Γεωργιάδης: «Κάναμε λάθος» – Αποθέωσε Καρανίκα για φαρμακευτική κάνναβη | ΣΥΡΙΖΑ: Χαιρετίζουμε τη μεταστροφή…

1
122
Ο Αδωνις Γεωργιάδης απέδωσε τα εύσημα στον Νίκο Καρανίκα για το ζήτημα της φαρμακευτικής κάνναβης – «Είναι κάτι που τον τιμά», σημείωσε

Την αλλαγή στάσης της Νέας Δημοκρατίας για την φαρμακευτική κάνναβη επιβεβαίωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, εξαίροντας παράλληλα τη συμβολή του Νίκου Καρανίκα επί του ζητήματος.

Ειδικότερα, ο Αδωνις Γεωργιάδης αναγνώρισε ότι η Νέα Δημοκρατία το 2018 έκανε λάθος, καθώς εκείνη την περίοδο εμφανιζόταν σφόδρα αντίθετη στις προωθούμενες από την κυβέρνηση Τσίπρα διατάξεις. «Δεν ήμασταν ώριμοι να αναγνωρίσουμε την φαρμακευτική κάνναβη και στην πορεία του χρόνου καταλάβαμε ότι η Ελλάδα μπορεί να συμμετάσχει (σε αυτό το εγχείρημα). Δεν έχει κανέναν μελανό σημείο, καμία ηθική μομφή», εξήγησε ο κ. Γεωργιάδης ενώ λίγο αργότερα απέδωσε τα εύσημα στον Νίκο Καρανίκα.

 

Αφού αναγνώρισε τη συμβολή του στο συγκεκριμένο ζήτημα, τόνισε: «Πρέπει να αναγνωρίσουμε στη συζήτηση και τη θετική συμβολή του κ. Καρανίκα. Η παρουσία του Νίκου Καρανίκα ήταν θετική και το γεγονός ότι πολέμησε γι’ αυτό και πολεμά αν θέλετε ακόμη και σήμερα, τον τιμά γιατί είναι κάτι από το οποίο η πατρίδα έχει κάτι να κερδίσει».

Το σχόλιο του ΣΥΡΙΖΑ για την μεταστροφή της κυβέρνησης υπέρ της κάνναβης

Το σχόλιο του ΣΥΡΙΖΑ για την μεταστροφή της κυβέρνησης υπέρ της κάνναβης
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Με ειρωνία και καυστικά σχόλια υποδέχονται ο ΣΥΡΙΖΑ τη μεταστροφή της κυβέρνησης υπέρ της οικονομικής δραστηριοποίησης της βιομηχανικής και φαρμακευτικής κάνναβης στην Ελλάδα.

Η δημόσια «απολογία» του υπουργού Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη, που χαρακτήρισε «λάθος» τη στάση της ΝΔ το 2018, όταν και η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έστρωνε τον δρόμο για την ανάπτυξη του συγκεκριμένου κλάδου, αλλά και η αναγνώριση του έργου του πρώην συμβούλου του Αλέξη Τσίπρα, Νίκου Καρανίκα, φυσικά και ικανοποίησαν τη Κουμουνδούρου.

Στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σχολιάζοντας τα όσα είπε στη Βουλή ο Ά.Γεωργιάδης, ανέφεραν πως «Χαιρετίζουμε την μεταστροφή του κ. Γεωργιάδη και την – έστω και με μεγάλη καθυστέρηση – παραδοχή πως οι επενδύσεις στην φαρμακευτική κάνναβη είναι εξαιρετικά σημαντικές, τόσο υγειονομικά όσο και οικονομικά.

Μετά τη δικαίωση, θα περιμέναμε και μία πρώτη συγγνώμη για τους τόνους λάσπης και το σαμποτάζ στις επενδύσεις που δέχθηκε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ από τη ΝΔ όσο ήταν στην αντιπολίτευση, με αφορμή τη φαρμακευτική κάνναβη».

Πάντως, στη Κουμουνδούρου δεν αρκούνται στη μεταστροφή της κυβέρνησης γύρω από το θέμα της κάνναβης, αφού οι ίδιες πήγες συμπληρώνουν πως «έχουμε ακόμα να ελπίζουμε στις 158 συγγνώμες από τους βουλευτές της ΝΔ για τη Συμφωνία των Πρεσπών, με τα μνημόνια συνεργασίας με τη Βόρεια Μακεδονία».

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ