Κρούσματα σήμερα: Τι δείχνουν τα νέα επιδημιολογικά δεδομένα – Δείτε το Infograph | Εκτίναξη μεταλλάξεων με 281 νέα κρούσματα

0
2216

Κρούσματα σήμερα: Η ανάλυση των επιδημιολογικών δεδομένων για τον κορονοϊό που ανακοίνωσε σήμερα Πέμπτη (18.02) ο ΕΟΔΥ για την Ελλάδα.

Ιδιαίτερα αυξημένος σε σχέση το προηγούμενο 24ωρο είναι ο αριθμός των κρουσμάτων που ανακοινώθηκε την Πέμπτη (18.02) καθώς εντοπίστηκαν 1.400.

Η Αττική για ακόμα μια φορά είχε τα περισσότερα από αυτά, καταγράφοντας 687 νέες μολύνσεις. Δεύτερη σε κρούσματα ήταν η Θεσσαλονίκη με 160 νέες μολύνσεις, ενώ και η Αχαΐα εξακολουθεί να έχει προβληματική εικόνα με 97 νέα κρούσματα.

Ιδιαίτερα ανησυχητικό είναι το γεγονός ότι στην Ελλάδα παρατηρήθηκε αυξημένος αριθμός κρουσμάτων με τα μεταλλαγμένα στελέχη του κορονοϊού. Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 281 νέες περιπτώσεις και προφανώς αυτό αυξάνει τον προβληματισμό των ειδικών.

Δείτε το Infographic του Newsbomb.gr

Τα στοιχεία της πανδημίας στην Ελλάδα την Πέμπτη (18.02)Newsbomb.gr

Κρούσματα σήμερα: Εκτίναξη μεταλλάξεων με 281 νέες – Σε ποιες περιοχές εντοπίζονται

 

Κρούσματα σήμερα: Εκτίναξη μεταλλάξεων με 281 νέες - Σε ποιες περιοχές εντοπίζονται

Κορονοϊός: Από το σύνολο τους οι 269 ανήκουν στην βρετανική μετάλλαξη ενώ οι οκτώ στην μετάλλαξη της Νοτίου Αφρικής – Έκρηξη νέων κρουσμάτων που φτάνουν  τα 1.400 ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ


Στην σχετική ανακοίνωσή του ο ΕΟΔΥ αναφέρει, ότι ολοκληρώθηκε η γονιδιωματική ανάλυση σε 454 επιλεγμένα νέα δείγματα που αφορούν στην περίοδο 07 Ιανουαρίου 2021 έως και 9 Φεβρουαρίου 2021. Τα δείγματα προέρχονται από τις Περιφέρειες Δυτικής Μακεδονίας,Κεντρικής Μακεδονίας, Κρήτης και Αττικής και τις ΠΕ Ιωαννίνων, Θάσου, Θεσπρωτίας, Λευκάδας, Κέρκυρας, Αιτωλοακαρνανίας, και Βοιωτίας.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ