Κορονοϊός – «Βόμβα» Σαρηγιάννη: Να πάμε από αύριο σε σοβαρό lockdown

0
479

Κορονοϊός – Όλες οι ειδήσεις: Υπέρ ενός αυστηρού lockdown από αύριο κιόλας για την καταπολέμηση της διασποράς του κορονοϊού, τάχθηκε ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

Ο καθηγητής Υγειονομικής και Περιβαλλοντικής Μηχανικής ΑΠΘ Δημοσθένης Σαρηγιάννης στηρίζει την υιοθέτηση ενός σκληρού, σοβαρού lockdown σαν του περασμένου Μαρτίου, που θα διαρκέσει περισσότερες από δύο εβδομάδες για την ανάσχεση της εξάπλωσης της COVID-19.

«Στην πράξη δεν εφαρμόζουμε σωστά τα μέτρα» επεσήμανε μιλώντας στην ΕΡΤ ο κ. Σαρηγιάννης, ενώ αναγνώρισε την κούραση των πολιτών που οδηγεί σε αγανάκτηση.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η χώρα μας έχει μπροστά της δύο λύσεις: είτε τη λήψη ενός σοβαρό lockdown τύπου Μαρτίου, τα μέτρα του οποίου θα τηρούνται πιστά, είτε «να ανοίξουμε και να λειτουργήσουμε με τρόπους για τη μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια».

«Κλείδωσε» η απαγόρευση μετακινήσεων από δήμο σε δήμο στην Αττική

Επιβεβαίωση Newsbomb.gr: «Κλείδωσε» η απαγόρευση μετακινήσεων από δήμο σε δήμο στην Αττική
IN TIME

Επιβεβαιώνονται όσο περνούν οι ώρες οι πληροφορίες του Newsbomb.gr, ότι οι επιστήμονες θα εισηγηθούν στην κυβέρνηση, κατά την αυριανή τους σύσκεψη, την απαγόρευση μετακίνησης από δήμο σε δήμο και το «μπλόκο» στο κωδικό 6 στα sms.

Σε πλήρη εφαρμογή θα τεθούν, όπως δείχνουν οι τελευταίες πληροφορίες, νέα περιοριστικά μέτρα για την Αττική τα οποία αφορούν συγκεκριμένα τις μετακινήσεις από δήμο σε δήμο, καθώς το ιικό φορτίο του κορονοϊού παραμένει σε υψηλά επίπεδα.

Με άλλα λόγια, δεν θα μπορεί κανείς να μετακινείται πολύ μακριά από τον τόπο κατοικίας του.

Συγκεκριμένα καθώς η κατάσταση στην Αττική, τη μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας, παραμένει ιδιαιτέρως κρίσιμη με τα νοσοκομεία να βρίσκονται σε οριακή κατάσταση και τους διασωληνωμένους να αυξάνονται, οι ειδικοί σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr σκοπεύουν να θέσουν άμεσα σε εφαρμογή επιπλέον περιοριστικά μέτρα για να υποχωρήσει το ιικό φορτίο.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες στο επίκεντρο βρίσκεται η απαγόρευση των μετακινήσεων από δήμο σε δήμο για την Αττική, δηλαδή το SMS στο 13033 με κωδικό 6 να μπορεί να το χρησιμοποιεί ο πολίτης μόνο εντός των ορίων του δήμου του.

Το μέτρο αυτό εξετάζεται καθώς όλο το προηγούμενο διάστημα διαπιστώθηκε κατάχρηση του συγκεκριμένου κωδικού.

Δεν είναι τυχαιό εξάλλου ότι τη Δευτέρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε υπομονή δύο εβδομάδες από τους πολίτες προκειμένου στη συνέχεια να ξεκινήσει η κοινωνική και οικονομική δραστηριότητα ενώ μίλησε και για «έξυπνες λύσεις»

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, το άνοιγμα των σχολείων πηγαίνει για την τελευταία εβδομάδα του Μαρτίου, ενώ ο γρίφος της εστίασης φαίνεται να ξεκλειδώνει το πρώτο δεκαήμερο του Απριλίου. Αυτό σημαίνει πως θα ανοίξουν καφέ, μπαρ και εστιατόρια, αλλά με πολύ αυστηρούς περιορισμούς και μέτρα.

Παγώνη: Ταυτόχρονο άνοιγμα σχολείων – λιανεμπορίου

Εν τω μεταξύ και οι ειδικοί εμφανίζονται θετικοί στο να ανεβάσουν ρολά τα καταστήματα.

Το άνοιγμα σχολείων και καταστημάτων θα πρέπει να είναι ταυτόχρονο, εκτίμησε μιλώντας στον ΣΚΑΪ η πρόεδρος ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη αναφέροντας πως μετά τις 15/3 δεν μπορούμε να είμαστε σε lockdown.

Όσον αφορά τα καταστήματα, η κυρία Παγώνη έκανε λόγο για διατήρηση της μετακίνησης με αποστολή μηνύματος.

Παράλληλα τόνισε πως όλοι έπρεπε να προσαρμοστούμε στα μέτρα και δυστυχώς δεν το κάναμε, φέρνοντας ως παράδειγμα τις εικόνες συνωστισμού στις παραλίες με πολίτες να μην φορούν έστω την μάσκα.

Σε κάθε περίπτωση παραδέχτηκε πως είναι πολύ νωρίς για να εκτιμήσουμε το εάν θα ξαναπάμε σε lockdown και επεσήμανε πως ο αριθμός νοσηλευομένων ειδικά στις ΜΕΘ θα μειωθεί σταδιακά.

Όπως τόνισε η κυρία Παγώνη εχθές το βράδυ γύρω στις 2, είχαμε 93% κάλυψη των ΜΕΘ ενώ πρόσθεσε πως κατά την κρίση της περάσαμε το πικ της πανδημίας.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ