Εισαγγελέας για τις καταγγελίες περί εμπλοκής ΜΚΟ στην υπόθεση Λιγνάδη

0
613
Αυτεπάγγελτη προκαταρκτική εξέταση από την Εισαγγελία Πρωτοδικών. Είχε προηγηθεί υπόμνημα από την ειδική γραμματέα Προστασίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων
Αυτεπάγγελτη προκαταρκτική εξέταση διέταξε η Εισαγγελία Πρωτοδικών για τα περί εμπλοκής Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων(ΜΚΟ) ή δομών ασυνόδευτων ανήλικων προσφύγων στην υπόθεση Λιγνάδη. Αντικείμενο της έρευνας θα αποτελέσουν δημοσιεύματα και πληροφορίες που έκαναν λόγο για προώθηση ανηλίκων από συγκεκριμένες ΜΚΟ για θεατρικά μαθήματα στον κρατούμενο πλέον για βιασμό κατά συρροή, Δημήτρη Λιγνάδη.
Είχε προηγηθεί υπόμνημα στην Εισαγγελία Πρωοτοδικών από την ειδική γραμματέα Προστασίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων, Ειρήνη Αγαπηδάκη, με αίτημα τη διερεύνηση των εν λόγω πληροφοριών που είδαν πρόσφατα το φως της δημοσιότητας.
«Ηρθα σήμερα στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών για να ζητήσω την πλήρη διερεύνηση των καταγγελιών που προκύπτουν από πρόσφατα δημοσιεύματα και αφορούν ενδεχόμενες έκνομες πράξεις που τελέστηκαν κατά την περίοδο 2017-2018 σε βάρος ασυνόδευτων ανηλίκων.
Δεν πρέπει να μείνει τίποτε στο σκοτάδι, χωρίς διερεύνηση», δήλωσε σχετικά η κυρία Αγαπηδάκη.
Πηγή: Protagon.gr

ActionAid: Διαψεύδει τα περί σύνδεσής της με κακοποίηση ανήλικων προσφύγων

«Η ActionAid δεν λειτουργεί και δεν έχει λειτουργήσει ποτέ δομές ανήλικων προσφύγων, δεν έχει υλοποιήσει προγράμματα για ασυνόδευτα παιδιά και δεν έχει συνεργαστεί ποτέ με τα καταγγελλόμενα πρόσωπα», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

«Τα προγράμματα και οι υπηρεσίες της ActionAid υλοποιούνται αποκλειστικά από προσωπικό και συνεργάτες της οργάνωσης, οι οποίοι δεσμεύονται να τηρούν αυστηρά την πολιτική προστασίας των παιδιών και την πολιτική προστασίας κατά της σεξουαλικής εκμετάλλευσης και κακοποίησης», καταλήγει η ActionAid.

Υπενθυμίζεται πως και η μη κυβερνητική οργάνωση SolidarityNow διέψευσε αναφορές στον Τύπο και σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης για εμπλοκή της σε κυκλώματα εκμετάλλευσης και μαστροπείας ανηλίκων προσφύγων.

ΠΗΓΗ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ