Πειρατές κρατούν ομήρους τρεις Έλληνες ναυτικούς στη Νιγηρία

0
819

Σε ομηρία ο πλοίαρχος και δύο ναύτες σε πλοίο ελληνικών συμφερόντων – Συνολικά το πλήρωμα του πλοίου υπό σημαία Togo αποτελείται από πέντε ναυτικούς – Ανησυχία στις οικογένειες των ναυτικών

Στα χέρια πειρατών βρίσκονται τρεις Έλληνες ναυτικοί και πιο συγκεκριμένα ο πλοίαρχος και δύο ναύτες του υπό σημαία Togo πλοίο ελληνικών συμφερόντων «Στέλιος Κ». Το ρεσάλτο έγινε στα νερά της Νιγηρίας στις αρχές της εβδομάδας ενώ το πλοίο είχε ρότα για το Λάγος. Το πλήρωμα αποτελείται από συνολικά πέντε Έλληνες ναυτικούς.

Στο πλοίο παρέμειναν ο μηχανικός και ένας ναύτης. Όταν δέχθηκε την επίθεση βρισκόταν στον Κόλπο της Γουινέας. Στους συγγενείς των ναυτικών οι εκπρόσωποι της εταιρείας τους καθησυχάζουν λέγοντάς τους ότι βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις με τους πειρατές μέσω διαπραγματευτεί και ότι είναι θέμα ημερών η επιστροφή των ναυτικών.

Στα νερά του κόλπου έχουν αυξηθεί τα πειρατικά κτυπήματα. .Μέσα σε τρεις ημέρες έγιναν τρία πετυχημένα ρεσάλτα. Τα άλλα δύο αφορούν την απαγωγή πέντε ναυτικών στο υπό σημαία Γκάνας φορτηγό πλοίο AM Delta και άλλους 14 από το υπό σημαία Λιβερίας δεξαμενόπλοιο έξω από το Sao Tome.

Οι πειρατικές επιθέσεις αυξάνονται στη Γουινέα και αποτελεί πονοκέφαλο για τη διεθνή ναυτιλία. Το 2020 έχουν γίνει στην περιοχή 24 επιθέσεις και πιαστεί όμηροι συνολικά 128 ναυτικοί έως τώρα.

Ειδήσεις σήμερα:

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ