Σύνοδος Κορυφής: Προδοσία! Κυρώσεις για… κλάματα στον Ερντογάν για να μην χάσουν τον παρά

1
885

Κατώτεροι των περιστάσεων οι ηγέτες της ΕΕ – Πλήρης κάλυψη στο τουρκικό καθεστώς, με στόχο να του πουλήσουν όπλα και να μην χάσουν τα λεφτά τους από τα φέσια που τους έχει ρίξει – Καταιγιστικές εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά

Στην εμβληματική ταινία του ελληνικού κινηματογράφου «Λόλα», ο αείμνηστος Σπύρος Καλογήρου λέει στον Νίκο Κούρκουλο, όταν εκείνος τον ρωτάει αν «είναι ανάγκη να χτυπηθούμε», πως «είναι πολλά τα λεφτά Άρη».

Αυτή η φράση λοιπόν ταιριάζει απόλυτα στους Ευρωπαίους «ηγέτες». Στη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών, οι Ευρωπαίοι ηγέτες αποφάσισαν να «χαϊδέψουν» ακόμα μία φορά τον Ερντογάν, παραπέμποντας για τον… Μάρτιο τις όποιες αυστηρές κυρώσεις εναντίον του.

Οι κυρώσεις αυτές έχουν δήθεν σκοπό να τιμωρηθεί η Άγκυρα για τις «παράνομες και επιθετικές» ενέργειές της στη Μεσόγειο εναντίον της Ελλάδας και της Κύπρου, όπως τονίζουν διπλωματικές πηγές. Όμως οι λεγόμενες κυρώσεις στις οποίες αναφέρονται οι πηγές είναι ανύπαρκτες και φυσικά δεν ενοχλούν καθόλου το τουρκικό καθεστώς.

Πρόκειται για μία μεγάλη κοροϊδία, για την Αθήνα και τη Λευκωσία, εκ μέρους των Ευρωπαίων εταίρων τους, οι οποίοι ουσιαστικά δίνουν συγχωροχάρτι στην Τουρκία για την επιθετικότητά της στην Ανατολική Μεσόγειο και για τις προκλήσεις της εναντίον της Ελλάδας και της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Στα συμπεράσματα αναφέρεται χαρακτηριστικά:

«Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο επιβεβαίωσε ότι η ΕΕ έχει στρατηγικό ενδιαφέρον για την ανάπτυξη μιας συνεργασίας και μιας αμοιβαία επωφελούς σχέσης με την Τουρκία. Η προσφορά για μια θετική ατζέντα ΕΕ-Τουρκίας παραμένει στο τραπέζι, εάν η Τουρκία επιθυμεί να προωθήσει μια πραγματική εταιρική σχέση με την ΕΕ και τα κράτη μέλη της και να επιλύσει τις διαφορές μέσω του διαλόγου και σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο».

Σημειώνουμε ότι σύμφωνα με διπλωμάτες που έχουν γνώση του θέματος και τους οποίους επικαλείται το Politico, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε ενώπιον των άλλων ηγετών πως «είναι τουλάχιστον παράδοξο ότι οι ΗΠΑ ετοιμάζονται να επιβάλουν κυρώσεις κατά της Τουρκίας, ένα μέλος του ΝΑΤΟ, και η Ευρώπη έχει βαλτώσει σε “αν” και σε “αλλά”».

Αναίσχυντη γερμανική Ευρώπη

Της προσπάθειας να μην τιμωρηθεί η Τουρκία ηγήθηκε η Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, η οποία προστατεύει με αισχρό τρόπο την κατοχική δύναμη.

Πώς να μην το κάνει άλλωστε, όταν είναι έτοιμη να της πουλήσει τα πανίσχυρα γερμανικά υποβρύχια Τ. 214, ένα όπλο που ήδη διαθέτει η Ελλάδα και αποτελεί ένα από τα ισχυρότερα όπλα της απέναντι στην Τουρκία. Πέντε μήνες τα τουρκικά εναέρια μέσα, αλλά και οι φρεγάτες των γειτόνων δεν κατάφεραν να τα εντοπίσουν. Η απόκτηση από την Τουρκία των 6 υποβρυχίων τύπου 214 είναι βέβαιο ότι διαταράσσει το ισοζύγιο δυνάμεων στο Αιγαίο αλλά και τη Μεσόγειο, κάτι που προφανώς την Γερμανία- που κατά τ’ άλλα θέλει ηρεμία στην περιοχή – δεν την απασχολεί.

Τα αποτελέσματα της Συνόδου των Βρυξελλών προκαλεί πολλά ερωτήματα. Την ώρα που ο Ελληνισμός, τόσο στο στα ελληνοτουρκικά σύνορα όσο και στην μαρτυρική Κύπρο, δοκιμάζεται και πάλι σκληρά, λόγω του υβριδικού πολέμου που έχει εξαπολύσει εναντίον του το καθεστώς Ερντογάν, οι Ευρωπαίοι όχι μόνο δεν σπεύδουν να στηρίξουν δύο κράτη – μέλη της, αλλά αντιθέτως δίνουν και όπλα στα ήδη αιματοβαμμένα χέρια του Τούρκου προέδρου.

Πώς είναι δυνατόν χώρες που ανήκουν στον στενό πυρήνα του ΝΑΤΟ, και πιο συγκεκριμένα οι ΗΠΑ, η Γερμανία και η Ιταλία, να αδιαφορούν για το νεοθωμανικό μαξιμαλισμό του Ρετζεπ Ταγίπτ Ερντογάν; Πώς είναι δυνατόν ο ίδιος ο επικεφαλής της Ευρωατλαντικής Συμμαχίας, Γενς Στόλτενμπεργκ να εμμένει στη παράλογη πολιτική των ίσων αποστάσεων ακόμα και όταν τίθεται εν αμφιβόλω η ίδια η υπόσταση της συμμαχίας; Γιατί αποφεύγουν να συγκρουστούν με μια κατοχική δύναμη που αυτή τη στιγμή που μιλάμε έχει εισβάλει σε Συρία, Ιράκ, Λιβύη, Κύπρο, Ναγκόρνο Καραμπάχ, πραγματοποιεί γενοκτονία του κουρδικού λαού και απειλεί με εμπόλεμη σύρραξη την Ελλάδα; Πού είναι αλήθεια η Ευρώπη της αλληλεγγύης; Πού είναι το διευθυντήριο των Βρυξελλών που 10 χρόνια μας «τάραξε» στα μνημόνια απειλώντας μας με έξοδο από την Ευρώπη και την Ευρωζώνη αν δεν πληρώναμε; Πού είναι οι Ευρωπαίοι ηγέτες που συνεχώς μας νουθετούσαν για να πειθαρχήσουμε; Άφαντοι… Όταν όμως τους αποκαλούσαμε τοκογλύφους που το μόνο που θέλουν είναι να «γονατίσουν» τους Έλληνες είμαστε οι γραφικοί, οι υπερβολικοί. «Καμαρώστε» λοιπόν τώρα την Ευρώπη της αλληλεγγύης. Πλάτες στον Ερντογάν για να μην χάσουν τον παρά…

Τι εννοούμε; Η αιτία για την αδιαφορία των Ευρωπαίων εδράζεται στις οικονομικές σχέσεις που έχουν με την Τουρκία ευρωπαϊκές χώρες. Ειδικότερα, στον τομέα των εξοπλιστικών, θα λέγαμε ότι η απροθυμία πολλών ευρωπαϊκών κρατών για κυρώσεις εναντίον της γείτονος είναι ευθέως ανάλογη με τις συμφωνίες που έχουν συνάψει μαζί της για αγορές ή γενικότερα συνεργασίες στον αμυντικό τομέα. Απτό παράδειγμα, η αγορά έξι γερμανικών υποβρυχίων τύπου 214. Με την Ισπανία επίσης, η διπλωματία των εξοπλισμών είναι πολύ έντονη με την πιο γνωστή σύμπραξη να αφορά το πρόγραμμα ναυπήγησης του τουρκικού μίνι αεροπλανοφόρου Anadolu μέσω μίας ισπανο-τουρκικής κοινοπραξίας, ένα σκάφος όμοιο σχεδιαστικά με το αντίστοιχο ισπανικό. Αναφορικά με την Ιταλία, η Άγκυρα αποτελεί τον τρίτο μεγαλύτερο εισαγωγέα ιταλικών οπλικών συστημάτων, ενώ γενικότερα οι δύο χώρες έχουν αναπτύξει συνεργασία σε πλήθος κοινοπραξιών, όπως τη συμπαραγωγή του επιθετικού ελικοπτέρου Mangusta και την κατασκευή κατασκοπευτικών δορυφόρων από τον ιταλικό όμιλο Leonardo.

Και ασφαλώς κανείς δεν μπορεί να μην βάλει στην εξίσωση και την οικονομική αλληλεξάρτηση των Ευρωπαϊκών τραπεζών από την παραπαίουσα τουρκική οικονομία. Συγκεκριμένα, υπάρχουν πολύ εκτεθειμένες τράπεζες όπως οι ισπανικές που έχουν 64 δισ. δολάρια τουρκικό χρέος, οι ιταλικές με 21 και οι γερμανικές με 9 δισ. δολάρια. Αναλυτές μάλιστα εκφράζουν ανοιχτά ανησυχίες για πιθανό ντόμινο στην ευρωπαϊκή οικονομία, αν οι σχέσεις Ευρώπης – Τουρκίας χειροτερεύσουν.

Από τα παραπάνω εύκολα αντιλαμβάνεται κάποιος γιατί ο προκλητικός Ερντογάν συνεχίζει να απειλεί τη χώρα μας, χωρίς να ανησυχεί ιδιαίτερα για τις αντιδράσεις της Ευρώπης. Έχοντας αναπτύξει ιδιαίτερα την λεγόμενη διπλωματία των εξοπλισμών με ισχυρές ευρωπαϊκές δυνάμεις και έχοντας καταχρεώσει τις τράπεζες τους, μπορεί να νιώθει σίγουρος ότι αυτές δεν θα χαλάσουν τις συμφωνίες για χάρη της Ελλάδας.

Είχαμε τονίσει πως η Σύνοδος Κορυφής που βρίσκεται σε εξέλιξη στις Βρυξέλλες ήταν μια καλή ευκαιρία για να αποδείξει η Ευρώπη ότι μπορεί να δρα ως ενιαίο σύνολο και να λειτουργεί αποτρεπτικά σε οποιαδήποτε απειλή εναντίον κρατών – μελών της. Φευ! Η στάση τους και η παρέμβαση με το «βρείτε τα» είναι προσβλητική για το ελληνικό έθνος. Η Ελλάδα δεν είναι μια χώρα ηττημένη για να προσέλθει σε διαπραγματεύσεις υπό την απειλή των όπλων. Έχει πανίσχυρες Ένοπλες Δυνάμεις που αν χρειαστεί θα υπερασπιστούν μέχρι τέλους την εθνική μας κυριαρχία.

Είναι βέβαιο πως οι εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά θα είναι και πάλι δραματικές. Η Ελλάδα καλείται να υπερασπιστεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα απέναντι σε μια χώρα – «πειρατή», απέναντι σε μια χώρα που το μόνο που έχει να επιδείξει στην ιστορία της και στον πολιτισμό της είναι σφαγές και γενοκτονίες. Ας έχουμε εμπιστοσύνη στις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας μας και όσοι μιλούν για… συμμάχους, ας το ξανασκεφτούν.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Το βέτο,του βετο,το βέτο,ω βέτο!
    Ο Μητσοτάκης,του Μητσοτάκη,τον Μητσοτάκη,ω Μητσοτάκη!
    Την άλλη φορά ζόμπι Έλληνες,ψηφίστε απευθείας τον Ερντογάν,την Μέρκελ κλπ.
    Γιατί ΤΟ ΞΕΡΑΤΕ όταν ρίχνατε την ψήφο σας,πως την Πατρίδα (βλ. Μακεδονικό-Σκόπια) την χρησιμοποίησε για τις ψήφους των ηλιθίων.Γιατί ΤΟ ΞΕΡΑΤΕ,πως τα πτώματα στο Μάτι,τα χρησιμοποίησε για τις ψήφους σας-τώρα σιωπή για τις εκατόμβες νεκρών από την άθλια διαχείριση της πανδημίας και του ΕΣΥ.Γιατί ΤΟ ΞΕΡΑΤΕ,πως χρόνια τωρα,ελέγχει σχεδόν όλα τα ΜΜΕ,αλλά είστε τόοοσο έξυπνοι,που ναι μεν βλέπετε το..μονόπλευρο της ενημέρωσης…καταλαβαίνετε ποιά είναι η αλήθεια στο…βάθος!! 😂 Γιατί ΤΟ ΞΕΡΑΤΕ,πως άλλη μια φορά εμπιστευτήκατε τον παλιό εραστή,που μια ζωή σας σακάτευε στο ξυλο,σας δημιουργούσε ενοχές πως εσείς τον προκαλέσατε και τον συγχωρουσατε ξανά και ξανά.Όμως το να κάνεις τα ίδια πράγματα και να περιμένεις διαφορετικό αποτέλεσμα,είναι ο ορισμός της ΠΑΡΑΝΟΙΑΣ.Γι αυτό,η ρήση του Κωνσταντίνου Καραμανλή «η Ελλάς κατάντησε ένα απέραντο ΦΡΕΝΟΚΟΜΕΙΟ «, είναι η τραγική,πικρή αλήθεια, για τον σύγχρονο Ελληνισμό…

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ