Έρχονται ραγδαίες εξελίξεις και αποφάσεις για τα Ταξί και τον αριθμό επιβατών

0
1129

Σημαντικές εξελίξεις και κρίσιμες αποφάσεις έρχονται αύριο για τα ταξί και τους επιβάτες που επιτρέπονται.

Ειδικότερα, στο τραπέζι της επιτροπής των λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας, που θα συνεδριάσει αύριο, θα είναι η αύξηση του ορίου των επιβατών με συγγενική σχέση στα ταξί, όπως ανέφερε στον Alpha 98,9 και στην εκπομπή «Ραντάρ», με τον Τάκη Χατζή και τον Δήμο Βερύκιο, υφυπουργός Μεταφορών.

Συγκεκριμένα, τον δρόμο της υλοποίησης φαίνεται να παίρνει και η πρόταση να διατεθούν κουπόνια σε ευάλωτες ομάδες, όπως ΑμΕΑ και ηλικιωμένους άνω των 85 ετών, προκειμένου να ενισχυθούν οικονομικά οι οδηγοί ταξί, που θα αναλάβουν τη μεταφορά των παραπάνω στα εμβολιαστικά κέντρα, σύμφωνα με τον υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Γιάννη Κεφαλογιάννη.

«Δεν γίνεται δύο αδέλφια από ίδια οικογένεια, ένα ζευγάρι ή μια οικογένεια να μην μπορεί να μπει ταξί, είναι παράλογο», δήλωσε στην εκπομπή ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ, Βασίλης Μαραγκάκης.

Επιστημονικά δεν είναι λογικό αυτό που συμβαίνει, δήλωσε από την πλευρά της η πρέοδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη.

«Εχουν απόλυτο δίκιο, νομίζω ότι θα το λύσουμε. Δεν είναι λογικό επιστημονικά, όταν άτομα της ίδιας οικογένειας, που μοιράζονται το ίδιο ιικό φορτίο να μην μπορούν να μπουν στο ίδιο ταξί. Να ανοίξουν λίγο τα παράθυρα και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα», υπογράμμισε η κ. Παγώνη: «Θα κάνουμε σήμερα καταγγελία ως ΕΙΝΑΠ και θα λυθεί αμέσως».

Πάντως, η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ) εισηγήθηκε σήμερα προς την επιτροπή λοιμωξιολόγων να επιτραπεί η επιβίβαση δύο ατόμων της ίδιας οικογένειας σε ένα ταξί για την μεταφορά τους. Όπως εξηγεί, «ο κίνδυνος διασποράς του ιού δεν επηρεάζεται από την διαδρομή μέσω αυτοκίνητου, αφού τα άτομα αυτά ανήκουν στην ίδια οικογένεια και διαμένουν στην ίδια οικία».

Μιλώντας στην εκπομπή ο κ. Κεφαλογιάννης, προανήγγειλε ότι ο ίδιος θα ζητήσει να κάνει παρέμβαση για το θέμα στην αυριανή συνεδρίαση της επιτροπής: «Σαν υπουργείο έχουμε κάνει αίτημα προς την επιτροπή για να αρθεί αυτό το μέτρο».

«Δεν έχει λογική, το ζευγάρι να μένει μαζί και να μην μοιράζεται το ίδιο ταξί», πρόσθεσε.

«Είναι παράλογο, είναι δική σας η απόφαση, έχετε το σθένος αν το κάνετε. Δεν υπάρχει πρόβλημα επιστημονικό, άρα παίρνετε εσείς την απόφαση ως κυβέρνηση», είπε από την πλευρά της η κ. Παγώνη.

«Είναι λογικό όταν η επιτροπή συνεδριάζει για αρκετά αιτήματα που ενδεχομένως να είναι πιο σοβαρά, κάτι να ξεφεύγει». Εμείς το αίτημα το έχουμε επαναλάβει. Νομίζω ότι αυτή τη φορά θα γίνει δεκτό», τόνισε ο κ. Κεφαλογιάννης.

«Θα κάνω προσωπική παρέμβαση. Υπάρχει η διάθεση να γίνει δεκτό το αίτημα», πρόσθεσε.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ