Αρχική Ειδήσεις Ελλάδα-Κοινωνία Κυνήγι, ψάρεμα: Πού και πώς θα επιτρέπεται – Τι ανακοίνωσε ο Χαρδαλιάς...

Κυνήγι, ψάρεμα: Πού και πώς θα επιτρέπεται – Τι ανακοίνωσε ο Χαρδαλιάς | Πότε ανοίγουν τα πρακτορεία του ΟΠΑΠ – Τι αποφασίστηκε

1
922

Lockdown: Τι ανακοινώθηκε από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά, στην ενημέρωση της Παρασκευής για το κυνήγι και το ψάρεμα.

Παρατείνεται η απαγόρευση για το κυνήγι και το ψάρεμα στην Ελλάδα, όπως ανακοίνωσε ο κ. Χαρδαλιάς στη διάρκεια της ενημέρωσης του υπουργείου Υγείας για την πορεία του κορονοϊού στη χώρα. Όπως εξήγησε, το θέμα συζητήθηκε διεξοδικά στην επιτροπή και αποφασίστηκε να συνεχιστεί η απαγόρευση σε όλη τη χώρα, πλην τριών περιοχών.

Στις περιφερειακές ενότητες Ροδόπης, Έβρου και Ξάνθης αποφασίστηκε να επιτραπεί το κυνήγι του αγριόχοιρου, για να περιοριστεί η εξάπλωση της αφρικανικής πανώλης των χοίρων.

Συγκεκριμένα, θα επιτρέπεται το κυνήγι του αγριόχοιρου εντός της περιφερειακής ενότητας και μόνο, σε ομάδες ως τεσσάρων ατόμων που θα πρέπει να είναι μέχρι δυο σε κάθε αυτοκίνητο.

Σε περίπτωση που υπάρξει παράβαση των κανονισμών, θα υπάρχει το προβλεπόμενο πρόστιμο αλλά και ανάκληση άδειας του κυνηγίου και απαγόρευση έκδοσης νέας για τα επόμενα τρία χρόνια.

Σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιά, το θέμα του κυνηγίου και του ψαρέματος θα συζητηθεί εκ νέου στη σύσκεψη της προσεχούς Παρασκευής, όπου θα αναλυθεί και η πιθανότητα να επιστρέψουν σταδιακά κι άλλες αθλητικές δραστηριότητες στη χώρα.

Lockdown: Πότε ανοίγουν τα πρακτορεία του ΟΠΑΠ – Τι αποφασίστηκε για τα ΟΠΑΠ Play

Lockdown: Πότε ανοίγουν τα πρακτορεία του ΟΠΑΠ – Τι αποφασίστηκε για τα ΟΠΑΠ Play
InTime

Απόφαση για άνοιγμα των καταστημάτων του ΟΠΑΠ με συγκεκριμένους κανόνες, ανακοίνωσε την Παρασκευή (22.01) ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης του υπουργείου Υγείας.

«Τη Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου, θα ανοίξουν τα καταστήματα του ΟΠΑΠ», ανέφερε στη διάρκεια της ενημέρωσης ο κ. Χαρδαλιάς, υπογραμμίζοντας ωστόσο πως αυτό αφορά μόνο τα πρακτορεία και όχι τα καταστήματα ΟΠΑΠ Play τα οποία θα συνεχίσουν να είναι κλειστά.

«Η επαναλειτουργία των πρακτορείων θα γίνει με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα, θα εξεταστεί και πάλι την ερχόμενη Παρασκευή στην επόμενη σύσκεψη», εξήγησε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων.

Πώς θα λειτουργήσουν τα πρακτορεία

Θυμίζουμε τους κανόνες λειτουργίας των πρακτορείων το προηγούμενο διάστημα, πριν την επιβολή του δεύτερου lockdown στις 7 Νοεμβρίου. Αναλυτικά:

Η έναρξη λειτουργίας των καταστημάτων θα πραγματοποιείται στις 10:00 για τα
καταστήματα που δραστηριοποιούνται σε Αττική (πλην νήσων) και στο
πολεοδομικό συγκρότημα Θεσσαλονίκης. Στην υπόλοιπη Ελλάδα, η λειτουργία των
καταστημάτων θα ξεκινάει στις 09:00.

 • Τα καταστήματα θα λειτουργούν αποκλειστικά με εξυπηρέτηση ορθίων, χωρίς
  τραπεζοκαθίσματα για τους πελάτες
 • Τήρηση απόστασης 1,5 μέτρου μεταξύ των ατόμων
 • Ισχυρή σύσταση για χρήση προστατευτικής μάσκας από τους εργαζόμενους και
  τους πελάτες
 • Καθορισμός μέγιστου αριθμού εργαζομένων και πελατών εντός των καταστημάτων:

Για καταστήματα έως 20 τ.μ.: 4 άτομα

Για καταστήματα από 20 τ.μ. έως 100 τ.μ.: 4 άτομα και 1 άτομο ανά 10 τ.μ.

Για καταστήματα άνω των 100 τ.μ.: 12 άτομα και 1 άτομο ανά 15 τ.μ.

Για καταστήματα άνω των 300 τ.μ. που αναπτύσσονται σε επίπεδα (ορόφους): 1 άτομο ανά 10 τ.μ. ανά όροφο.

Ειδήσεις

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

1 ΣΧΟΛΙΟ

 1. Εύχομαι σύντομα να ανοίξει και το κυνήγι των κυνηγών.
  Κάθε δύο κυνηγούς σέκους ,
  δωρεάν συνδρομή εφ’όρου ζωής , στο περιοδικό «Κυνήγι & Ψάρεμα».
  Μέχρι δέκα κυνηγούς δώρο ένα Καλάσνικοφ.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.