Βασίλης Γκουρούσης: Εστησε και εκτέλεσε μόνος του το «μεγάλο κόλπο» με τις θυρίδες

0
1645

Δεν είχε συνεργούς, δεν είχε αποκαλύψει σε κανέναν τα σχέδιά του, λέει η Ασφάλεια – Πώς κατάφερε να παραβιάσει και γιατί επέλεξε τις συγκεκριμένες θυρίδες – Ψάχνουν να βρουν τον «κλεμμένο θησαυρό» οι Αρχές

Νέα στοιχεία για την «χρυσό ριφιφί» του Ψυχικού προκύπτουν από την έρευνα της Ασφάλειας. Συμφώνα με απόλυτα έγκυρες πληροφορίες ο Βασίλης Γκουρούσης έδρασε μόνος του, χωρίς καμία βοήθεια άλλων προσώπων, ενώ δεν αποκάλυψε σε κανέναν το ένοχο μυστικό του. «Δεν φαίνεται να ήξερε κανείς άλλος το μεγάλο κόλπο που διέπραξε….» λέει με νόημα αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. και προσθέτει: «Έδρασε μόνος του στα τέλη του περασμένου καλοκαιριού».

Η επιλογή των 4 θυρίδων – σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν στην διάθεση του οι αναλυτές της Ασφάλειας – έγινε πιθανότατα τυχαία με μοναδικά κριτήρια ότι ήταν διπλά στη θυρίδα που διέθετε ο ίδιος, ενώ ήταν μεγάλων διαστάσεων. Υπέθεσε ότι θα κρύβουν θησαυρούς και έτσι αποφάσισε να της παραβιάσει. Δεν προκύπτει πληροφοριοδότης που να γνώριζε ότι οι συγκεκριμένες θυρίδες ανήκουν σε τέσσερις γυναίκες εύπορων οικογενειών των βορείων προαστίων και να τον κατηύθυνε στον συγκεκριμένο στόχο. Οι αστυνομικοί κατέληξαν σε αυτό το συμπέρασμα έχοντας πρώτα εξετάσει και το γεγονός ότι μια εκ των τεσσάρων θυμάτων ήταν πελάτισσα στο ινστιτούτο αισθητικής που διέθετε η σύζυγος του.

Από ό,τι φαίνεται, ο ιδρώτας στο κουτί μιας από τις παραβιασμένες θυρίδες, η μεγάλη τσάντα από lap top, τα βίντεο που τον έχουν πιάσει να κινείται ύποπτα, στρεσαρισμένα και νευρικά λαμβάνοντας μέτρα να μην φανεί το πρόσωπο του φορώντας καπέλο, μάσκα και γάντια, ήταν αυτά που τον «έκαψαν» και τον έδωσαν στο πιάτο των διωκτών του. Μέσα στο 2020 ο 58χρονος, ενοικιαστής και ο ίδιος θυρίδας, είχε επισκεφτεί το συγκεκριμένο κατάστημα περισσότερες από πέντε φορές. Και έτσι, κατάφεραν να τον ταυτοποιήσουν ως τον «μακρυχέρη» που έκανε τη μεγάλη αρπαγή από τις τέσσερις θυρίδες που ανήκουν στις κυρίες των βορείων προαστίων και την απόπειρα να λεηλατήσει άλλη μία. Οι αστυνομικοί, τοποθετούν χρονικά τη διάρρηξη τον περασμένο Αύγουστο, για την παραβίαση των θυρίδων χρησιμοποίησε κατσαβίδι ενώ υποστηρίζουν ότι ο θησαυρός βγήκε άμεσα από τα υπόγεια της τράπεζας και δεν έκανε «μετάγγιση» της λείας του σε θυρίδα που διέθετε ο ίδιος στο υποκατάστημα του Ψυχικού.

Ο θησαυρός των θυρίδων

Στη δεύτερη φάση του κύκλου των ερευνών, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας έχουν επιδοθεί στο κυνήγι του κλεμμένου θησαυρού των τεσσάρων θυρίδων της τράπεζας του Ψυχικού αξίας άνω των τεσσάρων εκατομμυρίων ευρώ, προκειμένου να φωτίσουν όλα τα σημεία της περίεργης υπόθεσης. Οι αναλυτές εκτιμούν, πως ο Βασίλης Γκουρούσης έχει «σπάσει» το θησαυρό και τον έχει κρύψει σε διαφορετικά σημεία σε σκοπό να τον βγάλει στο εξωτερικό. Έτσι αναζητούν στοιχεία από τα δίκτυα των κλεπταποδόχων για το ενδεχόμενο κάποια από τα πανάκριβα κοσμήματα να έχουν βγει προς πώληση σε συγκεκριμένες χώρες των Βαλκανίων. Μια έρευνα, που αναμένεται να κρατήσει αρκετό χρονικό διάστημα, αφού τα μέχρι στιγμής στοιχεία είναι ελάχιστα και δεν οδηγούν πουθενά. Οι λίστες με το περιεχόμενο των τεσσάρων θυρίδων που έχουν παραδώσει τα θύματα στην Αστυνομία μέσω των δικηγόρων τους Αλέξη Κούγια και Γιάννη Μαρακάκη, είναι λεπτομερείς και με βάση αυτών κινούνται οι αστυνομικοί.

Ειδήσεις σήμερα:

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ