«Πάτωσαν» οι εμβολιασμοί: Μειώνεται κατακόρυφα το ενδιαφέρον | 46,8%,έχουν εμβολιαστεί πλήρως 7 μήνες μετά | «Το 50% στην Άμεση Δράση είναι ανεμβολίαστοι»

7
2262

«Πάτωσαν» οι εμβολιασμοί: Μειώνεται κατακόρυφα το ενδιαφέρον -Φόβοι για «μαύρο» Αύγουστο

Ακόμη μεγαλύτερη μείωση του ενδιαφέροντος των πολιτών για ραντεβού αναφορικά με το εμβόλιο προκύπτει από τις σημερινές ανακοινώσεις στο υπουργείο Υγείας.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, σήμερα μέχρι στιγμής έχουν γίνουν 62.000 δόσεις και αναμένεται έως το τέλος της ημέρας να φτάσει τις 75.000.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Δευτέρα 19/7 είχαν πραγματοποιηθεί 85.000 δόσεις (έναντι 100-110.000 το προηγούμενο διάστημα), ενώ υπάρχουν εύλογοι φόβοι ότι τον Αύγουστο που οι πολίτες πηγαίνουν διακοπές, ο αριθμός αυτός θα μειωθεί κατακόρυφα.

Μάλιστα, ερωτηθείς ο κ. Θεμιστοκλέους παραδέχθηκε ότι η μείωση δεν αφορά ακύρωση ραντεβού αλλά απροθυμία των πολιτών να εμβολιαστούν με την πρώτη δόση.

Να σημειωθεί, δε, ότι, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υγείας, η εμβολιαστική κάλυψη παραμένει ιδιαιτέρως χαμηλή, καθώς μετά από εφτά μήνες (σ.σ. από  27/12), έχουν εμβολιαστεί πλήρως  4.915.000 πολίτες ή ποσοστό 46,8%, πολύ μακριά από το 70-75%, που είχε θέσει ως στόχο η κυβέρνηση για τις αρχές του καλοκαιριού, προκειμένου να επιτευχθεί η περίφημη «ανοσία της αγέλης».

Χρυσοχοΐδης: Το 50% όσων υπηρετούν στην Άμεση Δράση είναι ανεμβολίαστοι

Οι μισοί υπηρετούντες στην Άμεση Δράση είναι ανεμβολίαστοι, αποκάλυψε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον δημοσιογράφο των Νέων, Γιώργο Παπαχρήστο. Ανάλογη μάλιστα είναι η κατάσταση και στην Πυροσβεστική Υπηρεσία αυτή τη στιγμή.

Ειδικότερα, όπως γράφει ο Γιώργος Παπ: «Υπάρχει αυτή η τρέλα με τους “ψεκασμένους” αρνητές του εμβολίου, που τα έκαναν και πάλι λίμπα το βράδυ του Σαββάτου και η Αστυνομία χρειάστηκε να χρησιμοποιήσει χημικά και ξύλο, προκειμένου να τους διαλύσει στην πιο κρίσιμη φάση της τουριστικής περιόδου, στο κέντρο της Αθήνας. Έγιναν, λέει, 25 προσαγωγές και μεταξύ αυτών που προσήχθησαν στη ΓΑΔΑ βρισκόταν και ένας αστυνομικός της Ομάδας ΔΙΑΣ.

Που διαδήλωνε και αυτός κατά των εμβολιασμών. Με αφορμή αυτό το γεγονός, κάλεσα στο τηλέφωνο τον αρμόδιο υπουργό Χρυσοχοΐδη και έμεινα έκπληκτος από την απάντησή του: “Μα νομίζεις ότι είναι ο μόνος στην Αστυνομία; Στην Αμεση Δράση σε πληροφορώ ότι το 50% που υπηρετούν εκεί είναι ανεμβολίαστοι. Και στην Πυροσβεστική μη νομίζεις ότι είναι καλύτερη η κατάσταση, το ίδιο περίπου συμβαίνει”. Το οποίο σε απλά ελληνικά σημαίνει ότι ένας στους δύο ανθρώπους που θα σπεύσουν στην κλήση μας, αν μας συμβεί κάτι, θα είναι ανεμβολίαστος! Με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για όλους μας. Δεν υπάρχει σωτηρία, θα συμφωνήσετε, φαντάζομαι…».

πηγή: aftodioikisi.gr/

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

7 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Τα λέει ο κύριος υπουργός. Στους παπάδες να δείτε ποσοστά! Κάντε και μια έρευνα εκεί. Το χαρτί καλά το διάβασαν αλλά αυτοί δεν το πράττουν.Ολοι οι Δημόσιοι υπάλληλοι υποχρεωτικά εμβόλιο.Αυτη είναι η λύση. Οι υγειονομικοί κορόϊδα είναι;

  2. Α σου βγει το όνομα χάθηκες. Αυτό έπαθε το εμβόλιο του βγήκε το όνομα ότι είναι θανατηφόρο φαρμάκι και ο κόσμος φοβάται και διστάζει και με το δίκιο του. Σαν ρωσική ρουλέτα σε όποιον πέσει η σφαίρα . Κάθε μέρα ακούγονται θάνατοι από το εμβόλιο. Ποιον να εμπιστευτούμε;;

  3. Λάθος κάνετε. Μπορεί σε σύνολο του πληθυσμού να είναι τόσοι, όμως αυτοί που εμβολιάστηκαν πρώτοι τον Γενάρη-Φλεβάρη μάλλον είναι ανεμβολίοαστοι πλέον αφού όπως λέγεται από τους ειδικούς η διάρκεια του εμβολίου δεν είναι περισσότερο από 6 μήνες. Οπότε….. 30% με το ζόρι οι εμβολιασμένοι. Και από αυούς οι περισσότεροι πήραν χαμπάρι το δούλεμα και δεν θα πάνε για τρίτη δόση.

    • Πολύ ευχαρίστως να κάνω πρώτη δόση εμβολίου από το ίδιο μπουκαλάκι μετά την κα. ΠτΔ τον Υπουργό Υγείας και τον Σεβασμιώτατο Ναυπάκτου οι οποίοι κάνανε πρώτοι πριν εξι μήνες εμβόλιο. Διότι από τις οδηγίες ειδικών περασαν εξι μήνες και χάνει την δύναμη του. Στη σειρά να είμαστε όλοι και να βλέπω πως θα εμβολιαστουμε. Αλλιώς δεν κάνω τίποτα.Και έχεις εμπιστοσύνη; Είναι ικανοί να φέρουν τον Μάϊκ Λαμάρ να κάνει κανά κόλπο και πάλι να την πατήσω 😂

  4. Σχεδον καθε μερα διαβαζω για καποιο παιδι που βρηκε μαρτυρικο θανατο στα χερια των γονιων του:Το μωρο εκλαιγε κι ο πατερας απο τα νευρα του το «εσπασε»!!!Αυτη ακριβως ηταν η εκφραση που διαβασα.Το εσπασε ,το λυγισε μεχρι που συνεθλιψε τα κοκαλακια του κι επαψε να κλαιει το μωρο…
    Γονεις ξεχασαν το μωρο τους στο αυτοκινητο και πεθανε απο θερμοπληξια!
    Μητερα εφυγε να παει σε παρτι αφηνοντας το νηπιο κοριτσακι της στο σπιτι.Γυρισε εξι μερες μετα… Το παιδι ειχε πεθανει απο ασιτια.Σας παρακαλω νιωστε την αγωνια των τελευταιων στιγμων αυτων των αγγελουδιων.Πειτε μου τωρα να παω να κανω το εμβολιο να σωσω την ανθρωπότητα ή εστω να συμβαλω στη διασωση της.ΟΧΙ ΚΥΡΙΟΙ.Δεν αξιζετε να σωθειτε.Εμβολια στις γατες και στους σκυλους που το αξιζουν περισσοτερο!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ