Βορίδης: Ο εργαζόμενος ή επιστρέφει εμβολιασμένος ή αποφασίζει να αλλάξει δουλειά

25
2241

«Να υπάρχει χρονικό όριο στην αναστολή εργασίας» – Τι είπε για τις αντικαταστάσεις εργαζομένων – Δείτε βίντεο

Για τα ζητήματα που προκύπτουν από την συζήτηση για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού μίλησε μεταξύ άλλων ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης.

Όπως είπε στον ΣΚΑΪ το πρωί της Δευτέρας, η υποχρεωτικότητα εμβολιασμού δεν αφορά το σύνολο του πληθυσμού. Συνέχισε δε λέγοντας πως «βρίσκονται σε ιδιαίτερα ευαίσθητους χώρους οι εργαζόμενοι που τους αφορούν. Όπως όσοι φροντίζουν υπερήλικες και μετέπειτα το υγειονομικό προσωπικό».

Ο κ. Βορίδης εξήγησε πως αν δεν υπάρξει ειδική διάταξη νόμου που θα αφορά τον υποχρεωτικό εμβολιασμό, θα ισχύουν κυρώσεις για παράβαση σύμβασης εργασίας. Απαντώντας δε σε ερώτηση που αφορούσε στις κυρώσεις που θα μπορούσαν να υπάρξουν, είπε πως «υπάρχει μια βεντάλια επιλογών».

«Θέλουμε να βγάλουμε τον εργαζόμενο από τον τόπο που εργάζεται γιατί αποτελεί κίνδυνο. Για αυτό και μπαίνει σε αναστολή. Για όσο διαρκέσει η αναστολή δεν θα λαμβάνει μισθό»,διευκρίνισε.

Στην συνέχεια ο Μάκης Βορίδης μίλησε για την αντικατάσταση των εργαζομένων οι οποίοι τίθενται σε αναστολή εργασίας σημειώνοντας πως δεν είναι ένα εύκολο εγχείρημα. «Εάν δεν υπάρχει χρονικός ορίζοντας της αντικαταστάσεως δεν βρίσκεις εύκολα άνθρωπο να θέλει να δουλέψει χωρίς να ξέρει πόσο θα δουλέψει», είπε.

«Κατά την γνώμη μου η αναστολή εργασίας θα πρέπει να έχει έναν συγκεκριμένο χρονικό ορίζοντα και εν συνεχεία οι εργασιακές σχέσεις θα πρέπει να διευθετηθούν. Θα επιστρέψει στην δουλειά του εμβολιασμένος ή θα επιλέξει ότι δεν θέλει να κάνει αυτή την δουλειά», είπε.

Σημείωσε γι, αυτό τον λόγο πως η αναστολή εργασίας θα πρέπει να είναι οριοθετημένη «έχοντας στο μυαλό μας και τη λειτουργία της επιχείρησης».

Δείτε βίντεο:

Ο υπουργός Εσωτερικών σημείωσε χαρακτηριστικά πως από τη στιγμή που υπάρχει νομική υποχρέωση να τηρούνται ορισμένα υγειονομικά πρωτόκολλα, η μη τήρηση των πρωτοκόλλων θα αποτελεί παράβαση της σύμβασης εργασίας. «Στον ιδιωτικό τομέα , αυτό δίνει δικαίωμα καταγγελίας εκτός κι αν υπάρξει ειδική ρύθμιση ότι δεν δίνει δικαίωμα. Δηλαδή, αν η κυβέρνηση εκδώσει ειδική ρύθμιση κατά την οποία ο μη εμβολιασμός δεν αποτελεί πειθαρχικό παράπτωμα», είπε.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «τις νομικές συνέπειες δεν τις ορίσαμε εμείς. Χρειάζεται πρόσθετη νομοθεσία και για τον ιδιωτικό τομέα». «Αν η νομοθεσία μείνει ως έχει τότε θα υπάρχει παράπτωμα για την μη τήρηση της υποχρεωτικότητας. Πρέπει να γίνει ρύθμιση για να μην υπάρξει ισχύς της υφιστάμενης νομοθεσίας».

Ειδήσεις σήμερα

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

25 ΣΧΟΛΙΑ

    • Αυτή η Ψωροκώσταινα ΔΕΝ ΣΏΖΕΤΑΙ ΜΕ Τ Ι Π Ο Τ Α !!!!
      Βορίδης , Γεωργιάδης και λοιποί φασισταράδες.
      Εσείς τους ψηφίσατε γκιαούρηδες.
      Εγώ τι σας φταίω ?

  1. Υπάρχουν τόσοι που ψάχνουν δουλειά, έπρεπε η πανδημία να γίνει αιτία για ξεσκαρτάρισμα; υπάρχουν σαλεμένοι και τόσοι επίορκοι στο Δημόσιο,που κατάντησαν το κράτος ισότιμο με υποσαχάρια χώρα.

    • Και όποιος δεν μπορεί να εμβολιαστεί; Μένει σπίτι του; Και όποιος θέλει πρώτα ενημέρωση από το κράτος (μια επίσημη ενημέρωση!) πριν προχωρήσει σε κάτι που θεωρητικά πιάνει όλες τις μεταλλάξεις που υπάρχουν (ή θα υπάρξουν..) μένει σπίτι του; Για τους ήδη εμβολιασμένους που αρνούνται να βάλουν μάσκα (αλλά είναι αρνητές όσοι δεν εμβολιάζονται.. τρελό;) και μεταφέρουν, θα πει κανείς κάτι; Για τον διαχωρισμό εμβολιασμένων και μη (800 χρόνια πίσω μας πάνε, με το ζόρι να γίνουμε ρατσιστές, με μισό μάτι βλέπουμε τον κάθε συνάνθρωπο μας!) κάτι; Ζούμε σε συνθήκες απόλυτης χούντας, με τη διαφορά οτι είμαστε χρεωμένοι μέχρι τα μπούνια!!!)
      (Και για να προλάβω άσχετα σχόλια, είμαι πλήρως εμβολιασμένη επειδή το επέλεξα! Σέβομαι όμως όλους όσους δεν θέλουν γιατί κουμάντο στο σώμα μας ΜΟΝΟ εμείς!)

      • Μπράβο σου είσαι νούμερο! Απέδειξες ότι δεν διάβασες το άρθρο και έβγαλες το συμπέρασμα σου από τον τίτλο. Υποχρεώνονται αυτοί που βρίσκονται σε νευραλγικές θέσεις και όχι όλοι. Και εφόσον δεν έχει γίνει αναφορά για αυτούς που δεν μπορούν να κάνουν το εμβόλιο δεν υπάρχει λόγος συζήτησης γιατί προφανώς δεν έχει αποφασιστεί κάτι. Τι ενημέρωση χρειάζεται κάποιος από το κράτος; Το ότι και με το εμβόλιο μπορεί ακόμα να νοσήσεις και να είσαι φορέας, το γνωρίζουν όλοι από τον πρώτο εμβολιασμό από τον Φεβρουάριο.

      • Κανείς λάθος .. κουμάντο κανείς μόνο εσύ στο σώμα σου, συμφωνώ αλλά

        να κάτσει σπίτι του. Όταν δουλεύεις σ’ έναν χώρο για οκτάωρο κάνεις κουμάντο και στους άλλους…όλοι επίτηδες ξεχνούν ότι κάποιοι εμβολιασμένοι δεν δημιουργούν ανοσιοκαταστολή,όπως ξεχνούν το Red Book που λέει ότι η προστασία του κάθε εμβολίου είναι το πολύ 85%..
        Κάποιων οι οργανισμοί δεν παράγουν την ανοσία που πρέπει ,λόγω πολλών παραγόντων,και δεν θα πάνε στον αγύριστο επειδή νομίζεις ότι το σύμπαν κινείται γύρω από εσένα.Η οργανωμένη κοινωνία έχει δικαιώματα αλλά και υποχρεώσεις.ας κάτσει σε τρώγλη αν θέλει,ας μην οδηγήσει αν νομίζει ότι κινδυνεύει να τον τρακάρουν ,ας μην πετάξει αν νομίζει ότι ο πιλότος δεν έχει τις γνώσεις να τον πάει εκεί που θέλει ασφαλή.

      • Έτσι είναι ακριβώς. Επέλεξα να εμβολιασθω για λόγους που δεν αφορούν κανένα όμως δεν αντιμετωπίζω όσους επιλέγουν να μην εμβολιασθουν ως υπανθρώπους ούτε ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας. Είναι μεσαιωνικές πρακτικές και όλοι πρέπει να αντιταχθούμε σε αυτές. Προστατεύω τον εαυτό μου φορώντας μάσκα όχι αντιμετωπίζοντας τον συνάνθρωπο μου ως λεπρό.

  2. υπάρχουν και άλλες λύσεις. Γιατί δεν δίνετε την επιλογή σε όσους νοσοκομειακούς και τις άλλες κατηγορίες στον τομέα της υγείας που δεν θέλουν να εμβολιαστούν να είναι καθ΄όλη την διάρκεια της βάρδιας με γάντια, μάσκα και προσωπίδα ώστε να μην υπάρχει κίνδυνος μετάδοσης σε ασθενείς και ηλικιωμένους;

  3. Αυτός ο λαός δεν έχει σωτήρια. Δεν του άξιζε η ελευθερία από τους Τούρκους.

    • …αμέσως μετά την τουρκοκρατία επικράτησε η εβραιοκρατία με τα δάνεια και τους ξενόφερτους ηγεμόνες!

    • Ο ίδιος λαός είναι που είχε ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ ,ΠΑΣΟΚ
      Κλπ.Απλα όταν δεν ψηφίζει αυτούς που γλύφεις είναι φασίστας.Ξεφτυλα.Πράγματι σε τύπους σαν εσένα δεν αξίζει να είσαι πολίτης αυτής της χώρας και της Ευρώπης.

      • Μη λες για το ΠΑΣΟΚ, γιατί θα βγει ο ψιτ ο ΠαΣΟΚος (μετάλλαξη σε Κίνημα Αλλαγής) και θα σε κατσαδιάσει.

  4. ΡΕ ΤΙ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ? ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΕΝΟΣ ΕΙΜΑΙ ΑΛΛΑ ΤΙΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΩΣ ΙΣΟΤΙΜΟΣ ΘΑ ΤΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΙ ΠΑΝΤΑ.ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΦΤΑΣΕΙ ΣΕ ΣΗΜΕΙΟ ΝΑ ΤΡΩΓΟΜΑΣΤΕ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ,ΟΣΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ ΕΧΟΥΜΕ ΔΕΙ ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΜΕ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟ ΠΟΛΙΤΩΝ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΑΛΗΘΙΝΕΣ. ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΕΝΟΣ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΜΦΙΣΒΗΤΕΙΣ Η ΝΑ ΜΗΝ ΕΡΕΥΝΑΣ,ΤΟΥΝΑΝΤΙΟΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΠΟΛΥ ΧΑΖΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΑΡΩΤΙΕΤΑΙ ΟΤΙ ΙΟΣ-ΞΕ ΙΟΣ,ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΟΛΟ ΑΥΤΟ.Η ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ ΕΠΙΣΗΜΑ 18.000 ΘΑΝΑΤΟΥΣ ΣΕ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΕΝΟΥΣ. ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΓΡΑΦΕΙ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΣΚΕΥΑΣΜΑΤΟΣ ΟΤΑΝ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗΚΑΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ 400 ΘΑΝΑΤΟΙ,ΟΧΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΣΕ ΜΙΑ ΕΝΩΣΗ ΚΡΑΤΩΝ!ΙΣΩΣ ΝΑ ΜΗΝ ΜΑΘΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΤΙΠΟΤΑ,ΑΛΛΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΟ,ΣΙΓΟΥΡΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ.

    • Τα δικαιώματα του άλλου περιορίζονται εκεί που απειλείτε το κοινό καλό, ψευτό-φιλελέ. Για ποιο λόγο εγώ που έχω εμβολιαστεί και αν κολλήσω κατά πάσα πιθανότητα θα περάσω την όλη ιστορία χαλαρά, πρέπει να περιορίζω τις εξόδους μου και την διασκέδαση μου για να μην «σκοτώσω» κάποιον αρνητή που αν κολλήσει πολύ πιθανόν να πεθάνει;

      • ΨΕΥΤΟΜΙΑΛΟΜΕΝΕ ΒΟΙΔΟΚΕΦΑΛΕ,ΠΟΙΟΣ ΣΟΥ ΠΕΡΙΟΡΙΖΕΙ ΤΙΣ ΕΞΟΔΟΥΣ?ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΤΗΝ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ? Η ΕΞΟΔΟΣ ΚΑΙ Η ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΣΟΥ ΠΑΛΙ ΥΠΟ ΟΡΟΥΣ ΕΙΝΑΙ,ΟΠΟΤΕ ΤΕΤΟΙΑ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΚΑΙ ΕΞΟΔΟΣ ΜΟΝΟ ΚΑΤΙ ΒΟΔΙΑ ΣΑΝ ΕΣΕΝΑ ΕΠΙΛΕΓΟΥΝ. «ΣΚΟΤΩΝΕΙΣ» ΤΟΝ ΟΡΘΟΛΟΓΙΣΜΟ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΑΡΝΗΤΗ, ΟΠΟΤΕ ΑΓΑΠΗΤΕ ΚΑΡΔΑΜΙΩΤΗ ΨΕΥΤΟΣΩΤΗΡΑ ΠΟΥ ΚΟΠΤΕΣΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΣΟΥ, ΦΟΡΑ ΤΗΝ ΜΑΣΚΑ ΣΟΥ ΟΠΩΣ ΕΓΩ, ΒΓΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΕ ΑΦΟΒΑ ΤΗΡΩΝΤΑΣ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΩΣ ΝΟΜΟΤΑΓΗΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΚΑΙ ΜΗΝ ΦΟΒΑΣΑΙ ΑΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ.» ΕΚΠΝΕΕΙΣ » ΔΙΟΞΕΙΔΙΟ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΑΛΛΙΩΣ.

  5. Μαζευτειτε ολοι με μυνησεις να κατσουν αυτοι στα σπιτάκια τους, αειντε, κιτς κκτς κιτς τα γιδια

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ