«Συντηρητική» άρση των μέτρων προκρίνει ο πρωθυπουργός – Σενάρια για διάγγελμα | Μετά τα εποχικά θα ανοίξουν παιχνιδάδικα, βιβλιοπωλεία, ανθοπωλεία και κομμωτήρια

22
1424

«Συντηρητική» άρση των μέτρων προκρίνει ο πρωθυπουργός – Σενάρια για διάγγελμα πριν τη Σύνοδο Κορυφής

mitsoart-nov

Παράταση των περιοριστικών μέτρων τουλάχιστον μέχρι τα Φώτα με σχέδιο-«ασπίδα» για τις επαγγελματικές κατηγορίες που πλήττονται – Καμπάνια εμβολιασμού με επικεφαλής τον Κυριάκο Μητσοτάκη

«Διάγγελμα» μόνο με καθαρό σχέδιο και ορίζοντα οργανώνει το Μέγαρο Μαξίμου μπροστά στα προφανή διλήμματα για την αναχαίτιση της πανδημίας στην κρισιμότερη φάση, που συμπίπτει με τις φετινές γιορτές των Χριστουγέννων.

Ο Δεκέμβριος είναι για την κυβέρνηση και τους ειδικούς ο μήνας που πρέπει πάση θυσία να δοθεί ένα ισχυρό «χτύπημα» στον ιό. Μάλιστα, το προσεχές επταήμερο αναμένεται ουσιαστικό «φρένο» της πανδημίας, εφόσον η τήρηση των μέτρων γίνει πράξη ειδικά στις περιοχές που το Σύστημα Υγείας συνεχίζει να δέχεται μεγάλες πιέσεις.

Ως εκ τούτου, ο πρωθυπουργός δεν πρόκειται να απευθυνθεί στους πολίτες για να παρουσιάσει τον «οδικό χάρτη» της σταδιακής άρσης των περιοριστικών μέτρων, εάν δεν έχει στα χέρια του βάσιμες ενδείξεις ότι η «γέφυρα» μέχρι το εμβόλιο δεν κρύβει νέο κύμα δυσάρεστων εκπλήξεων.

Έγκυρες πληροφορίες του newmoney.gr αναφέρουν ότι στο Μέγαρο Μαξίμου περιμένουν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την σημερινή ενημέρωση από τους ειδικούς, προκειμένου να σταθμίσουν σε πρώτη φάση τα δεδομένα και τις πιθανότητες σχετικά με το άνοιγμα κοινωνικών και οικονομικών δραστηριοτήτων από τις 14 Δεκεμβρίου και μετά.

Δεν αποκλείεται μέσα στην προσεχή εβδομάδα -ενδεχομένως και πριν από την Σύνοδο Κορυφής- ο πρωθυπουργός να απευθυνθεί εκ νέου στους πολίτες για να παρουσιάσει το σχέδιο του «πολέμου» με ορίζοντα την 7η Ιανουαρίου του νέου χρόνου. Το σίγουρο είναι ότι η επιλογή του παραπέμπει σε «συντηρητική» άρση μέτρων και «διαρκή» τήρησή τους, με περισσότερους ελέγχους από τις αρμόδιες αρχές.

Είναι πλέον πασιφανές ότι η συντριπτική πλειονότητα των ειδικών «κλειδώνει» το άνοιγμα των σχολείων, της νυχτερινής διασκέδασης και των μετακινήσεων εκτός νομού από το νέο χρόνο. Οι «χαραμάδες» που αφήνουν αφορούν άλλες δραστηριότητες, όπως του λιανεμπορίου, καθώς ακόμη και οι άμεσα ενδιαφερόμενοι της εστίασης έχουν διαμηνύσει ότι το άνοιγμα για λίγες μέρες μέσα στις γιορτές θα αποδειχθεί λάθος κίνηση για τα καταστήματά τους.

Το συνολικό πλάνο που θα ανακοινώσει πιθανότατα ο κ. Μητσοτάκης θα συμπεριλαμβάνει και τις «ασπίδες» για τις διάφορες επαγγελματικές κατηγορίες που πλήττονται, αλλά και θα δίνει περαιτέρω εξηγήσεις για την παράταση των περιοριστικών μέτρων τουλάχιστον -όπως όλα δείχνουν- μέχρι τα Φώτα. «Οι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν όλα τα βήματα μέχρι το εμβόλιο για να κατανοήσουν την ανάγκη τήρησης των μέτρων -και αυτό θα γίνει» συμπληρώνει με νόημα κυβερνητικός παράγοντας, υπενθυμίζοντας τα μηνύματα του πρωθυπουργού στις τελευταίες δημόσιες παρεμβάσεις του.

Το Μαξίμου ποντάρει στην καμπάνια εμβολιασμού (από τον Γενάρη μέχρι τον Μάρτη) και στις πρωτοβουλίες που θα αναλάβει ο ίδιος ο πρωθυπουργός, παρακινώντας κατ’ αρχάς και τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς να συμβάλουν αποφασιστικά με την στάση τους στην ενημέρωση των πολιτών.

Σχετικές πρωτοβουλίες φαίνεται να είναι έτοιμη να αναλάβει και η Ε.Ε., μετά από παρέμβαση, που είχε η αρμόδια Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κυρία Γιούροβα, στο Συμβούλιο Υπουργών Πολιτισμού και Οπτικοακουστικών Μέσων. «Θα υπάρξει μια συντονισμένη προσπάθεια ενημέρωσης, για να διαλύσει τις όποιες αμφιβολίες, γιατί όταν υπάρχει έλλειψη ενημέρωσης, τότε αρχίζουν οι θεωρίες συνωμοσίας» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, προαναγγέλλοντας συγκεκριμένες δράσεις σε παράλληλο χρόνο με την μάχη κατά του κορωνοϊού.

Γεωργιάδης (ΘΕΜΑ 104,6): Μετά τα εποχικά θα ανοίξουν παιχνιδάδικα, βιβλιοπωλεία, ανθοπωλεία και κομμωτήρια

viviliopoleio2photoarthrou

Οι αποφάσεις σύμφωνα με τον Άδωνι Γεωργιάδη θα ληφθούν τις επόμενες ημέρες, ανάλογα με την κατάσταση της επιδημίας – «Αν ανοίξουμε τώρα την εστίαση θα έχουμε 5 μήνες lockdown», είπε ο υπουργός Ανάπτυξης

110 καταστήματα θα ανοίξουν από τη Δευτέρα, που είναι αμιγώς εποχικά με αυστηρούς κανόνες και μέτρα τήρησης, είπε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στον ρ/σ ΘΕΜΑ 104,6. Απηύθυνε έκκληση μέσω του ραδιοφωνικού σταθμού, να γίνει σωστή διαχείριση της εικόνας με ευθύνη να αποφύγουν εικόνες συνωστισμού και παραβιάσεις τα μέτρα. Διαφορετικά, όπως είπε, θα χρειαστεί να ξανακλείσουν.

Για την εστίαση, ο υπουργός δεν άφησε πολλές ελπίδες, επιβεβαιώνοντας εμμέσως ότι δεν θα ανοίξει στις γιορτές. Όπως είπε, σε διαφορετική περίπτωση, ελλοχεύει ο κίνδυνος να ξεφύγει η κατάσταση εκ νέου και να χρειαστεί lockdown ακόμη και 5 μηνών.

Διότι, όπως είπε, τρώμε χωρίς μάσκα και λόγω κρύου θα είναι σε κλειστό χώρο που αυξάνει τον κίνδυνο. Ενώ πρόθεση της κυβέρνησης είναι να συνεχίσουν και τον χειμώνα να αερίζονται καλά οι χώροι εστίασης και να μπορούν να κάθονται και έξω. Για τον λόγο αυτό, αναφέρθηκε και στο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ και την επιδότηση για τα θερμαντικά. Υπογράμμισε ότι το ποσό θα είναι ακατάσχετο.

Η ζημία των καταστημάτων που εργάζονται εποχικά, είναι μεγάλη και τα χρέη που θα αναπτυχθούν όπως υπογράμμισε ο κ. Γεωργιάδης θα είναι για όλη της του ζωή. Για τον λόγο αυτό όπως είπε, πρέπει να δοθεί ένα διέξοδο για να μη μείνουν στις αποθήκες, ενώ να κινηθεί και η χονδρική.

Διαμήνυσε ότι θα υπάρχουν αυστηροί έλεγχο παντού, ενώ επόμενος στόχος της κυβέρνησης, «η δεύτερη γραμμή» όπως είπε είναι να ανοίξουν τα καταστήματα με παιχνίδια, βιβλία, λουλούδια, αλλά και κομμωτήρια. Απέφυγε όμως να δώσει χρονοδιάγραμμα και ημερομηνία για το πότε θα γίνει αυτό. Οι αποφάσεις σύμφωνα με τον Άδωνι Γεωργιάδη θα ληφθούν τις επόμενες ημέρες, ανάλογα με την κατάσταση της επιδημίας.

Ο υπουργός αναφέρθηκε και στη βόλτα του πρωθυπουργού στην Πάρνηθα που προκάλεσε πολλές αντιδράσεις στην πολιτική αλλά και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Τόνισε, ότι επιτρέπεται η άθληση και με αποστολή sms μπορεί να αθληθεί κανείς. Πρόσθεσε, ότι στο μήνυμα του πρωθυπουργού, όταν ανακοίνωσε το lockdown, ενθάρρυνε τον κόσμο να αθλείται στο βουνό.

Ειδήσεις σήμερα: 

Συναγερμός στην ΕΛΑΣ για την επέτειο Γρηγορόπουλου

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

22 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Κλούβια αυγά, σάπιες τομάτες, γιαούρτι πρόβειο, πίσσα, πούπουλα

  αναμένουν το…Διάγγελμα (νούμερο 6849)..
  Εγώ, Εγώ, Εγώ, Εγώ, δοξαστε με, δοξαστε με, δοξαστε με, ειμαι ο Σωτηρας σας θελετε δε θέλετε, χαρις σε εμένα ζείτε, βόδια, ε βόδια.. Άφησα ολόκληρο Κολωνακι και τα μοτορ κρος και τις ποδηλαταδες μου για σας, σιχτίρ..

 2. Ας φροντίσουν να μην μας πει και φέτος 'Καλή Χρονιά...΄στις 31 του μηνός

  ρίξει ‘μαύρο’ η Ψηφιακή Dιgea..Ας πέσει το σήμα της τηλεόρασης πανελλαδικά εκείνη την ώρα,παρά να μας κάνει ξανά ποδαρικό.Ο Χάρος θα είχε λιγότερες καταστροφές και ακόμα έχουμε 24 μέρες..έλεος !!! Απορώ εκεί που πήγαινε να πει τα κάλαντα μικρός τι συμφορές πάθαιναν οι άνθρωποι που του άνοιγαν την πόρτα !!!

  • Εφερε την παγκοσμια καταστροφη ενω με τον Αλεξη μονο σεισμοπυς πλυμηρες και φωτιες ειχαμε.Σωστα;

   • Κάτσε μην βιάζεσαι ,έχουμε ακόμα 3 χρόνια ,αν δεν μας στείλει.

    ..τώρα για σεισμούς και πλημμύρες μετά θυμάτων και καταστροφών,μάλλον δεν θες να θυμάσαι..σήμερα τ απόγευμα ας πούμε ,που είσουν?αλλά έχουμε 3 χρόνια ακόμα ..το σίγουρο είναι ότι ποτέ άλλοτε δεν είχαμε τέτοια αμφισβήτηση κυριαρχικών δικαιωμάτων.ΠΟΤΕ σε περίοδο ειρήνης!!!!ότι θες μπορείς να λες,αλλά τα γεγονότα είναι αδιάψευστα.

 3. Αν για κάθε διάγγελμα του Κούλη είχαμε την ίδρυση ή έστω την ενίσχυση σε προσωπικό και τεχνολογικό εξοπλισμό μιας ΜΕΘ στα νοσοκομεία, δεν θα είχαμε τόσους θανάτους.Στερνή μου γνώση να σε είχα πρώτα!

  • Τελικα εχετε χασει τι μπαλα εσεις οι Συριζαιοι.Με ποσες ΜΕΘ εισαι ευχαριστημενος;Οταν μπ[εις σε ΜΕΘ σωνεσαι δηλαδη;Ρε πατε καλα;Αφηστε τις λαλακιες και βαλτε ολοι χερι προσεχοντας να βγουμε απο το …λουκι.Κρατη με διπλασιες ΜΕΘ απο την Ελλαδα και τον ιδιο πληθυσμος στελνουν αρρωστους σε αλλα κρατη.Γιατι;Τα εχετε ξεφτηλισει ολα.Πανω απο ολα το κομμα και η αντιπολητευση για εσας,

  • τηρούσαν τα μέτρα και δε μόλυνε ο ένας τον άλλον (όπως είχαμε προειδοποιηθεί μήνες πριν, ότι μια τέτοια κρίση δε θα την άντεχε το ΕΣΥ και η χώρα γενικότερα), δε θα είχαμε τόσους θανάτους, δε θα είχαμε ανάγκη για ενισχύσεις, δε θα είχαμε ανάγκη ούτε τις υπάρχουσες ΜΕΘ (όπως απέδειξε το πρώτο πετυχημένο κλείσιμο). Τη γνώση, λοιπόν, την είχαμε από την αρχή, το μυαλό μας λείπει.

   • Δηλαδή, για όλα φταίει αποκλειστικά ο λαός και όχι η κυβέρνηση του, που όπως ομολόγησε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, υπήρξε από κρατικής πλευράς μεγάλη χαλάρωση των μέτρων, η οποία οδήγησε στην αύξηση των κρουσμάτων και των θανάτων στη Βόρεια κυρίως Ελλάδα.

    • έχουν καθυστέρηση 3-4 εβδομάδες από την ημέρα μόλυνσης. Τουλάχιστον από τις δύο εβδομάδες μετά το δεύτερο κλείσιμο, θα έπρεπε να δούμε αποτελέσματα (όπως αποδείχθηκε με όλα τα lockdowns παγκοσμίως, αλλά και με το δικό μας, το πρώτο). Το ότι δεν έχουμε δει τα αποτελέσματα που περιμέναμε, ναι, σημαίνει ότι φταίει κυρίως ο ανεύθυνος κόσμος, αλλά και η μαλθακή κυβέρνηση που δεν είναι πιο αυστηρή μαζί τους.

  • αντί να γίνουν ακόμα πιο αυστηρά τα μέτρα, πάνε να τα χαλαρώσουν. Χοντροδούλεμα, χουντοδούλεμα.

 4. Ρε μάγκες κουλάρετε.
  Για όλα φταίει ο άλλος, ο φούφουτος και η κακιά μοίρα μας. Εμείς Παναγίτσες.
  Χθές απόγευμα νωρίς σε μεγάλο Σούπερ Μάρκετ του νησιού.
  Ανεξέλεγκτη είσοδος. Καμιά καταμέτρηση. Γινόταν χαμός, ο ένας πάνω στον άλλο. Στους διαδρόμους πάνω από δέκα – είκοσι άτομα συνεχώς, ειδικά αλεύρια, μακαρόνια, καφέδες, ζάχαρη, κ.λ.π. Σπρώξιμο του κερατά!!!!
  Εγώ την κοπάνησα από τον διάδρομο των κατεψυγμένων, μόνος μου!!! Το ίδιο στα ταμεία.
  Θέλουμε άνοιγμα της αγοράς, καλό. Με ποιά προσόντα?
  Την βαριά μ@κ….α που βαρά το τσερβέλο μας. Γράφουμε τα πάντα στα παλιότερα των υποδημάτων μας και ύστερα μας φταίνε οι άλλοι. Βρε άϊντε…….

 5. Δηλαδή, για όλα φταίει αποκλειστικά ο λαός και όχι η κυβέρνηση του, που όπως ομολόγησε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, υπήρξε από κρατικής πλευράς μεγάλη χαλάρωση των μέτρων, η οποία οδήγησε στην αύξηση των κρουσμάτων και των θανάτων κυρίως στη Βόρεια κυρίως Ελλάδα.

 6. Δηλαδή, για όλα φταίει αποκλειστικά ο λαός και όχι η κυβέρνηση του, που όπως ομολόγησε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, υπήρξε από κρατικής πλευράς μεγάλη χαλάρωση των μέτρων, η οποία οδήγησε στην αύξηση των κρουσμάτων και των θανάτων κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.