Ελληνοτουρκικά: Το «δόγμα της στρατιωτικής διπλωματίας» που εφαρμόστηκε στο Ναγκόρνο Καραμπάχ «διαφημίζει» η Άγκυρα

0
496

Ελληνοτουρκικά: Το «δόγμα της στρατιωτικής διπλωματίας» εκφράζεται πλέον ανοιχτά από την Άγκυρα και προκαλεί προβληματισμό και ανησυχία στην Αθήνα.

Το «δόγμα» αυτό εφαρμόστηκε στο Ναγκόρνο Καραμπάχ και «διαφημίστηκε» ανοιχτά από το Anadolu, το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Τουρκίας:

«Ο,τι δεν μπόρεσε να λύσει η διεθνής κοινότητα σε 28 χρόνια, λύθηκε μέσα σε 44 ημέρες», έγραψε!

Μόνο που η «λύση» ήρθε με έναν αιματηρό πόλεμο!

Στην Αθήνα, η στρατιωτική ηγεσία παρακολουθεί και αναμένει την εξέλιξη των όποιων διπλωματικών επιλογών έχουν απομείνει στα ελληνοτουρκικά, που στην πραγματικότητα είναι η εξής μία: η απόφαση της Συνόδου κορυφής της Ε. Ε., που θα γίνει στις 10-11 Δεκεμβρίου στις Βρυξέλλες.

Ωστόσο, οι προσδοκίες είναι από μηδαμινές έως ανύπαρκτες και αυτός είναι ο λόγος που οι προετοιμασίες για την αντιμετώπιση της επόμενης φάσης των τουρκικών προκλήσεων εντείνονται, σύμφωνα με την εφημερίδα «Real News».

Είναι ενδεικτικό ότι, για πρώτη φορά μετά από 11 χρόνια, αποφασίστηκε να γίνουν μεταθέσεις ναυτών σε πολεμικά πλοία του Στόλου!

Το 50% των νεοσύλλεκτων του Πολεμικού Ναυτικού πήρε μετάθεση σε πολεμικά πλοία, προκειμένου να καλυφθούν ανάγκες σε προσωπικό και να είναι τα πλοία 100% επανδρωμένα!

Το τι θα αντιμετωπίσουμε είναι περίπου γνωστό, σύμφωνα με τους στρατιωτικούς ίσως και πριν από την εκπνοή του 2020: ο Ερντογάν ενδέχεται να προχωρήσει στην αποστολή γεωτρύπανου στην περιοχή στην οποία επί τέσσερις μήνες πλέει και κάνει έρευνες το «Oruc Reis», που συνεχίζει να βρίσκεται κοντά στο Καστελόριζο.

Όπως εκτιμούν, αυτή η κλιμάκωση θα προκύψει είτε υπάρξουν – χλιαρές – κυρώσεις κατά της Τουρκίας είτε όχι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ