7.687 εμβολιασμοί μέχρι σήμερα στην Κάλυμνο που αντιστοιχούν σε 5.526 άτομα

0
1561

Στους 7.687 ανέρχονται οι συνολικοί εμβολιασμοί που πραγματοποιήθηκαν μέχρι σήμερα , Σάββατο 29 Μαΐου 2021, στην Κάλυμνο, Τέλενδο και Ψέριμο από το εμβολιαστικό κέντρο Νοσοκομείου Καλύμνου και τον ΕΟΔΥ (40 άτομα στο Γηροκομείο) με εμβόλια της Pfizer  και Johnson & Johnson.

Οι εμβολιασμοί αυτοί αντιστοιχούν σε 5.526 άτομα

1, Με εμβόλια  της Pfizer  πραγματοποιήθηκαν 5.194  εμβολιασμοί. Συνολικά εμβολιάστηκαν 2.079 άτομα με 2 δόσεις  και 872 με μία δόση από το εμβολιαστιικό κέντρο Νοσοκομείο Καλύμνου, 24 άτομα με δύο δόσεις στην Τέλενδο, 18 άτομα με δύο δόσεις στην Ψέριμο και 40 άτομα με δύο δόσεις από τον ΕΟΔΥ στο Γηροκομείο.

Συνολικά πλήρως εμβολιασθέντες και με τις δύο δόσεις  της Pfizer  2.161 άτομα ενώ 872 άτομα έχουν κάνει την 1η δόση και εναπομένει τις επόμενες ημέρες να κάνουν και τη 2η δόση.

2. Με εμβόλια της Johnson & Johnson που είναι μονοδοσικό (μία δόση) εμβολιάστηκαν συνολικά 2.493 άτομα.

Να σημειώσουμε ότι το εμβολιαστικό κέντρο του Νοσοκομείο Καλύμνου ξεκίνησε με μία εμβολιαστική γραμμή με τα εμβόλια της Pfizer  την Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2021.

Την Πέμπτη  6 Μαΐου 2021 λειτούργησε και  2η εμβολιαστική γραμμή με το εμβόλιο Johnson & Johnson που είναι  μονοδοσικό (μία δόση) .Επίσης την Τρίτη 18 Μαΐου 2021, ξεκίνησε να λειτουργεί η  3η εμβολιαστική γραμμή

Με τα στοιχεία που παραθέσαμε τα άτομα που εμβολιάστηκαν ανέρχονται συνολικά στα 5.526 άτομα.  Από αυτά τα 4.654 άτομα εμβολιάστηκαν πλήρως  και με τις δύο δόσεις της Pfizer, είτε με το μονοδοσικό της της Johnson & Johnson ,ενώ 872 άτομα έχουν εμβολιαστεί με την 1η δόση και τις επόμενες ημέρες είναι προγραμματισμένο να εμβολιαστούν και με τη 2η δόση.

Τα 5.526 άτομα αντιστοιχούνε σε ποσοστό 34,5 % περίπου επί του συνολικού  πληθυσμού της Καλύμνου(16.000 κάτοικοι)  .Για να επέλθει η “ανοσία της αγέλης” θα πρέπει το ποσοστό να ξεπεράσει το 70%’του συνολικού πληθυσμού,ανεξάρτητα ηλικίας…

Αν στο ποσοστό του 34,5% προστεθεί κι αυτό που προκύπτει από άτομα που νόσησαν και σύμφωνα με τις ανακοινώσεις, αποκτούν ανοσία από 7-9 μήνες και εκτιμώνται περίπου στα 1.000 ,τότε το τελικό ποσοστό  εμβολιασθέντων μέχρι σήμερα, συν το ποσοστό ατόμων που νόσησαν από covid-19  που ανέρχεται  στο 6,25% φτάνουμε στο 40,75%.

ΕΠΑΡΚΕΙΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΓΙΑ Johnson & Johnson -ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΜΕ Pfizer 

Ενώ με πρόγραμμα «γαλάζια ελευθερία» και την εισαγωγή του μονοδοσικού εμβολίου Johnson & Johnson στην Κάλυμνο υπήρξε μέσα σε 20 ημέρες μία κατακόρυφη άνοδος των εμβολιασθέντων και επάρκεια ραντεβού,  από την Παρασκευή 21 Μαΐου παρουσιάστηκαν παράμετροι  που ίσως επηρεάσουν στον τελικό χρόνο ολοκλήρωσης των εμβολιασμών .

Πιο συγκεκριμένα μετά τη δυνατότητα της ηλικιακής ομάδας 30-44 ετών να επιλέγει το εμβόλιο, υπήρξε σημαντικό αριθμός ατόμων που είχαν κλείσει ραντεβού με το μονοδοσικό εμβόλιο Johnson & Johnson, το ακύρωσαν και έκλεισαν ραντεβού με το εμβόλια της Pfizer. Αυτό πρακτικά, επειδή  είναι  των δύο δόσεων, σημαίνει ότι παρατείνεται ο χρόνος ολοκλήρωσης των εμβολιασμών.

Ετοιμάζεται 2η εμβολιαστική γραμμή με το εμβόλιο της Pfizer για να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του kalymnos-news.gr με το εμβόλιο της Pfizer,ήδη έχουν κλειστεί όλα τα ραντεβού για Ιούνιο και Ιούλιο. Αντίθετα με το εμβόλιο Johnson & Johnson υπάρχουν άμεσα διαθέσιμα ραντεβού. Μετά από αυτή την εξέλιξη γίνονται ενέργειες από του αρμόδιους του Νοσοκομείου Καλύμνου προκειμένου να λειτουργήσει και 2η εμβολιαστική γραμμή με το εμβόλιο της Pfizer .

Ήδη έχει δοθεί το «πράσινο φως» και μετά τη ρύθμιση  διαδικαστικών θεμάτων θα ξεκινήσει η λειτουργία της 2η γραμμής μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα

Να σημειώσουμε ότι μεε την μία εμβολιαστική γραμμή στο εμβόλιο  της Pfizer πραγματοποιούνται 80 περίπου εμβολιασμοί ημερησίως . Με την λειτουργία  και της 2ης εμβολιαστικής γραμμής θα διπλασιαστούν οι καθημερινοί εμβολιασμοί με το εμβόλιο της Pfizer με στόχο να ολοκληρωθούν μέχρι τέλος Ιουνίου. Επίσης θα υπάρχει πρόβλεψη να λειτουργεί και την Κυριακή το εμβολιαστικό κέντρο.

Να σημειώσουμε ότι υπάρχουν άμεσα διαθέσιμα ραντεβού για το εμβόλιο της Johnson & Johnson που είναι  μονοδοσικό (μία δόση)

Ευχαριστούμε τον Ιατρικό επισκέπτη Αντώνη Χειλά και τον Φαρμακοποιό Λευτέρη Γκιννή για την πολύτιμη βοήθεια τους ώστε να παραθέσουμε πληρέστετα στοιχεία για την πορεία των εμβολιασμών στην Κάλυμνο για την ενημέρψση των συμπολιτών μας.

πηγή: https://kalymnos-news.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ