Σεισμός Ναύπακτος: Ανάστατοι πετάχτηκαν στους δρόμους οι κάτοικοι – Τι έδειξε το φως της ημέρα

0
662

Στους δρόμους βγήκαν οι κάτοικοι της Ναυπάκτου και της Δωρίδας Φωκίδας μετά τον σεισμό των 4,8 βαθμών της κλιμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε περίπου 10 λεπτά μετά τα μεσάνυχτα.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το επίκεντρο τους σεισμού εντοπίστηκε 16 χιλιόμετρα βόρεια του Αιγίου, ενώ το εστιακό βάθος προσδιορίστηκε στα 4,3 χιλιόμετρα.

Λίγα λεπτά αργότερα σημειώθηκε δεύτερη σεισμική δόνηση μεγέθους 4,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ με το ίδιο επίκεντρο εντοπίστηκε 16 χιλιόμετρα βόρεια του Αιγίου, ενώ το εστιακό βάθος προσδιορίστηκε στα 14 χιλιόμετρα.

Με το πρώτο φως της ημέρας είχαμε μικροζημιές όπως κατολισθήσεις σε δρόμους στην ορεινή Ναυπακτία. Επίσης είχαμε και μια πτώση αποθήκης στην Δάφνη Ναυπακτίας με τα συνεργεία του Δήμου Ναυπακτίας να σπεύδουν στο σημείο για καθαρίσουν το σημείο.

Συγκεκριμένα, από τον σεισμό σημειώθηκε μικρή κατολίσθηση στην Εθνική Οδό Ναυπάκτου – Ιτέας, κοντά στην περιοχή του Μαραθιά, χωρίς πάντως να κλείσει ο δρόμος. Επίσης, σύμφωνα με το nafpaktianews.gr, στο Μοναστηράκι Δωρίδας έπεσε μια μάντρα σπιτιού.

Οχήματα της Πυροσβεστικής πραγματοποιούσαν όλη τη νύχτα περιπολίες σε περιοχές της Ναυπακτίας και της Φωκίδας για τον εντοπισμό τυχόν προβλημάτων.

Newsbomb.gr.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ