.000 να έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους.

Όσον αφορά στα παιδιά και τους εφήβους, στην ηλικιακή ομάδα 15-17 έχουν κλείσει ραντεβού ή έχουν εμβολιαστεί πάνω από 33.000 άτομα, ενώ στην ηλικιακή ομάδα 12-14 έχουν κλείσει ραντεβού ή έχουν εμβολιαστεί σχεδόν 5.300 άτομα.

Στο πρόγραμμα κατ’ οίκον εμβολιασμού, το οποίο ξεκίνησε τπριν από λίγες ημέρες, έχουν ενταχθεί ήδη 3.200 πολίτες και έχουν εμβολιαστεί οι 725, ενώ μόνο σήμερα, έγιναν 300 εμβολιασμοί, από 46 κινητές μονάδες.

Σε ερώτηση για τον μειωμένο αριθμό εμβολιασμών το τελευταίο διάστημα, ο κ. Θεμιστοκλέους δήλωσε ότι σίγουρα οφείλεται στο καλοκαίρι και στις καλοκαιρινές άδειες και ότι το επόμενο διάστημα αναμένεται να αυξηθούν εκ νέου τα ραντεβού.

Σε άλλη ερώτηση για μία πιθανή 3η δόση, ο γενικός γραμματέας τόνισε ότι αρμόδια για το πρόγραμμα είναι η Επιτροπή, η οποία θα εξετάσει τα δεδομένα, όταν αυτό κριθεί απαραίτητο και θα καταθέσει τις εισηγήσεις της. Πρόσθεσε, δε, πως προς το παρόν φαίνεται ότι τα αντισώματα διαρκούν μεγαλύτερο διάστημα από τους έξι μήνες που είχε εκτιμηθεί αρχικά.

Πρόσθεσε δε, ότι η Ελλάδα αναμένει τη θέση του ΕΜΑ, ωστόσο επιχειρησιακά είμαστε έτοιμοι να οργανώσουμε μία πιθανή 3η δόση σε ευπαθείς ομάδες ή σε μεγαλύτερους σε ηλικία ανθρώπους, δίνοντας τις κατευθυντήριες γραμμές σε περίπτωση που αυτό κριθεί αναγκαίο.

Ειδήσεις σήμερα:

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Όταν λέει 49% να υπολογίσετε καμία 40αριά % όσο ήταν άλλωστε και η αρχική πρόβλεψη. 4 στους 10 είναι εμβολιασμενοι χωρίς να υπολογίζονται πρόσφυγες και μετανάστες. Και 1,5 στους 10 παγκοσμίως.Στο μέλλον και για άλλες υποχρεωτικές πράξεις εκεί θα κυμανθεί το ποσοστό 2 στους 10 παγκόσμια. Αυτοί θα νομίζουν ότι έχουν κάποια ευεργετήματα και οι υπόλοιποι 8 στην ταλαιπωρία.Στην Ελλάδα σήμερα οι 6 από τους 10 που δεν έκαναν εμβόλιο τι να τις κάνουν τις ευκολίες για μαγαζιά εστιατόρια κτλ. Αφού δεν έχουν μαντήλι να κλάψουν. Με εμβόλιο ή χωρίς ταλαιπωρία θα έχουν.Λαθος προώθηση. Έπρεπε να ποντάρουν πως θα απαλύνουν τον πόνο και την φτώχια των ανθρώπων και όχι πως θα μπουν να φάνε στο restaurant.Παραδοσιακά η Δεξιά δεν είχε ποτέ καλούς manager και επικοινωνιολόγους σε σχέση με τους Σοσιαλιστάς.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ