Από τις χειρότερες μορφές κακοποίησης ζώων το παστούρωμα

0
723

Τα περιστατικά κακοποίησης των ζώων είναι αμέτρητα και εξαιτίας ενός μεγάλου αριθμού ανεύθυνων ιδιοκτητών (γιατί κηδεμόνες δεν τους λες) εκατοντάδες ζώα τραυματίζονται σοβαρά, ακρωτηριάζονται, πεθαίνουν.

Ο λόγος για το παστούρωμα! Το δέσιμο των ποδιών των ζώων μεταξύ τους ή των ποδιών με το κεφάλι. Από τις χειρότερες μορφές κακοποίησης σε ότι αφορά τα ιπποειδή και τα παραγωγικά ζώα.

Το συναντάμε σε όλη την Ελλάδα και όσο και αν θέλουν πολλοί να το βαφτίσουν παράδοση, το παστούρωμα δεν είναι από τις παραδόσεις που θέλουμε να συνεχίσουμε. Είναι κακούργημα, είναι κακοποίηση, είναι λάθος! Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία την στιγμή που υπάρχουν οικονομικές εναλλακτικές και αν θέλεις να έχεις ζώα υπό την κατοχή σου θα πρέπει να φροντίσεις για την σωστή και ασφαλή τους διαβίωση.
Το ότι τα ζώα σου ανήκουν δεν σημαίνει ότι έχεις το δικαίωμα να τα κακοποιείς. Και το γεγονός ότι έτσι έμαθες από τον πατέρα και τον παππού και τον προπάππου σου δεν το καθιστά δικαιολογία, δεν το καθιστά σωστό. Είναι καιρός να το ξεμάθεις.

Το παστούρωμα τιμωρείται με φυλάκιση και χρηματικό πρόστιμο και οι παραβάτες πάνε αυτόφωρο αν δεν ιδρώνει το αυτί σας με όλα τα παραπάνω. Αν είστε μάρτυρες περιστατικού καλέστε το 100, την δημοτική αστυνομία, τον εισαγγελέα ή το αστυνομικό τμήμα της περιοχής. Είτε είναι άλογο, είτε είναι γαϊδούρι, είτε είναι κατσίκα, είτε αγελάδα, είτε κότα. Αν αδιαφορήσουν ενημερώστε τα κεντρικά της αστυνομίας. Γιατί επιτέλους πρέπει να μπει ένα τέλος ΤΩΡΑ!

Ελληνικός Σύλλογος Προστασίας Ιπποειδών
www.greekhorseprotection.org

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ