Τουρκικά ΜΜΕ: «Η Ελλάδα ετοιμάζεται για πόλεμο» – Εκνευρισμός στη γείτονα για την αγορά Rafale και Meteor

4
264

Εκνευρισμό φαίνεται πως έχει προκαλέσει στην Τουρκία το νέο εξοπλιστικό πρόγραμμα που έχει εκπονήσει η Ελλάδα και ανέρχεται σε ύψος 2,5 δισεκατομμυρίων ευρώ για την απόκτηση 18 Rafale με τα MME της χώρας να διερωτώνται μέσω των ρεπορτάζ τους αν η χώρα μας προετοιμάζεται για πόλεμο.

Και ο λόγος είναι ότι με την αγορά των μαχητικών αεροσκαφών αλλάζουν οι ισορροπίες στο Αιγαίο, ενώ πέρα από τα Rafale ανησυχία έχει προκαλέσει στην Άγκυρα και η αγορά των Meteor, που είναι πύραυλοι αέρος αέρος μεγάλου βεληνεκούς, αλλά και των Exocet που πλήττουν τα πλοία, όπως αναφέρει ο ΣΚΑΙ.

Μιλώντας στο Haber Turk, ο Τούρκος καθηγητής Διεθνών Σχέσεων, Οζγκιούρ Τορ αναφέρει ότι “όταν συζητάμε για τα εξοπλιστικά προγράμματα της Ελλάδας, όλοι αναφέρουν τα 18 μαχητικά της Γαλλίας, τα οποία θα αγοράσει ή τα δικά μας 24 F-35, τα οποία θέλει να πάρει. Είναι σημαντικά αυτά, όμως αυτά που παραβλέπουμε είναι οι πύραυλοι που αγοράζει. Αγοράζει τους πυραύλους Meteor από τη Γαλλία με 400 εκατ. δολάρια. Όπως και τους Exocet».

πηγή: enikos.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. 500 χρόνια δεν άλλαξαν καθόλου:
    Η αναφορά του μπαΐλου Marcantonio Barbaro διαβάστηκε στην Βενετία το 1573 (τόμος 3.1) και είναι διάσημη επειδή είναι η πρώτη αναφορά Ενετού μπαΐλου μετά την ναυμαχία της Ναυπάκτου (1571). Ο Barbaro γράφει ότι «η «έμφυτη υπεροψία» των Τούρκων (la loro natural superbia … dei Turchi) όσο πάει αυξάνεται περισσότερο, σε σημείο που τώρα απαιτούν να τους παραδώσουμε το βασίλειο της Κύπρου μόνο και μόνο επειδή μας το ζήτησαν (con una semplice richiesta). Ο τρόπος διαπραγμάτευσης των Τούρκων είναι τέτοιος (il negoziar dei Turchi) που, όταν ξέρουν πως έχουν το πόδι τους πάνω στον συνδιαπραγματευτή τους (come conoscono avere il piede sopra di qualcuno), «περισσότερο από κάθε άλλο έθνος» (più di ogni altra nazione), επιθυμούν υπεροπτικά να τον τσαλαπατήσουν (lo vogliono superbamente calpestare)».

  2. με τις πρωτόγνωρες προκλήσεις, τις ετοιμασίες πολέμου που κάνουν οι Τούρκοι, αλλά και με τους κοπριτες δικούς μας κυβερνώντες, που με την προδοτική ανοχή τους και το μη βέτο στο εξωτερικό, τους άφησαν να σεργιανουν σε Αιγαιο και Κύπρο, με τα προαγορασμενα τους ΜΜΕ, να σιωπούν εκκωφαντικά…;;

  3. ΣΙΓΑ ΚΑΙ ΣΠΑΣΑΝΕ ΤΑ ΑΥΓΑ ! Η ΜΗ ΣΩΣΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ …..

  4. Σωστά! Δυστυχώς κανείς δεν έχει το σθένος διότι είμαστε»εξαρτημένοι». Αυτή η χώρα δύο»μεγάλα πράγματα»γεννά. Μεγάλους ήρωες και μεγάλους προδότες.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ