Σχολεία: Τα ευτράπελα και οι περιπέτειες με τα self test

0
170

 : Μαθητές στη Σαντορίνη δεν πήγαν στο σχολείο γιατί δεν έβρισκαν  –  Τα ευτράπελα σε Θεσσαλονίκη με καταλήψεις λόγω των test

Οι  που δεν είχαν  δεν μπήκαν στο σχολείο. Ο Μανώλης Καραμολέγκος, διευθυντής Λυκείου Θήρας τόνισε μιλώντας στο OPEN «Σε σύνολο 302 μαθητών Λυκείου δεν μπόρεσαν να παρακολουθήσουν 70, εκ των οποίων επιβεβαιωμένα οι 60 δεν έβρισκαν να προμηθευτούν τα self test»

Οπως τόνισε ο διευθυντής, υπήρχε κακός προγραμματισμός στη διανομή. «Δεν έπρεπε να δοθούν απευθείας όλα τα self test που προβλέπονται» ανέφερε ο κ. Καραμολέγκος. «Από χθες έχω την αίσθηση ότι λύθηκε το πρόβλημα, πιστεύω ότι από σήμερα θα ομαλοποιείται η κατάσταση. Έχουν αποσταλεί τα καινούργια, υποθέτω σε αυτή την παρτίδα θα είναι όλα τακτοποιημένα», πρόσθεσε.

Δυστυχώς, εξήγησε, οι μαθητές δεν μπόρεσαν να αναπληρώσουν τα μαθήματα και οι  τους δεν θα μετρήσουν.

Θεσσαλονίκη: Σύλληψη μητέρας που αρνείται τα self tests

Από την άλλη, στην Θεσσαλονίκη χειροπέδες πέρασαν την Πέμπτη αστυνομικοί στην μητέρα που υπέβαλε μήνυση κατά των εκπαιδευτικών επειδή ο διευθυντής του 1ου ΓΕΛ Ευόσμου στη Θεσσαλονίκη αρνήθηκε να επιτρέψει την είσοδο του γιου της στο σχολείο, χωρίς βεβαίωση self test. Οι αστυνομικοί την συνέλαβαν, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασία με την αιτιολογία πως είχε αναρτημένο «εμπρηστικό» κείμενο, στη σελίδα της στο Facebook.

Καθηγήτρια του Λυκείου που μίλησε στο OPEN TV  εξήγησε πως το περιστατικό δεν αποτελεί μεμονωμένο συμβάν και πως συχνά δέχονται πιέσεις οι εκπαιδευτικοί από άτομα για τα self tests. Ωστόσο, σχολίασε πως δεν πρόκειται για γονείς, αλλά για εξωσχολικούς και οργανωμένες ομάδες που δρουν σε ολόκληρη την Ελλάδα διασπείροντας ψευδείς ειδήσεις για τα τεστ και τον κορονοϊό.

Διαβάστε περισσότερα: Σχολεία: Τα ευτράπελα και οι περιπέτειες με τα self test – iPaidia.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ