Κάθειρξη 18 ετών στον Ιρακινό για απόπειρα ασέλγειας σε ανήλικο στο ΚΥΤ Κω

0
1233

Ένοχος χωρίς ελαφρυντικό κρίθηκε χθες από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρόδου

Ένοχος χωρίς ελαφρυντικό κρίθηκε χθες από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρόδου, 64χρονος Ιρακινός ο οποίος συνελήφθη επ’ αυτοφώρω στην Κω, την ώρα που επιχειρούσε να ασελγήσει σε βάρος ενός 12χρονου αγοριού.

Το περιστατικό σημειώθηκε στην Κω τον Οκτώβριο του 2019 σε σκηνή που διέμενε στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης ο κατηγορούμενος, με «συνεργό» έναν άλλο ανήλικο και είχε ως αποτέλεσμα να συλληφθεί, να ασκηθούν σε βάρος του ποινικές διώξεις για απόπειρα βιασμού από κοινού, απόπειρα πραγματοποίησης γενετήσιων πράξεων σε ανήλικο από κοινού και πορνογραφία ανηλίκων.

Χθες ο 64χρονος βρέθηκε ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Ρόδου όπου και αρνήθηκε τις κατηγορίες, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να πείσει το δικαστήριο, το οποίο και τον έκρινε ένοχο.

Πιο συγκεκριμένα, ο 64χρονος καταδικάστηκε για απόπειρα βιασμού (το δικαστήριο μετέτρεψε την κατηγορία του βιασμού σε απόπειρα) σε κάθειρξη έξι ετών, η ίδια ποινή του επιβλήθηκε και για το αδίκημα της απόπειρας πραγματοποίησης γενετήσιων πράξεων σε ανήλικο από κοινού, ενώ για την πορνογραφία ανηλίκων καταδικάστηκε σε 12 χρόνια κάθειρξη. Συνολικά (κατά συγχώνευση) το δικαστήριο επέβαλε ποινή κάθειρξης 18 ετών καθώς και 360 ημερήσιες μονάδες προς 1 ευρώ την ημέρα στον 64χρονο με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Σημειώνεται πως την ενοχή του κατηγορουμένου ζήτησε και η εισαγγελέας της έδρας η οποία και πρότεινε τις ποινές που τελικά και επιβλήθηκαν από το δικαστήριο.

Κατά την ακροαματική διαδικασία, πολύ σημαντική ήταν η κατάθεση που έδωσε ο αστυνομικός που το διάστημα εκείνο υπηρετούσε στο ΚΥΤ της Κω και ήταν αυτός που είχε προβεί στη σύλληψη του αλλοδαπού κατηγορούμενου.

Όπως είπε μεταξύ άλλων, δύο άλλοι αλλοδαποί που διέμεναν στο ΚΥΤ τον ενημέρωσαν πως κάποιος στη σκηνή του κατηγορουμένου προσπαθούν να βιάσουν ένα παιδί. Άμεσα ο αστυνομικός έσπευσε στο σημείο που του κατήγγειλαν και είδε τον ανήλικο «συνεργό» του κατηγορουμένου τον οποίο και είχαν ακινητοποιήσει αλλοδαποί Αφρικανικής καταγωγής που διέμεναν στη διπλανή σκηνή. Σε ό,τι αφορά τον 64χρονο είχε φύγει από εκεί.

Ο ανήλικος κατηγορούμενος, σύμφωνα με την κατάθεση του αστυνομικού, ήταν αυτός που τους υπέδειξε το 12χρονο αγόρι και παραδέχτηκε τα όσα είχαν συμβεί, ενώ ο 64χρονος αρνήθηκε εξ αρχής τις κατηγορίες και δήλωσε πως όλα τα είχαν δημιουργήσει οι Αφρικανοί γείτονές του, διότι είχαν θέματα με τις σκηνές.

Ο αστυνομικός ωστόσο επεσήμανε στο δικαστήριο πως το διάστημα που διέμενε στο ΚΥΤ, περίπου δέκα μήνες πριν από το περιστατικό, ο 64χρονος Ιρακινός υπήρξαν και άλλα παράπονα από γονείς για τον κατηγορούμενο καθώς συνήθισε να προσεγγίζει παιδιά και να τους δίνει καραμέλες ή γυαλιά ηλίου και στη συνέχεια να ζητάει να τα φωτογραφίζει. Όλα αυτά, σύμφωνα με τον αστυνομικό ήταν «αποχρώσες ενδείξεις», ωστόσο δεν υπήρχαν στοιχεία τέτοια που θα μπορούσαν να στοιχειοθετήσουν ποινικό αδίκημα σε βάρος του.

Πάντως αξίζει να σημειωθεί πως ο συγκεκριμένος αστυνομικός ήταν αυτός που διαπίστωσε κατά τη σύλληψη του 64χρονου, ότι στο κινητό του υπήρχαν αρκετές φωτογραφίες ανήλικων παιδιών, ορισμένα μάλιστα βρίσκονταν στο ΚΥΤ, και έτσι κατασχέθηκε και συμπεριλήφθηκε  στη δικογραφία.

«Είναι σκευωρία σε βάρος μου»
Πριν ακόμη την έναρξη της διαδικασίας χθες, ο 64χρονος αλλοδαπός έκανε δήλωση προς το δικαστήριο ότι αρνείται τα όσα του καταλογίζονται και τόνισε πως «πρόκειται για σκευωρία σε βάρος του».

Απολογούμενος στη συνέχεια, αναφέρθηκε στον πατέρα του 12χρονου αγοριού και είπε πως αυτός μαζί με τους Αφρικανούς γείτονές του «κατασκεύασαν» όλες τις κατηγορίες και τον κατήγγειλαν για να τον βλάψουν, ενώ ο πατέρας πίεσε και τον 12χρονο να τα πει όλα αυτά που δήθεν συνέβησαν στη σκηνή.

Ο 64χρονος ανέφερε μάλιστα πως αντίθετα με τα όσα του καταλογίζονται, ο 12χρονος μαζί με τον φερόμενο ως «συνεργό» του, πήγαν στη σκηνή του μετά από προτροπή άλλου αλλοδαπού, την ώρα που εκείνος κοιμόταν για να ερωτοτροπήσουν μεταξύ τους και όταν τους αντιλήφθηκαν για να μην ειπωθούν αυτά, έγινε η καταγγελία σε βάρος του. Ο ίδιος είπε πως τα δύο παιδιά προσπαθούσαν να εισέλθουν και σε άλλες σκηνές με σκοπό την κλοπή αντικειμένων κ.α.

Από αποθηκάριος… καθηγητής Πανεπιστημίου
Ιδιαίτερη σύγχυση υπήρξε για ορισμένο χρονικό διάστημα σε ό,τι αφορά την επαγγελματική ιδιότητα του κατηγορουμένου. Ερωτηθείς από το δικαστήριο για το τι δουλειά έκανε στην πατρίδα του, ο 64χρονος δήλωσε εκπαιδευτικός και μάλιστα καθηγητής φιλολογίας Αραβικής γλώσσας σε Πανεπιστήμιο του Ιράκ. Στην πορεία όμως της δίκης, από τα αποδεικτικά έγγραφα προέκυψε ότι πράγματι εργαζόταν στο συγκεκριμένο Πανεπιστήμιο αλλά ως … αποθηκάριος στη βιβλιοθήκη!

Το πορνογραφικό υλικό που βρέθηκε στο κινητό του
Συνολικά 136 φωτογραφίες και 44 βίντεο πορνογραφικού περιεχομένου, αρκετά εκ των οποίων είχαν να κάνουν με παιδιά, εντοπίστηκαν στο κινητό τηλέφωνο του 64χρονου Ιρακινού κατηγορουμένου. Ο ίδιος απολογούμενος χθες στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρόδου δήλωσε ότι επρόκειτο για φωτογραφίες που είχε «κατεβάσει» από το διαδίκτυο από διάφορες ιστοσελίδες, ενώ σε ό,τι αφορά τα βίντεο αποδέχτηκε μόνο τα δέκα από αυτά.

Ερωτηθείς για τον σκοπό αυτής του της ενέργειας, ο κατηγορούμενος συνεχίζοντας να δηλώνει «καθηγητής» είπε ότι το έκανε για να ενημερωθεί για τα σεξουαλικά ζητήματα του κόσμου γιατί θέλει να διδάσκει για αυτά, θέλει, είπε, «να γίνει καθηγητής σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης»!
Μάλιστα πρόσθεσε πως το έκανε για «να αποκτήσει γνώση», ενώ επεσήμανε ότι στις φωτογραφίες υπήρχαν και ερωτικές σκηνές με γυναίκες.

Ο κατηγορούμενος ρωτήθηκε επίσης τι ήρθε να κάνει στη χώρα μας και ισχυρίστηκε πως ήθελε να συνεχίσει τις σπουδές του σε μία σύγχρονη χώρα όπως είναι η Σερβία ή η Ιταλία, ενώ για τον λογαριασμό στο διαδίκτυο στον οποίο βρέθηκε το πορνογραφικό υλικό, είπε πως δεν είναι δικός του και πως ο δικός του φέρει αντί τη δική του, μία φωτογραφία του γιου του.
Τελικά κατά την πρόοδο της δίκης διαπιστώθηκε ότι ο 64χρονος δεν είναι καθηγητής, όπως και ο ίδιος αναγκάστηκε να παραδεχτεί, δεν διαθέτει κάποιο πτυχίο, απλώς ως εργαζόμενος στο Πανεπιστήμιο τον φώναζαν με το ψευδώνυμο «ο καθηγητής» και έτσι του έμεινε!

Τελικά οι ισχυρισμοί του αυτοί δεν έπεισαν το δικαστήριο το οποίο και τον έκρινε ένοχο χωρίς να του αναγνωρίσει κάποιο ελαφρυντικό και του επέβαλε συνολική ποινή κάθειρξης 18 ετών με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη.
Σημειώνεται πως ο 64χρονος μετά τη σύλληψή του είχε κριθεί προσωρινά κρατούμενος και είχε οδηγηθεί στη φυλακή όπου και θα επιστρέψει μετά τη χθεσινή καταδικαστική απόφαση του δικαστηρίου σε βάρος του.
Συνήγορος στην υπόθεση παραστάθηκε ο δικηγόρος κ. Μιχάλης Κώστογλου.

Η καταγγελία και η σύλληψη
Υπενθυμίζεται πως, σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, η υπόθεση άρχισε να εκτυλίσσεται στις 11 το πρωί την 1η Οκτωβρίου 2019. Ο 12χρονος τότε αλλοδαπός που διέμενε στο Κ.Υ.Τ. ξεκίνησε από τον χώρο διαμονής του να πάει μία βόλτα μαζί με ένα φίλο του. Όταν πέρασε έξω από τη σκηνή του κατηγορουμένου, φέρεται ο έταιρος ανήλικος να τον τράβηξε μέσα ενώ ο 64χρονος Ιρακινός να του είπε ότι θα του δώσει χρήματα για να αγοράσει σοκολάτα.

Στη συνέχεια ο ανήλικος φέρεται να του έκλεισε το στόμα και ο ενήλικας να επιχείρησε να προβεί σε ασελγείς πράξεις σε βάρος του. Το 12χρονο αγόρι παρά το γεγονός ότι τον κρατούσαν κατάφερε να καλέσει σε βοήθεια και τότε στη σκηνή εισήλθε άλλος αλλοδαπός από το Καμερούν ο οποίος και τον βοήθησε να διαφύγει. Μάλιστα ο τελευταίος φέρεται να βρήκε ημίγυμνο τον κατηγορούμενο, γεγονός που ανέφερε στην κατάθεσή του στις διωκτικές αρχές της περιοχής μας.

Αξίζει να σημειωθεί πως μετά τη σύλληψη του Ιρακινού, κατασχέθηκε και το κινητό τηλέφωνό του στο οποίο και εντοπίστηκαν εικόνες βίντεο σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων αλλά και εφαρμογή μέσω της οποίας ο κατηγορούμενος συνομιλούσε σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης. Επίσης εντοπίστηκε από την εξέταση του κινητού που έγινε από την αρμόδια υπηρεσία και η ανταλλαγή αρχείων που αφορούσαν σεξουαλική κακοποίηση παιδιών.

πηγή: https://www.rodiaki.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ