Δημόσιο -υποχρεωτικοί εμβολιασμοί: Ποιοι μπαίνουν σε «σειρά» -Τι θα γίνει με όσους αρνηθούν

0
2715

Για την επόμενη εβδομάδα παρέπεμψε η Αριστοτελία Πελώνη τις ανακοινώσεις για τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς σε ορισμένες επαγγελματικές ομάδες (κυρίως του δημοσίου τομέα). 

Ποιες είναι όμως οι κατηγορίες;

Σύμφωνα με πληροφορίες οι ανακοινώσεις αναμένεται να γίνουν τη Δευτέρα και θα αφορούν τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των υγειονομικών και όσων εργάζονται σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων.

Κυβερνητικές πηγές διευκρινίζουν ότι όσοι επιμείνουν να μην εμβολιαστούν, δεν θα απολυθούν από τα νοσοκομεία ή τις μονάδες υγείας αλλά θα μεταφερθούν σε θέσεις στις οποίες δεν θα έχουν επαφή με το κοινό.

Στο «τραπέζι» των συζητήσεων για τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς βρίσκονται επίσης οι εκπαιδευτικοί, ενόψει του ανοίγματος των σχολείων, κάτι που ενδεχομένως να ανακοινωθεί στην πορεία και ανάλογα με την κατάσταση στη χώρα.

Επίσης, συζητείται το ενδεχόμενο υποχρεωτικών εμβολιασμών όσων κατατάσσονται στο στρατό αλλά και των αθλητών ερασιτεχνικών και επαγγελματικών σωματείων.

Σύμφωνα μάλιστα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ», οι υποχρεωτικοί εμβολιασμοί θα ξεκινήσουν εντός του Ιουλίου.

«Κατά την άποψή μου είναι πατριωτικό καθήκον ο εμβολιασμός» πρόσθεσε νωρίτερα σήμερα ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, κληθείς να σχολιάσει το θέμα.

Θυμίζουμε ότι το κλίμα για «υποχρεωτικό εμβολιασμό στο Δημόσιο» είχε διαμορφωθεί εδώ και μερικούς μήνες, με σχετικές τοποθετήσεις που είχαν κάνει Μητοτάκης και Πέτσας, με τον τελευταίο μάλιστα να λέει ότι δεν είναι «ταμπού»…

Ζήτημα είχε ανακύψει και με τον υποχρεωτικό εμβολιασμό στην ΕΜΑΚ.

πηγή aftodioikisi.gr

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ