Πέντε μεγάλους κυνηγούς αλίευσε ο «Ευρωψαράς» στα νερά της Τελένδου

1
2101

Πέντε μεγάλους κυνηγούς που ο καθένας ζυγίζει 20 κιλά περίπου κατέγραψε ο φακός του kalymnos-news.gr σήμερα Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου  2020 στο Ιχθυοπωλείο «ΤΘΟΥΛΑ» του Μανώλη Καμπουράκη.

Φρεσκότατα ψάρια που αλίευσε ο Παντελής Μίχας ή ο “Ευρωψαράς” όπως του αρέσει να το αποκαλούν

Όπως μας λέει τα ψάρεψε με συρτή στα καταγάλανα νερά της Τελένδου.

Λίγα λόγια για το ψάρι κυνηγός ‘

Το ψάρι αυτό πήρε το όνομα κυνηγού, γιατί πρόκειται για ένα από τα πιο αρπακτικά ψάρια της Μεσογείου. Ό,τι κινείται το αρπάζει χωρίς ιδιαίτερη προσοχή.

Ο κυνηγός έχει επιμήκες σώμα και επίπεδο στα πλάγια. Διαθέτει μια σειρά κοφτερών δοντιών και μια δεύτερη σειρά εσωτερικών δοντιών. Το χρώμα του είναι ασημί-γαλάζιο με διάφορες αποχρώσεις, που αυτές αλλάζουν σύμφωνα με τις ορέξεις των ψαριών. Το σύνηθες μήκος των ψαριών αυτών είναι περίπου ένα μέτρο και το βάρος τους 0,5-25 κιλά. Σίγουρα όμως έχουν αναφερθεί και μεγαλύτερα μήκη και βάρη. Είναι ψάρι κοπαδιάρικο που ζει στην ανοικτή θάλασσα. Είναι πολύ ευκίνητο και ταχύτατο και κυνηγά τη λεία του με απίστευτη αγριότητα.

Τα αφρόψαρα που συνηθίζει να ορμάει είναι κυρίως τα κοκάλια, σαφρίδια, ζαργάνες, παλαμίδες, φρίσσες, σαρδέλες κ.ά.  Είναι ψάρι που αναζητά τη λεία του στην επιφάνεια  μέχρι 1 έως 2 μέτρα κάτω από τη θάλασσα.

Ψαρεύεται με την τεχνική της συρτής.

Το ψάρι κυνηγός εμφανίζεται μέσα του Σεπτεμβρίου οπότε και η παρουσία του είναι έντονη, και το ψαρεύουμε και προς τα τέλη Νοεμβρίου αλλά και το Δεκέμβριο. Για δολώματα μπορούν να χρησιμοποιηθούν τόσο τα τεχνητά όσο και τα ζωντανά, νωπά ή κατεψυγμένα. Σίγουρα όμως οι επιτυχίες μας έρχονται μετά από ένα ζωντανό ή φρέσκο δόλωμα.

Ο κυνηγός μαγειρεύεται σε φιλέτο πλακί ,στο φούρνο αλλά και στα κάρβουνα

πηγή: https://kalymnos-news.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ