Ρέθυμνο: Γονείς που δεν θέλουν να κάνουν το self test στα παιδιά τους μηνύουν διευθυντή λυκείου

12
1615

Πρόκειται για έξι γονείς, οι οποίοι διαμαρτύρονται για την απαγόρευση εισόδου των παιδιών στο σχολείο

Μήνυση στον εισαγγελέα Ρεθύμνου κατά διευθυντή λυκείου, του διευθυντή Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Ρεθύμνου, του περιφερειακού διευθυντή εκπαίδευσης Κρήτης και της υπουργού Παιδείας, κατατέθηκε από γονείς στο Ρέθυμνο, για το γεγονός ότι δεν επιτρέπεται σε μαθητές που δεν υποβάλλονται σε self test να παρακολουθήσουν τα μαθήματα.

Πρόκειται για έξι γονείς οι οποίοι, σύμφωνα με τον προϊστάμενο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνου, Γιάννη Γαζανό, που μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, διαμαρτύρονται για την απαγόρευση εισόδου των παιδιών στο σχολείο.

«Οι συγκεκριμένοι έξι γονείς προσέφυγαν στον εισαγγελέα, δεν ξέρω από πού μπορεί να υποκινούνται. Το ζητούμενο από πλευράς τους δεν στηρίζεται στις εγκυκλίους που έχουν εκδοθεί, ούτε στις εντολές των επιστημόνων μας για την ασφάλεια μας από τον κορωνοϊό. Μας έστειλαν και εξώδικο, επικαλούνται ότι είναι αντισυνταγματικό να μην επιτρέπεται η είσοδος τους στο σχολείο, ότι η πρόσβαση στο σχολείο είναι ελεύθερη, ότι πρόκειται για ιατρική πράξη το self test

που δεν μπορεί να γίνει ούτε στο σπίτι ούτε από ένα ανήλικο παιδί και κάποιος μάλιστα από τους γονείς επικαλείται ότι δεν υπάρχει αποτεφρωτήριο για να πηγαίνουν τα υλικά του τεστ τα οποία μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα».

Η διεύθυνση της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης συστήνει στους γονείς να διαβάσουν την ΚΥΑ, όλες τις οδηγίες του υπουργείου Παιδείας και όπως αναφέρει ο κ. Γαζανός, «προσπαθούμε με συζήτηση να τους δώσουμε να καταλάβουν ότι πρόκειται για την ασφάλεια της σχολικής κοινότητας. Όμως, οι γονείς μου ζητάνε έγγραφη βεβαίωση για το λόγο που οι διευθυντές δεν αφήνουν τα παιδιά να μπουν μέσα στις σχολικές αίθουσες. Εμείς ως Δευτεροβάθμια, επικαλούμαστε την ΚΥΑ, ενώ παράλληλα έχουμε επικοινωνία με τη νομική υπηρεσία για να μας καθοδηγήσει το πώς να διαχειριστούμε τα αιτήματα των συγκεκριμένων γονιών. Έχουμε επικοινωνήσει και με την Περιφερειακή Διεύθυνση Κρήτης ώστε να μας κατευθύνει αρμοδίως για το τι πρέπει να πράξουμε».

Ειδήσεις σήμερα:

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

12 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ…. ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΣΤΗΣ 10 ΜΑΙΟΥ ..ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΔΩ ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΕΙΡΑΜΑΤΟΖΩΑ????

    • Κάπως πρέπει βρεθούν ποιοι είναι θετικοί πριν πάνε στο σχολείο και κολησουν κι άλλους οπότε να κλείσουν πάλι τα σχόλια όπως πέρυσι. Αν θέλουμε να ανοίξουν τα σχόλια Δηλαδή έτσι θα γίνει
      Τώρα αν οι γονείς θέλαν να το παίξουν και να ακουστούν είναι άλλο θέμα

    • Σκεφθηκες πριν γράψεις αυτά τα ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΑ ΑΝΕΥΘΥΝΑ που πιστευεις? Και το ξαναλέω. Μπορείς να υπογράψεις μια υπεύθυνη δήλωση ότι δεν θα εχεις το δικαίωμα να εισαχθης εσύ η το παιδί σου σε νοσοκομειο αν πάθεις ΚΟΡΩΝΟΒΛΑΒΗ? Η είσαι ΚΟΤΑ? Μάλλον δεν έχεις πάρει χαμπάρι τι γίνεται από κρούσματα στο νοσοκομείο μας. Σόγια ολόκληρα έχουν εισαχθεί από άλλους ΑΝΕΥΘΥΝΟΥΣ που κυκλοφορούν με τα ίδια ΣΚ@#€ΜΥΑΛΑ σαν τα δικά σου. Για ξανασκεψου το.

    • Εσυ μαλλον εισαι απ αυτους που δεν κανουν ποτε εξετασεις στο παιδι τους. Δεν του κανεις αιματολογικες, δεν του κανεις ουρολογικες, δεν το πας σε οδοντιατρο, σε ωρλ, σε οφθαλμιατρο γιατι αν κανει εξετασεις θα γινει πειραματοζωο. Σιγουρα θα σε ευχαριστει μια μερα το παιδι σου.

      • Μην τα μπερεύεις, τα εμβόλια που κυκλοφορούν χρόνια και ξέρουμε τι είναι, και τα εμβόλιο του covid.. Και για το τεστ που κάνουν νεράκι βάλε και θετικό θα είναι.. Και τα παιδιά μου, μια χαρά τους κάνω εξετάσεις, για να σου φύγει η απορία.. Φρέσκο αέρα θέλουν και όχι μπατονετα να τα χώνεις στη μύτη χωρίς λόγο..

        • Εάν φοβάσαι την μπατονετα που δίνουν χρησιμοποίησε μια δικιά σου. Είπαμε να είσαι χαζός αλλά εσύ έχεις υπέρμετρη βλακεία. Με το test τι θα μεταδοθεί στο παιδί σου. Εσύ είσαι ο πιο επικινδυνος για το ίδιο σου το παιδι. ΠΡΟΣΕΧΕ.

        • Τοτε την αλλη φορα που θα σου πει ο παιδιατρος να κανουν εξετασεις, πες του οτι εσυ προτιμας να τα αερισεις.

  2. Ιλαρά περάσατε μικροί???
    Ανεμοβλογιά περάσατε μικροί???

    Σας είχαν πιέσει οι γονείς σας να κάνετε τα παραπάνω εμβόλια για να μην κολλήσετε άλλους?

    Σας είχε πιέσει τότε η εκάστοτε κυβέρνηση ότι αν δεν κάνετε τα παραπάνω εμβόλια θα σας βάλει πρόστιμο???
    Σας είχε πει κανένας να μην στείλετε τα παιδιά σας σχολείο αν δεν έχουν κάνει τα παραπάνω εμβόλια???

    Η Απάντηση είναι ΟΧΙ !!!

    Τότε Γαιτί ΤΟΣΟΣ Ντόρος , Φόβος, Ψυχαναγκαστική και ψυχολογική Βία???

    Ανοίχτε τα μπάρ και τα καφέ και «ΚΕΡΑΣΤΕ ΣΕ ΣΦΗΝΑΚΙ ΤΟ «ΠΕΡΙΒΟΗΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ» και θα το πιούμε!!! και θα ζητήσουμε και άλλο και θα το πληρώσουμε και από πάνω!!!

    Με την πίεση και την Δράση θα υπάρξει και ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ.

    Λυπάμαι που κάποιοι μας έφθασαν ως εδώ.

    Δώστε Δικαίωμα στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ του Ελεύθερου πολίτη.

  3. Τη μπατονετα αν τη χρησιμοποιείς λάθος είτε δικια μου (για τους έξυπνους) είτε δικιά τους μπορεί να σου προκαλέσει (η στο παιδί σου) μεγαλύτερη ζημιά απ ότι πιστεύεις… Ρώτα κανέναν γιατρό να σου πει τι μπορείς να πάθεις…

  4. Δεν είμαι επικίνδυνος,απλά δεν είμαι το πρόβατο όπως εσύ.. Ψαξτω λίγο μπορεί και θα αλλάξεις γνώμη..

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ