«Βόμβα» για self test: «Έχει 40% – 50% πιθανότητα να είναι ψευδώς αρνητικό»

3
1368

: Ο καθηγητής Πνευμολογίας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, σχολίασε στο Open πώς τη δεδομένη περίοδο, που ο επιπολασμός της πανδημίας είναι μεγάλος, «το αρνητικό  δεν μας εξασφαλίζει σε τίποτα»

Παράλληλα, ο καθηγητής είπε αναφερόμενος στα self test ότι με δεδομένο ότι η πανδημία είναι τόσο εκτεταμένη αυτή την περίοδο υπάρχει «40% – 50% πιθανότητα να είναι ψευδώς αρνητικό το τεστ στο οποίο υποβάλλεται. Θα πρέπει αυτός λοιπόν που το κάνει, να μην επαναπαυθεί και να συνεχίσει να τηρεί τα μέτρα και να φορά μάσκα».

Αντίθετα, είπε ότι «το θετικό τεστ, έχει τρομερά υψηλή πιθανότητα να είναι όντως θετικό». Επανέλαβε πως το αρνητικό , «δεν αθωώνει τους αρνητικούς».

Πρόσθεσε ότι «το αρνητικό self test έχει πιθανότητα να είναι ψευδές» κι εξήγησε: «Δεν είναι επισφαλές. Με το self test θα βρούμε πάρα πολλούς απ’ αυτούς που έχουν λοίμωξη με υψηλή συγκέντρωση, που είναι πολύ μεταδοτικοί. Θα χάσουμε και κάποιους αρνητικούς δηλαδή, που έχουν τη νόσο και θα πρέπει όλοι να συνεχίσουμε να προσέχουμε. Αν υπήρχε λύση να βρίσκαμε όλους τους θετικούς και τους αρνητικούς, θα είχαμε λύσει το θέμα παγκοσμίως και θα είχε τελειώσει η πανδημία. Η κυβέρνηση πήρε πολύ σωστή απόφαση να γίνονται δύο self test, γιατί ελαχιστοποιείται ο κίνδυνος. Θα πρέπει και όσοι είναι αρνητικοί να συνεχίσουν να προσέχουν».

Συμπερασματικά, ο καθηγητής επεσήμανε πως «το Self Test χρήσιμο εργαλείο αλλά όχι πανάκεια. Το αρνητικό self test δεν μας εξασφαλίζει σε τίποτα Αυτό ισχύει και με τα rapid test. Το πιο αξιόπιστο απ’ όλα τα τεστ είναι το μοριακό που έχει 30% πιθανότητα ψευδού αποτελέσματος. Δεν έχουμε τελειώσει με τον κορονοϊό. Τα κρούσματα είναι πολλά αλλά όχι επιθετικώς αυξανόμενα» κατέληξε.

Διαβάστε περισσότερα: «Βόμβα» για self test: «Έχει 40% – 50% πιθανότητα να είναι ψευδώς αρνητικό» – iPaidia.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Λαμογια,, ποιος ξέρει πόσες ….. έχεις πάρει από τις φαρμακευτικες των εμβολίων.

  2. Ωραία λοιπόν. Δεν είναι αξιόπιστα. Αλλά πάνω σε αυτά τα μη αξιόπιστα τεστ βασίζονται οι δημοσιογράφοι και κάνουν εκπομπές χωρίς μάσκες, τα πρωινάδικά και τα μεσημεριανά, γυρίζονται ταινίες, γίνονται αγώνες αλλά μόνο τα παιδιά στα σχολεία πρέπει να φοράνε τις μάσκες.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ