Νικητιάδης: Μηδενίστε τα κρούσματα στα νησιά αν θέλετε τουρισμό

32
2566

Με άρθρο του στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ σήμερα 8/4/2021 ο τ.Υφυπουργός Πολιτισμού-Τουρισμού και Γραμματέας του τομέα τουρισμού του ΚΙΝΑΛ Γ. Νικητιάδης απευθυνόμενος στην κυβέρνηση, εξηγεί με απλό τρόπο τους λόγους για τους οποίους υποχρεούται να μηδενίσει τα κρούσματα covid 19 στα νησιά μας, ως καθοριστική προϋπόθεση για να έχουμε τη χρονιά που διανύουμε περισσότερους τουρίστες από πέρυσι.

Το άρθρο του κ. Νικητιάδη έχει ως εξής :

 

« ΝΙΚΗΤΙΑΔΗΣ : ΜΗΔΕΝΙΣΤΕ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΤΟΥΡΙΣΜΟ

Η τρομακτική πτώση του τουρισμού την περίοδο του 2020, οδήγησε σε τεράστια αδιέξοδα όχι μόνο εκατοντάδες χιλιάδες τουριστικές επιχειρήσεις και εργαζόμενους σε ολόκληρο τον πλανήτη, αλλά ταυτοχρόνως και τους μεγάλους TOUR OPERATORS που αποτελούν τον κύριο μοχλό διακίνησης τουριστών. Το παράδειγμα της TUI που αναγκάστηκε να ζητήσει τεράστια χρηματοδότηση και δανεισμό προκειμένου να συγκρατήσει τις υπερμεγέθεις απώλειες της είναι ίσως το χαρακτηριστικότερο, αλλά όχι το μόνο. Ας δούμε λοιπόν την κατάσταση όσο πιο απλά και κατανοητά γίνεται.

            Οι μεγάλοι αυτοί Οργανισμοί των Τour Οperators , εκ των πραγμάτων για να επιβιώσουν, οφείλουν να αρχίσουν την ανάκαμψη τους εντός της περιόδου του 2021 για δύο βασικούς λόγους. Πρώτον , διότι δεν υπάρχει πλέον δυνατότητα περαιτέρω χρηματοδότησης τους και δεύτερον, διότι δεν θα μπορέσουν να αντέξουν άλλη μια χρονιά με απώλειες όπως οι περσινές. Τι σημαίνει αυτό ; Πολύ απλά σημαίνει ότι θα κάνουν τα αδύνατα δυνατά για να λειτουργήσουν. Για να φτιάξουν ( το κάνουν ήδη) προγράμματα και να στείλουν τουρίστες όπου είναι εφικτό. Εδώ λοιπόν έρχεται ο δικός μας ρόλος. Οι TOUR OPERATORS θα στείλουν κόσμο ( και το κάνουν ήδη) όπου είναι εφικτό. Που είναι εφικτό ; Μα, στις κατά το δυνατόν covid free περιοχές. Θέλουμε εμείς τουρισμό ; Προφανώς. Το συνομολογούν άπαντες. Ποιες είναι οι τουριστικές μας περιοχές που έχουν δώσει και πέρυσι δείγματα γραφής για την προστασία των τουριστών και παραλλήλως δέχονται και το μεγαλύτερο συντριπτικά ποσοστό των τουριστών μας ; Εύκολο. Τα νησιά μας. Δείτε τους αριθμούς των τουριστών του 2019 (εμβληματική χρονιά) που επισκέφθηκαν τα νησιά μας (Κρήτη – Δωδεκάνησα – Κυκλάδες – Βόρειο Αιγαίο) και θα το αντιληφθείτε αμέσως. Άρα; Δεν υπάρχει ερώτημα. Απάντηση μόνο υπάρχει και είναι μία. Αν θέλουμε το 2021 να αυξήσουμε τον τουρισμό μας σε σχέση με πέρυσι που ήταν μία πολύ κακή (η χειρότερη) χρονιά, οφείλουμε ΤΩΡΑ, να ξεκινήσουμε ένα πρόγραμμα εμβολιασμών που θα μηδενίσει τα κρούσματα στα νησιά μας. Δεν έχουμε αρκετά εμβόλια ακόμη; Να βρούμε. Οι συνθήκες είναι έκτακτες. Αν δεν βελτιωθεί η κατάσταση στον τουρισμό μας φέτος τόσο η Ελληνική οικονομία, όσο και χιλιάδες επιχειρήσεις και κατ’ επέκταση οι εργαζόμενοι θα υποστούν ανεπανόρθωτο πλήγμα. Στις έκτακτες λοιπόν συνθήκες, όπου απαιτείται να μηδενίσουμε στα νησιά τα κρούσματα του ιού, οφείλουμε να ενεργήσουμε εκτάκτως. Να προμηθευτούμε εμβόλια ΑΜΕΣΩΣ και πέραν των σημερινών διαύλων προμήθειας της Ε.Ε. που δυστυχώς δεν έδωσε αποτελεσματικά δείγματα γραφής στην προμήθεια εμβολίων. Έκτακτες και κατά παρέκκλιση των όποιων κανονισμών της Ε.Ε, προμήθειες εμβολίων ΤΩΡΑ. Το απαιτεί η Ελληνική οικονομία, το απαιτούν οι χιλιάδες τουριστικές επιχειρήσεις. Το απαιτούν εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι στον τουρισμό και τέλος το επιβάλουν και εθνικοί λόγοι και ο νοών, νοείτο. Μηδενίστε τα κρούσματα στα νησιά αν θέλετε κύριοι της κυβέρνησης τουρισμό. Έχετε τη βούληση ; Πιστεύω πως, ναι. Αν έχετε και την ικανότητα, παραμένει προς απόδειξη ».

 

 

32 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Θα μηδενηστουν τα τεστ οπότε θα μηδενηστουν και τα κρούσματα. No stress, η στατιστική είναι η επιστήμη της εξαπάτησης.

 2. Ελεύθερη μετάφραση: Προφανώς ο κύριος που πλήρωνε ο Ελληνικός λαός για να….. στα έδρανα της βουλής θέλει να πει ότι είναι ώρα να αρχίσουμε να κουκουλώνουμε τον αριθμό των κρουσμάτων όπως πέρσι το καλοκαίρι που γινόταν παρέλαση στο ξενοδοχείο καραντίνας στο ψαλίδι από κρούσματα και επίσημα ήμασταν από ένα έως κανένα!! Μπας και έρθει κανένας τουρίστας και δουλέψει ο κόσμος..

 3. ΣΩΠΑ ΡΕ ΜΕΓΑΛΕ , ΝΑ ΠΕΘΑΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ… ΜΕ ΕΝΑ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΤΛ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ Ο ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ…

 4. Σωστός ο αναμεταδότης
  Εσυ ΚΩΣ τόσα χρόνια δεν πέθανες,με το ίδιο νοσοκομείο τώρα τι φοβάσαι?

 5. Τι είπε ο άνθρωπός ρε παιδιά μηδενιστε τα τεστ… Πώς βρε καραμητρο πες και σε μας να μάθουμε και καθόμαστε τόσους μήνες οι λαλάκες μέσα …..

 6. Τι εννοεις να μη γινονται τεστ και να λεμε μηδεν κρουσματα? Ε τοτε ειναι που θα κολλησουν ολοι οι αφελεις ανυποψιαστοι!!! Αυτα που λες γιωργο μου δεν ειναι σοβαρα. Εγω λεω να αυξηθουν τα τεστ και να προσεχουμε περισσοτερο. Η υγεια πανω απο το χρημα!!!

 7. Και ποιός σας είπε ότι οι εμβολιασμένοι δεν κολλάνε;
  Επίσης ποιός σας είπε ότι είναι όλοι πρόθυμοι να εμβολιαστούν;
  Τώρα με τα λύκεια και τα τεστ σε καθηγητές και μαθητές είμαι πραγματικά περίεργος για το τι θα γίνει.

 8. απαιτείται παρέμβαση εισαγγελέα για την παραπάνω δήλωση.
  Όσο μειώνεται ο αριθμός των τεστ, τόσο θα κυκλοφοροφορούν ασυμπτωματικοί στο νησί
  και θα διογκώνεται το πρόβλημα !!!
  Από πρώην Υπουργό Τουρισμό περιμέναμε περισσότερη υπευθυνότητα !!!
  Ο τουρισμός στην Κω για τα επόμενα έτη θα πρέπει να στηριχθεί στην ποιότητα και όχι στην ποσότητα.
  Το μοντέλο all inclusive & low cost destination είναι ξεπερασμένο και μάλλον οδηγει σε ερημοποίηση των τουριστικών υποδομών !

 9. Κόντεψα να βάλω τα κλάματα με τους Tour Operators.Θα πρότεινα ένα έρανο για την διάσωση της TUI.

  Όντως περίεργο άρθρο με ατυχείς συνειρμούς. Πέρσι τέτοια εποχή μας έλεγαν ότι πρέπει ν αλλάξουμε μοντέλο ανάπτυξης και ότι τα All Inclussive μας οδηγούν καταστροφή.Για την αντισυνταγματικότητα της επιβολής του εμβολίου, που οι Γίγαντες του Τουριστικού κλάδου στην κυριολεξία χρησιμοποιούν την δυσχερή Οικονομική θέση των εργαζομένων ,δεν παίρνει θέση.
  Επίσης δεν αναφέρεται στην πλάνη που επιβλήθηκε σε μία ολόκληρη Κοινωνία πέρσι,με την Φασιστική και Βορειο-Κορεατική απόκρυψη θετικών κρουσμάτων, όταν όλοι το είχαν τούμπανο και μεις κρυφό καμάρι ,θέτοντας σε κίνδυνο ζωές συμπολιτών του.
  Σαν να αποδέχεται τα καλά και κακά ψέματα. Απίστευτες δηλώσεις.
  Το γιατί δεν προμηθευτήκαμε εγκαίρως εμβόλια δεν θα σχολιαστεί;;;;;
  Ναι στην υποστήριξη του Ευρωπαϊκού άρματος, όσον αφορά τα υπερκέρδη των Τουριστικών Κολοσσών ,κατά της Εμβολιαστικής Ευρωπαϊκής Πολιτικής.
  Πραγματικά λες και απευθύνεται σε σκλάβους ιθαγενείς !!!!!

 10. Κάποιος μίλησε για στατιστική επιστήμη!!Ξέρει πόσο δύσκολη δουλειά κάνουν αυτη την στιγμή οι στατιστικολογοι? Και πόσο δύσκολη και έξυπνη επιστήμη είναι? Εάν δεν υπήρχε η Ελλάδα θα είχε βουλιάξει!! Δυστυχώς στην Κω δεν νομίζω να το έχει σπουδάσει κάποιος….

 11. Βρε γιωργο μου τι γραφεις και ξαναγραφεις? Βουλευτης δε ξαναβγαινεις περιφεριαρχης που σαρεσει δε βγαινεις. Εκει ο χατζημαρκος δεν εχει αντιπαλο!!! Σταματα να γραφεις και ειδικα αυτες τις ανοησιες

 12. μας δουλεύουν όλοι…….ντροπή δεν έχουνε πάνω τους ? σε λίγο ο κόσμος θα σας κυνηγά με τις πέτρες……για αρχή….μετά θα χειροτερέψει η κατάσταση …….μαζευτείτε…….ο λαός ξυπνάει….

 13. Κάποιος μίλησε για στατιστική επιστήμη!!Ξέρει πόσο δύσκολη δουλειά κάνουν αυτη την στιγμή οι στατιστικολογοι? Και πόσο δύσκολη και έξυπνη επιστήμη είναι? Εάν δεν υπήρχε .Η Ελλάδα θα είχε βουλιάξει!! Θέλω να πιστεύω ότι και στην Κω υπάρχουν άνθρωποι που το έχουν σπουδάσει!

  • Το έχει πει καθηγητής στατιστικής στο οικονομικό Πειραιώς, από τους κορυφαίους στην Ελλάδα με πολύ πλούσια βιβλιογραφία. Δυστυχώς μου διαφεύγει το όνομα.

 14. Με αυτά τα σχόλια έχω μπερδευτεί . Τρεις πιθανότητες υπάρχουν.
  Η πρώτη είναι ότι διαβάσατε το άρθρο του Υπουργού και δεν καταλάβατε τι γράφει , ενώ είναι σαφέσταστο. Η δεύτερη ότι δεν διαβάσατε το άρθρο και η Τρίτη ότι το διαβάσατε , το καταλάβατε, αλλά το παραποιείται. Και στις τρεις περιπτώσεις είστε επικίνδυνοι για τον τόπο με τα σχόλια σας.
  Αυτά που γράφει ο Υπουργός είναι απολύτως ορθά , κατανοητά και δείχνουν γνώση και αγάπη για τον τόπο και τον τουρισμό. Αν τολμήσετε να βάλετε και τα ονόματα σας , θα σας κράζουμε δημοσίως . Μπράβο ρε Νικητιάδη πολύ σωστά τα λες.

  • Οι προστακτικές απ όπου και να προέρχονται φέρνουν συνειρμούς με ‘επταετίες’.. Θα ταίριαζε την 21η Απριλίου ένα άρθρο που ξεκινάει με προστακτική.
   Ευτυχώς που παρακολουθείς την επικαιρότητα στην Ευρώπη και τον κόσμο γενικά και θέλεις να κράξεις όλους όσους έχουν επιφυλάξεις.
   Αυτό μήπως σας διέφυγε?
   https://www.news247.gr/ygeia/emvolio-astrazeneca-stoys-ano-ton-30-i-chorigisi-stin-ellada.9196738.html
   Τις επιφυλάξεις όλων όσων έχει βάλει η εργοδοσία το μαχαίρι στο λαιμό, να εμβολιαστούν αλλιώς δεν προσλαμβάνονται σε χώρους Τουριστικού ενδιαφέροντος, δεν τις έλαβε υπόψη το άρθρο του πεφωτισμένου Πρώην Υπουργού…σίγουρα δεν πήρε το αυτί του ότι οι Ξενοδόχοι απειλούν εργαζόμενους και να εμβολιαστούν και να κάνουν rapid…Λάθος, πολύ λάθος τα λέει ,όσο και να σε πονάει.

 15. Τα στατιστικά για τον κύριο Νικητιάδη είναι αρκετά καλά!!Το θέμα είναι τα στατιστικά για τα νησιά μας δεν είναι και τόσο καλά.Αρα για να είμαστε όλοι καλά . Τουλάχιστον να έχουμε μέχρι 20 κρούσματα όχι παραπάνω.Και αυτά ελεγχομενα!!

 16. Να πολιτικος να μαλαμα!!!\….. φαντασου να τον εμπιστευτει ο κοσμος ξανα!!! Τσοχατζοπουλοι και η μοιρα σας!!

 17. Τι εννοεις μηδενηστε τα κρουσματα? Μου θυμιζεις αυτους που μηδενιζουν τα χιλιομετρα για να φρεσκαρουν τα σαραβαλα…..

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.