Οι επιχειρήσεις λένε «όχι» στον διαχωρισμό των πολιτών – Μόλις το 6% θα απαγορεύει την είσοδο σε μη εμβολιασμένους

4
1166

Στις 15 Ιουλίου μπαίνει σε εφαρμογή το μέτρο διαχωρισμού των πολιτών στην εστίαση, με τους καταστηματάρχες να καλούνται να αποφασίσουν εάν θα επιτρέπουν την είσοδο στους μη εμβολιασμένους ή όχι.

Ήδη αυτές οι ανακοινώσεις έχουν προκαλέσει πολλές αντιδράσεις από τους καταστηματάρχες, οι οποίοι είχαν κλειστές τις επιχειρήσεις τους επί περίπου έναν χρόνο (με εξαίρεση μια μικρή περίοδο πέρσι το καλοκαίρι) και βλέπουν τα νέα μέτρα της κυβέρνησης να απειλούν ευθέως την βιωσιμότητα τους.

Πολλοί είναι οι επιχειρηματίες που προειδοποιούν πως τα νέα μέτρα θα τους οδηγήσουν σε «λουκέτα», ενώ παράλληλα ελάχιστες είναι οι επιχειρήσεις που θα ακολουθήσουν τις «εντολές» της κυβέρνησης και θα κάνουν τα καταστήματα τους covid-free. Αυτές είναι… μόλις το 6% των επιχειρήσεων! Κάτι που επί της ουσίας σημαίνει πως οι εμβολιασμένοι θα δυσκολευτούν πολύ να απολαύσουν τα «προνόμια» τους και κατά πάσα πιθανότητα θα πηγαίνουν σε μεικτά καταστήματα, μαζί με μη εμβολιασμένους.

Οι ιδιοκτήτες εστιατορίων και καφέ μπαρ, αναφέρουν ότι οι περισσότεροι από αυτούς, θα ανοίξουν του εσωτερικούς χώρους των καταστημάτων τους για εμβολιασμένους και μη.

Υπάρχουν όμως και κάποιες εξαιρέσεις, οι οποίο θα προτιμήσουν τους Covidcovid-free. Στους αμιγείς κλειστούς χώρους εστιατορίων και καφέ η πληρότητα θα μπορεί να φτάνει το 85%, ενώ οι πελάτες για να μπουν σε αυτούς θα πρέπει να φέρουν πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Στους μικτούς χώρους τώρα η πληρότητα θα φτάνει το 50%, ενώ όσοι θα θέλουν να τους επισκεφτούν θα πρέπει να έχουν κάνει rapid test, ενώ ταυτόχρονα θα είναι υποχρεωτική και η χρήση μάσκας. «Οι περισσότεροι χώροι θα είναι μεικτοί. Οι πλειοψηφία πάει στην μικτή επιλογή. Κανένας δεν θέλει να χάσει πελάτη. Θεωρώ πως ελάχιστα καταστήματα θα είναι covid free», λέει ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, Γιώργος Καββαθάς.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο πρόεδρος εστιατόρων Αττικής, Ιωάννης Δεβερώνης.

«Περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει. Εμείς αντιδρούμε γιατί μας έριξαν το μπαλάκι χωρίς να φταίμε. Η εστίαση τόσο καιρό έβαλε πλάτη. Από τις 15 Ιουλίου θα πρέπει να κάνουμε την αστυνομία και τους γιατρούς στην είσοδο των καταστημάτων. Θα πρέπει να ζητάμε προσωπικά δεδομένα πολιτών» λέει ο κ. Δεβερώνης και συνεχίζοντας συμπληρώνει:

«Οι περισσότεροι επιχειρηματίες θα κάνουν τα καταστήματά τους μεικτά, δεν έχω εικόνα για αποκλειστικά covid free μαγαζιά. Η πολιτεία πρέπει να πείσει τον κόσμο να εμβολιαστεί. Εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να βάζουμε όλο τον κόσμο μέσα. Δεν είναι δυνατόν να χωρίζουμε παρέες. Υπάρχει αναστάτωση. Το μόνο που κάνουμε τώρα είναι να αναμένουμε πως θα λειτουργήσει όλο αυτό».

 

Μόνο το 6% Covid free

Το 85% των καταστημάτων της Θεσσαλονίκης θα ανοίξουν τους εσωτερικούς χώρους των καταστημάτων τους για εμβολιασμένους και μη. ‘Όπως λέει o Γενικός Γραμματέας της ένωσης Εστιατόρων Θεσσαλονίκης, Μιχάλης Επιτροπίδης, αποφάσισαν να προχωρήσουν προς αυτή την κίνηση, διότι ακόμα υπάρχει μεγάλος αριθμός ανεμβολίαστων πολιτών.

«Σύμφωνα με έρευνα που κάναμε το 85% των καταστημάτων θα είναι μεικτά. Το 6% θα είναι covid free και το 9% των καταστημάτων δεν ξέρουν ακόμη πως θα λειτουργήσουν. Οι πλειοψηφία δεν θέλει να διώχνει πελάτες. 9 στους 10 θα τα λειτουργήσουν μεικτά. Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε ένα 60% των πολιτών που δεν έχει εμβολιαστεί ακόμη», ο Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Εστιατόρων Θεσσαλονίκης, Μιχάλης Επιτροπίδης.

Η πρώτη εικόνα που υπάρχει είναι πως τα περισσότερα εστιατόρια θα λειτουργούν ως μεικτά σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ενώ πιο μοιρασμένη είναι η κατάσταση στα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης, εκεί που ήδη το Ποσειδώνιο, όπου τραγουδάει ο Πάνος Κιάμος, ανακοίνωσε πως θα λειτουργεί μόνο για εμβολιασμένους. Στις υπόλοιπες πόλεις της χώρας ελάχιστα έως κανένα μαγαζί δεν θα λειτουργήσει ως covid-free, με εξαίρεση κάποια νησιά, όπως η Μύκονος, που όπως δηλώνει ο πρόεδρος του Σωματείου Επιχειρήσεων Μυκόνου, Ηρακλής Ζησιμόπουλος οι «περισσότεροι καταστηματάρχες θέλουν να βάλουν όλο και πιο πολύ κόσμο μέσα στα μαγαζιά τους». 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Γιατί μήπως υπήρχε περίπτωση οι άνθρωποι του μόχθου, να γίνουν «αστυνομικοί» και να μαλώνουν με τους πελάτες τους… Εννοείται ότι τα μέτρα διαχωρισμού των ανθρώπων που λαμβάνουν ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΦΑΡΜΟΣΙΜΑ. Αλλά με το IQ που διαθέτουν στη κυβέρνηση, άνθρωποι που δεν έχουν ούτε ένα πραγματικό ένσημο σε όλη τους τη ζωή… Τι καλύτερο θα μπορούσαμε να περιμένουμε;

  2. Όποιος δε συμμορφώνεται με τους νόμους να δώσει πίσω τις επιστρεπτέες κύριε κράτος … η πολύ δημοκρατία κακό κάνει …

    • Μήπως να δοθούν πίσω και τα ψίχουλα που έδωσε στους εργαζόμενους;;

      Που όχι μόνο δεν έφτασαν να ζήσουν και να ζουν με αξιοπρέπεια, αλλά με τα 3.000 – 5.000 € που πηραν σε 15 μήνες, μόλις και μετα βιας φτιάχνει κάνεις έναν αξιοπρεπή τάφο.
      Ας επιστρέψουν τα εκατομμύρια που πηραν τα ΜΜΕ, απέτυχαν να μας πείσουν παρά την τρομοκράτηση ή ακριβώς γιατί υπάρχει αντίδραση στην τρομοκράτηση.
      Ας δώσουν πίσω τα δισεκατομμύρια που πηραν βιομήχανοι, εφοπλιστές, ναρκεμποροι, εκδότες και αλλά μέλη της γαλάζιας μαφίας που στηρίζει τον μαυροψυχο Μητσοτάκη. Και εσύ φασιστάκο, να γυρίσεις πίσω στην κόλαση από όπου ήρθες. Πρέπει να έχεις πολύ μίσος μέσα σου, για να φαντάζεσαι πως έχουμε Δημοκρατία και μάλιστα «πολύ «..!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ