Η ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ «υιοθετεί» το αγοράκι της αδικοχαμένης Κωνσταντίνας

1
938

Το 2,5 ετών παιδάκι, μετά το διπλό φονικό, μεγαλώνει πλέον με τη γιαγιά και τον παππού, που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα

Συγκινητική πρωτοβουλία ανθρωπιάς από την ΑΓΕΤ Ηρακλής, η οποία αποφάσισε να αναλάβει την οικονομική στήριξη της οικογένειας από τη Μακρινίτσα Πηλίου. Στην «αγκαλιά» της τοπικής τσιμεντοβιομηχανίας βρίσκεται πλέον το μικρό αγοράκι, το οποίο έμεινε να αναζητεί τη μητέρα του μετά το διπλό φονικό της προηγούμενης Δευτέρας, όταν ο 31χρονος μακελάρης σκότωσε την 28χρονη πρώην σύζυγό του Κωνσταντίνα και τον 30χρονο Γιώργο και οι δύο παιδιά του Απόστολου και της Αθανασίας Τσάπα.

Στις εκκλήσεις του χαροκαμένου πατέρα, που ως οικοδόμος στο επάγγελμα, εν μέσω κρίσης είναι άνεργος και ζει με πενιχρό εισόδημα, η ΑΓΕΤ Ηρακλής επέδειξε γρήγορα αντανακλαστικά. Με πρωτοβουλία της θα καταβάλει άμεσα στην οικογένεια χρηματικό ποσό 10.000 ευρώ για την οικονομική στήριξή της, ενώ «υιοθετεί» το μόλις 2,5 ετών αγοράκι που έχει μείνει ορφανό από μητέρα και θα καταβάλλει κάθε μήνα χρηματικό ποσό 500 ευρώ για τις ανάγκες του μέχρι να ενηλικιωθεί.

«Η ΑΓΕΤ Ηρακλής είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την τοπική κοινωνία. Ενα τέτοιο δράμα, όπως αυτό που περνά η συγκεκριμένη οικογένεια στη Μακρινίτσα και συγκλόνισε όλη την Ελλάδα, δεν ήταν δυνατόν να μας αφήσει αδιάφορους. Αποφασίσαμε, λοιπόν, να «υιοθετήσουμε» αυτό το μικρό παιδί και να του παρέχουμε μία σημαντική βοήθεια για να μπορέσει να σταθεί στα πόδια του. Ήταν το ελάχιστο που μπορούσαμε να κάνουμε», σημείωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ η Εύη Ιωαννίδου, διευθύντρια Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων του Ομίλου Ηρακλής.

Την απόφαση του Ομίλου της ΑΓΕΤ Ηρακλής χαιρέτισε το σωματείο εργαζομένων στο εργοστάσιο του Βόλου. Σε ανάρτηση που έκανε η Ένωση Προσωπικού Τσιμέντων επισημαίνεται: «Είμαστε εξαιρετικά υπερήφανοι και συγκινημένοι για την τόσο σημαντική απόφαση της διοίκησης της ΑΓΕΤ να υιοθετήσει το παιδάκι στη Μακρινίτσα. Αυτός είναι ο κοινωνικός χαρακτήρας της ΑΓΕΤ Ηρακλής που βρίσκεται πάντα δίπλα στην τοπική κοινωνία και τις ανάγκες της. Και εμείς δικαίως υπερηφανευόμαστε που εργαζόμαστε εκεί!».

Ο πρόεδρος του σωματείου Νίκος Ζυγούρης με τη σειρά του μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, υπογράμμισε: «Για μία ακόμη φορά η ΑΓΕΤ Ηρακλής έδειξε το ανθρώπινό της πρόσωπο. Για όσους γνωρίζουμε πως λειτουργεί η εταιρεία, στην οποία εργαζόμαστε, δεν ήταν έκπληξη η συγκεκριμένη απόφαση. Πρόκειται για μία πρωτοβουλία ανθρωπιάς και κοινωνικής ευαισθησίας που υπερβαίνει τα όρια της κοινωνικής ευθύνης, για αυτό και είναι τόσο σημαντική».

Όπως είναι γνωστό, οι δύο χαροκαμένοι γονείς της Μακρινίτσας, Αποστόλης και Αθανασία Τσάπα δεν έχουν να διαχειριστούν μόνο το βαρύ πένθος τους μετά το διπλό φονικό μέσα στο ίδιο τους το σπίτι. Αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Εκτός από τα έξοδα της καθημερινότητας που γίνονται πλέον δυσβάστακτα, μετά την απώλεια του 30χρονου γιου τους που ήταν και το οικονομικό τους στήριγμα, τους απέμεινε μόνο ένα πενιχρό επίδομα, με το οποίο θα πρέπει να καλύψουν τις δικές τους ανάγκες, αλλά και να φροντίσουν για το εγγονάκι τους και φυσικά να καλύψουν τα έξοδα των δικηγόρων.

Η ενεργοποίηση ήταν άμεση από την ΑΓΕΤ Ηρακλής που ανέλαβε την εφάπαξ οικονομική ενίσχυση της οικογένειας αλλά και την παροχή μηνιαίου βοηθήματος για τις ανάγκες του παιδιού.

πηγή: taxydromos.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Πραγματικά σπάει κόκκαλα αυτή η τραγωδία το κράτος θα έπρεπε να μεριμνήσει κι αυτό εκτός από το να μην ξαναδεί το φως του ήλιου αυτό το αποβρασμα.. Μπράβο στην ΑΓΕΤ Ηρακλής

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ