Οργή Καμμένου: Οι αυστηρότερες ποινές για τους «7 με τον αλβανικό αετό»

5
1423

Άμεση αντίδραση μόλις επέστρεψε από ΗΠΑ

Ενώ ο υπουργός απουσίαζε, το ΓΕΣ είχε βγάλει απαράδεκτη ανακοίνωση με την οποία προανήγγειλε ποινές-«χάδι» για τους 7 νεοσύλλεκτους αλβανικής καταγωγής

Εντολή για να επιβληθούν οι αυστηρότερες προβλεπόμενες ποινές για τους οπλίτες που φωτογραφήθηκαν κάνοντας τον αλβανικό αετό με τα χέρια τους, έδωσε σύμφωνα με πληροφορίες ο υπουργός ΑμυναςΠάνος Καμμένος.

Οι επτά οπλίτες του Ελληνικού Στρατού φωτογραφήθηκαν σχηματίζοντας με τα χέρια τους το σήμα του αλβανικού αετού -σύμβολο του αλβανικού αλυτρωτισμού- μέσα στο Κέντρο Εκπαίδευσης Μεσολογγίου!

Απουσία του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου, ο οποίος ήταν στις ΗΠΑ με αφορμή την ορκωμοσία του Ντόναλντ Τραμπ, οι υπεύθυνοι του ΓΕΣ ανέφεραν απλώς ότι θα διερευνηθούν διοικητικές ευθύνες και ότι η πρωτάκουστη ενέργεια των επτά νεοσύλλεκτων θα ληφθεί υπόψη όταν θα τους αποδοθούν οι ειδικότητες και θα αποφασιστεί σε ποιες μονάδες θα μετατεθούν. Ωστόσο ο κ. Καμμένος αμέσως μόλις επέστρεψε από το ταξίδι του στις ΗΠΑ ενημερώθηκε για το θέμα και ζήτησε σύμφωνα με πληροφορίες να εξαντληθεί κάθε αυστηρότητα.

Η φωτογραφία με τους επτά οπλίτες αναρτήθηκε στο facebook το Σάββατο κι έπειτα από έρευνα των αρμόδιων στρατιωτικών υπηρεσιών πιστοποιήθηκε ότι πρόκειται για νεοσύλλεκτους που ακόμη δεν έχουν ορκιστεί. Η ορκωμοσία τους θα γίνει στις 2 Φεβρουαρίου και σύμφωνα με τον κανονισμό οι ποινές θα μπορούν να τους επιβληθούν αφού θα έχουν ορκιστεί. Επίσης σύμφωνα με πληροφορίες, το ΓΕΣ σχεδιάζει να τοποθετήσει καθέναν από τους 7 οπλίτες σε διαφορετική μονάδα ώστε να μην είναι μαζί.

Οι υπηρεσίες στρατιωτικών πληροφοριών εξέτασαν μήπως η φωτογραφία ήταν παλαιά ή επρόκειτο για προϊόν μοντάζ. Από τον περιβάλλοντα χώρο κατάλαβαν ότι η φωτογραφία τραβήχτηκε στο στρατόπεδο του Μεσολογγίου που όλη την προηγούμενη εβδομάδα γινόταν κατάταξη και έτσι εντοπίστηκαν οι στρατιώτες που κατατάχθηκαν μόλις προσφάτως ενώ από τα ονοματεπώνυμά τους εξακριβώθηκε ότι πρόκειται για νεαρούς αλβανικής καταγωγής.

Αμέσως μετά, το Γενικό Επιτελείο Στρατού εξέδωσε την εξής ανακοίνωση:

«Αναφορικά με την ανάρτηση φωτογραφίας σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης που
απεικονίζει Στρατιώτες να σχηματίζουν με τα χέρια τους το σήμα του
αλβανικού αετού, ενημερώνουμε τα ακόλουθα:

1. Άμεσα κινήθηκαν οι αρμόδιες υπηρεσίες του Γενικού Επιτελείου Στρατού
και εντοπίσθηκαν οι Στρατιώτες. Πρόκειται για Νεοσύλλεκτους που
παρουσιάσθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα στο 2/39 Σύνταγμα Ευζώνων
(Κέντρο Εκπαίδεύσεως Νεοσυλλέκτων Μεσολογγίου).

2. Η ενέργεια αυτή θα διερευνηθεί περαιτέρω, ενώ θα ληφθεί υπόψη τόσο
κατά την απόδοση των ειδικοτήτων, όσο και κατά τις προσεχείς
τοποθετήσεις τους στις Μονάδες Εκστρατείας.

3. Συναφώς διερευνώνται διοικητικές ευθύνες».

Πώς τραβήχτηκαν οι φωτογραφίες

Σύμφωνα με πληροφορίες του www.protothema.gr η φωτογραφία με τους επτά νεοσύλλεκτους να σχηματίζουν με τα χέρια τους το σήμα του αλβανικού αετού τραβήχτηκε στο Κ.Ψ.Μ. (Κέντρο Ψυχαγωγίας Μονάδας) του Κέντρου Εκπαίδευσης Μεσολογγίου. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η επίμαχη φωτογραφία τραβήχτηκε από κινητό που είχε μαζί του ένας Αλβανός ο οποίος συνάντησε την ομάδα των επτά οπλιτών κατά τη διάρκεια του επισκεπτηρίου. Το πρόσωπο που επισκέφθηκε τους νεοσύλλεκτους ήταν αυτό που κατά τις ίδιες πηγές ανήρτησε τη φωτογραφία στο facebook. Ωστόσο, οι πληροφορίες αυτές δεν έχουν ακόμη επιβεβαιωθεί επισήμως.

Ετοιμάζουν ποινή… χάδι

Οι επτά νεοσύλλεκτοι είναι προγραμματισμένο να ορκιστούν στις 2 Φεβρουαρίου. Σύμφωνα με πηγές από το Γενικό Επιτελείο Στρατού «αυτό που είναι σίγουρο σαν μέτρο είναι ότι σε δύο εβδομάδες, όταν γίνουν οι μεταθέσεις, οι επτά νεοσύλλεκτοι θα τοποθετηθούν σε διαφορετικά σημεία στον ελλαδικό χώρο και όχι στην ίδια μονάδα».

Ο ίδιος αξιωματικός επισημαίνει ότι οι επτά οπλίτες που σχημάτισαν τον αλβανικό αετό μέσα σε στρατόπεδο του ελληνικού στρατού θα πάρουν μετάθεση στην παραμεθόριο, θα κάνουν ένοπλη θητεία και θα αναλαμβάνουν και σκοπιές στο στρατόπεδο που θα τοποθετηθούν…

Όσο για το αν πρόκειται να διωχθούν οι επτά… πρεσβευτές του αλβανικού εθνικισμού, από το ΓΕΣ λένε ότι θα πρέπει να αναμένεται η άποψη της νομικής υπηρεσίας του Ελληνικού Στρατού για το αν θα ασκηθεί δίωξη εναντίον των νεοσύλλεκτων.

Το βέβαιο είναι, συνεχίζει η ίδια πηγή, ότι κάτι δεν έγινε σωστά στο Κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων στο Μεσολόγγι αφού οι επτά ή οκτώ οπλίτες κατάφεραν να περάσουν φωτογραφική μηχανή ή κινητό τηλέφωνο κάτω από τη μύτη των αρμόδιων αξιωματικών ασφαλείας. Σύμφωνα με πηγές αναμένεται να επιβληθούν κυρώσεις και στη διοίκηση του κέντρου εκπαίδευσης για ολιγωρία.

Πέραν της ολιγωρίας κάποιων στρατιωτικών που δεν εντόπισαν την κρυμμένη φωτογραφική μηχανή ή το smartphone των οπλιτών, τι θα γίνει με τους επτά νεοσύλλεκτους που λειτούργησαν λες και κατατάσσονται στον… αλβανικό στρατό;

Αξιωματικοί του στρατού τονίζουν ότι στους επτά νεοσύλλεκτους – δεδομένου ότι δεν πρόκειται για έναν στρατιώτη αλλά για ολόκληρη ομάδα- πρέπει να επιβληθεί ποινή τέτοια που να αποθαρρύνει επίδοξους μιμητές και να στέλνει το μήνυμα σε όλους ότι ο Ελληνικός Στρατός δεν θα κάνει αποδεκτές συμπεριφορές που παραπέμπουν στη λογική γενίτσαρων.

5 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Ο ψεκασμένος ΜΠΟΥΛΗΣ που έκανε τον στρατό ορντινάτσα των ΛΑΘΡΟ κάνει τον νταή και τον καμπόσο στα Αλβανάκια..

  Ξεχαρβάλωσε τον στρατό ο συγΚΑΜΕΝΟΣ σύντροφος του ΤΣΙΠρΑ, δεν αισθάνεται ασφάλεια κανένας κάτοικος των νησιών της παραμεθωρίου με την νησιωτικότητα που μας πλασάρουν.

  • ΚΑΙ ΧΑΡΙΝ ΣΤΟΥΣ ΠΟΝΟΨΥΧΟΥΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΥΣ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΘΕ ΧΩΡΙΟ ΚΑΙ ΕΝΑ ΤΖΑΜΙ. ΥΠΟΜΟΝΗ…

 2. Σώωωπα κα(Η)μένε. Ξαφνιάστηκες ,ε; Πρώτη φορά σού ξανασυμβαίνει, έτσι;
  Για κάντε καμιά βόλτα απο τα σχολεία, να δείτε στα διαλείματα με ποιούς μιλάνε και σε ποιά γλώσσα. ΠΑΝΤΑ.
  Εξαίρεση μονο ενα παιδί σε όλο το σχολείο. Αλλά πολύ καλό παιδι. Για να μην μιλάμε με παρωπίδες.
  Για μένα το παράξενο θα ήταν ΝΑ ΜΗΝ ΣΥΝΕΒΑΙΝΕ ΑΥΤΟ . Αλβανάκια είναι, με το ζόρι θα τους κάμετε προδότες;
  Ασε που η φωτο βγήκε μετα απο παρότρυνση του καμεραμάν…Πως λέμε «Say cheese» ενα πράμα. Κάντε ενα αετό.(Τί αετό,τέλος πάντων…)
  Μα είναι σοβαρά πράματα αυτά, να υπηρετούν με συνείδηση Ελληνική; Εδώ οι μισοί Ελληνες-βύσματα και κοιτάνε να την κάνουν μια ώρα αρχήτερα και ζητάς απο τα Αλβανάκια όρκους αιώνιας πίστης;

  • ΚΥΡΙΑΚΗ ΚΟΝΤΗ ΓΙΟΡΤΗ …. ΒΛΕΠΕΤΕ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΓΓΛΙΑ – ΓΑΛΛΙΑ κλπ. με ΤΟΠΙΚΗ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ (ΓΕΝΝΗΜΕΝΟΙ & ΣΠΟΥΔΑΓΜΕΝΟΙ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ) ΑΛΛΑ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΜΑΡΟΚΟ – ΑΦΡΙΚΗ ΓΕΝΙΚΑ – ΔΕΝ ΔΙΣΤΑΖΟΥΝ ΝΑ ΣΚΟΤΩΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΝΕΘΡΕΨΑΝ ΜΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ & ΓΝΩΣΕΙΣ. ΑΛΛΑ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ. Any way …. will see.!!!!!!

 3. με τους φαντάρους που σχημάτισαν τον αλβανικό αετό. Σιγά! Σε λίγο θα δείτε και αξιωματικούς. «Έλληνες» φυσικά.

  Για αυτό αφήστε τον «σάλο» σας και το «σοκ» και τις κλάψες σας κι αφήστε ήσυχα τα «ελληνόπουλα».
  Και προπαντός συνεχίστε να στηρίζετε το κόμμα των πολιτικών κομμάτων που μοιράζει πλουσιοπάροχα ελληνικές ιθαγένειες σε «παιδιά».
  Για να το κλείσουμε: Περάστε κάποια φορά από κανέναν Δήμο και από κανένα δημοτολόγιο να δείτε τις ουρές των νέων «Ελλήνων».
  Και μετά νιώσετε όσο «σάλο» θέλετε.
  Καλή ψήφο και μετά καλή κλάψα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.