Κορωνοϊός: Εισαγγελική παρέμβαση για τις… «ψεκασμένες θεωρίες»

14
1048

Στο μικροσκόπιο δημοσιεύματα και βίντεο με fake news

Με στόχο να αναζητηθούν ποινικές ευθύνες για όσους διακινούν… ψεκασμένες και επικίνδυνες, για τη δημόσια υγεία, θεωρίες σε σχέση με την πανδημία του κορωνοϊού, η εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας παρήγγειλε τη διενέργεια ποινικής έρευνας. Αφορμή για την εισαγγελική παρέμβαση αποτέλεσαν οι αναφορές που αμφισβητούν την επικινδυνότητα της πανδημίας, την αποτελεσματικότητα των test ανίχνευσης του ιού αλλά και της αποτελεσματικότητας των εμβολίων τα οποία αρνητές της πανδημίας κ.ά χαρακτηρίζουν μάλιστα επικίνδυνα!

Συγκεκριμένα, στο «μικροσκόπιο» της προκαταρκτικής έρευνας που ξεκινά με εντολή της προϊσταμένης της εισαγγελίας, μπαίνουν δημοσιεύματα εφημερίδων αλλά και βίντεο που κυκλοφορούν στο Διαδίκτυο. Μεταξύ αυτών είναι δημοσιεύματα των εφημερίδων «Μακελειό» (10/11/2020 και 11/11/2020) και «Ελεύθερης Ώρας» (19/11/2020) όπως επίσης και το video με τις… δηλώσεις και τις θέσεις αναφορικά με την πανδημία του Γρηγόρη Πετράκου!

Σκοπός της έρευνας, η οποία στοχεύει να περιορίσει τον ορυμαγδό των «fake news» που διακινούνται και προκαλούν σύγχυση στο κοινό, είναι να διερευνηθεί εάν έχουν τελεστεί αξιόποινες πράξεις από όσους διακινούν τέτοιες «πληροφορίες», όπως διασπορά ψευδών ειδήσεων άπαξ και κατ´ εξακολούθηση καθώς και διέγερση σε ανυπακοή.

Δείτε βίντεο: Εισαγγελική παρέμβαση για τις… ψεκασμένες θεωρίες

 

Ειδήσεις σήμερα: 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

14 ΣΧΟΛΙΑ

    • Για παράδειγμα «η γη είναι επίπεδη» – δε βάζει σε κίνδυνο τη ζωή κανενός. Η βλακεία, όταν δε σκοτώνει τον συνάνθρωπο, είναι αδιαμφισβήτητα δικαίωμα του καθενός.

    • Σε χαιρόμαστε, για την ειλικρίνειά σου και και τον πραγματισμό σου. Καλημέρα Πετράκο μας, που τα βλέπεις όλα. Αετέ.

  1. με τρομάζει ο εκφασισμός των κοινωνιών και η κατάλυση του Δημοκρατικού Πολιτεύματος.
    Ο φίλος, που ολημερίς σχολιάζει εδώ μέσα υπέρ των μέτρων πρόληψης, καλά κάνει, μιας και είναι απο την μια τρομοκρατημένος για τη ζωή του ή την ζωή των αγαπημένων του, κι από την άλλη θυμωμένος με τις συμπεριφορές ανεύθυνων πολιτών (ποτέ όμως ανεύθυνων….πολιτικών!)… Εδώ συμφωνούμε.
    Όμως είναι κατι άλλο το να εγκαλείς τους πολίτες να φερθούν υπεύθυνα και κάτι άλλο το να είσαι συνειδητό φερέφωνο μιας νεοχουντικής Κυβέρνησης, που είχε 4 χρόνια μπροστά της στην αντιπολίτευση, να οργανωθεί, να επιστρατεύσει τα καλύτερα (βλ. διεστραμμένα) μυαλά, ώστε να μην της αμφισβητηθούν ποτέ ξανά, οι Τίτλοι Ιδιοκτησίας της Χώρας και των υπηκόων της – ιθαγενών…

    • Αξιαγάπητε, ευφυή, ειδήμονα, που ενοχλημένα αγανακτήσατε να διαβάζετε ολημερίς για τα μέτρα.

      Η πανδημία, κυρίως χωρίς το εμβόλιο, αντιμετωπίζεται είτε με την τήρηση των μέτρων είτε με κλείσιμο και περιορισμό – το ξέραμε μήνες αυτό.
      Δεν τηρήθηκαν τα μέτρα, επομένως καταλήξαμε σε κλείσιμο.
      Αν συμφωνείτε με την τήρηση των μέτρων, τότε να κατευθύνετε την αγανάκτησή σας στους ανεύθυνους, που δεν τα τήρησαν και υπεύθυνους για το κλείσιμο.

      Οι προσπάθειά σας να δικαιολογήσετε φυγόπονα τους παραπάνω διεστραμμένα ανεύθυνους, εκτός από απίστευτα διασκεδαστική, ήταν φυσικά και αναμενόμενη.

  2. Σαν "συνειδητό φερέφωνο της νεοχουντικής κυβέρνησης", μου αρέσει η μυρωδιά του αλλάκια το πρωί

    Αντί να πει ο κλήρος, και αρκετοί πιστοί, «ο θεός μας έδωσε το μυαλό για να προφυλαχτούμε από τον ιό», απ’ την αρχή έλεγαν «ο θεός μας προστατεύει από τον ιό» και αγνόησαν οι περισσότεροι τα μέτρα. Παρακινούσαν το πιο ευάλωτο μέρος του πληθυσμού μας, τους ηλικιωμένους, να δράσει αντίστοιχα.

    Όταν γίνονταν ολημερίς υποδείξεις για συμμόρφωση: «είστε Μασόνοι, Εβραίοι, Αντίχριστοι, Παγκόσμια Οικονομική Ελίτ, Σκοτεινά Κέντρα, Χούντα, Πινοσέτ, Χίτλερ κλπ». (δείτε το πάνω σχόλιο για περισσότερους χαρακτηρισμούς)

    Τώρα, κατακλύζουν τα νοσοκομεία, «εκοιμήθει ο ένας», «εκοιμήθει ο άλλος» και πεθαίνουν με τον πιο φριχτό τρόπο Έλληνες χριστιανοί που τους άκουσαν: κυρίως οι ηλικιωμένοι γονείς, παππούδες και γιαγιάδες μας. Επειδή και τώρα δε θα τιμωρηθεί κανένας, οι εναπομείναντες, θα βγουν ταπεινά και χριστιανικά να ζητήσουν τουλάχιστον μία συγγνώμη; ( ο κλήρος, όσοι τους ακολούθησαν και οι πολιτικοί που δεν τους τιμώρησαν)

    Συμφωνώ και επαυξάνω:
    Κάτω τα επιστρατευμένα, καλύτερα, διεστραμμένα μυαλά που προσπαθούν να σώσουν τον κλήρο στις ΜΕΘ. Ζήτω ο διαφωτιστής Αμβρόσιος με τα σπρέι του.

  3. Αυτά καλό είναι να γίνονται.Αρκετά μπλέξαμε με τον κάθε τυχάρπαστο τσοπάνη που ανακάλυψε ξαφνικά το διαδίκτυο και το youtube και μας πρήζει τα συκώτια με ελλάνιες θεωρίες και λοιπή μπουρδολογία.

  4. Το να απαντάς σε όλα τα τοπικ, στα σχόλια που δεν αρέσκουν σου, με 100 αναρτήσεις και 100 διαφορετικά ψευδώνυμα, αλλά όντας ο ένας, γραφικός πια, ΝουΔου-τρομοκράτης, δεν θα κάνει την άποψη σου ισχυρότερη, αντίθετα δείχνει νεύρωση και εμμονές, καθώς και αδυναμία να χειριστείς το προβληματικό εγώ σου. Αδυνατείς να αντιληφθείς πως οι απόψεις «σου» (βλ.copy paste ΝΔ), δεν αποτελούν την μια, συμπαντική, μη αμφισβητήσιμη Αλήθεια. Ως παπαγαλάκι μιας καταρρέουσας, ανίκανης, αυταρχικής, νεοχουντικής διακυβέρνησης, δεν σε είδα να ουρλιάζεις, που οι γαλάζιοι εντολείς σου, θυμήθηκαν την υποχρεωτική χρήση μάσκας παντού, μόλις τον Οκτώβριο. Αν αυτό είχε εξ αρχής συμβεί, (εγώ την φορούσα συνεχώς κι ας με χλεύαζαν), θα αποφεύγαμε τις εκατόμβες νεκρών και την καταστροφή της Οικονομίας.. Ο….μπασκετμπολιστας!!, λατρεμένος σου, Υπουργός Υγείας, καλό θα ήταν να αναλάβει το Υπουργείο Αθλητισμού της Ζιμπάμπουε, εδώ μόνο τα κομματόσκυλα του πείθει..

    • Νεοδημοκράτης;! Εννοείτε αυτόν τον μαλθακό που άφησε ατιμώρητο τον κλήρο

      που δε φορούσε/φοράει μάσκα πουθενά; Τον κλήρο που παρακινούσε επίσης τους πιστούς, τους ευάλωτους ηλικιωμένους, να μη φοράνε και αυτοί μάσκες, να κοινωνούν άφοβα και να ψεκάζονται με αγιασμό για 100% προστασία; Τον κλήρο που έχει κατακλύσει τώρα τις ΜΕΘ και αναζητάει τη βοήθεια των «ειδικών» να τους σώσει, και παίρνουν τα κρεβάτια των άρρωστων πολιτών (ενώ είχαν προειδοποιηθεί αμέτρητες φορές για την παρούσα εφιαλτική κατάσταση); Που αφήνει ατιμώρητους και τους άλλους επαναστάτες της πανδημίας: ακροδεξιούς, χρυσαυγίτες, κομμουνιστές, αναρχικούς αριστερούς;
      Από τους ευφυέστατους χαρακτηρισμούς σας, νομίζω ο «νεοδημοκράτης» ήταν ο πιο σκληρός.

      Μπράβο. Μπράβο σας. Μπράβο που φορούσατε μάσκα από την αρχή. Μπράβο που είχατε το θάρρος και τη δύναμη να αντιμετωπίσετε τον χλευασμό, από όλους τους παραπάνω ανεύθυνους συμπολίτες μας. Χίλια μπράβο.

      Καθίστε τώρα μέσα, εξαιτίας τους. Και πάλι μπράβο.

      («Υπερδιάνοια» κάποιος που κατανοεί το «φόρα μάσκα και κράτα αποστάσεις για να μην έχουμε θανάτους και άλλα μέτρα»; Τώρα εξηγείται γιατί ζούμε αυτόν τον εφιάλτη)

  5. Ο «Οδηγητής», είναι πράγματι εργαλείον των Κομμουνιστών, φορευς κατάπτυστης, συνωμοτικής, ανατρεπτικής και επικίνδυνης δια την Τάξιν και την Ασφαλείαν της Πατρίδος φυλλάς;; Προστατεύει η μάσκα και το πλύσιμο των χεριών από αυτόν ή να καλέσω άμεσα το ΕΑΤ-ΕΣΑ και τον Εισαγγελέα;;

  6. Ορίστε, ξανά, μερικές από τις ψεκασμένες θεωρίες που έχουν γραφτεί εδώ μέσα, από εσάς, τους συμπολίτες μας- που ζείτε ανάμεσά μας:

    Δεν υπάρχουν παγκόσμια ιός και πανδημία.
    Υπάρχουν, αλλά όχι στην Ελλάδα.
    Υπάρχουν στην Ελλάδα, αλλά ο Έλληνας δε μολύνεται.
    Υπάρχουν στην Ελλάδα, αλλά ο Έλληνα Χριστιανός δεν μολύνεται.
    Υπάρχουν έξω, αλλά στις εκκλησίες δεν υπάρχει.
    Υπάρχουν στις εκκλησίες, αλλά παπάδες, μοναχοί, παπαδιές, πιστοί κλπ δεν μολύνονται.
    Υπάρχουν στις εκκλησίες, στα μοναστήρια, στο Άγιο όρος, και μολύνονται όλοι, αλλά τον φέρνουν τουρίστες.
    Υπάρχουν στις εκκλησίες, στα μοναστήρια, στο Άγιο Όρος, αλλά δεν μεταδίδεται με τη θεία κοινωνία.
    Υπάρχουν παντού, και αν είναι να πεθάνουμε οι ορθόδοξοι από αυτόν θα είναι θέλημα θεού.
    Υπάρχουν παντού, και είναι κόλπο των Εβραίων για να κατακτήσουν τον κόσμο.
    Υπάρχουν αλλά παράξενα τρομακτικά μας έκρυψαν (με τη μάσκα) τα χαμόγελα, αλλά τί να κάνουμε όλα για την υγεία μας βρε παιδιά.
    Υπάρχουν αλλά πεθαίνουν οι άνω των 79 ετών, και τί έγινε;

    Τα αποτελέσματα των παραπάνω, σήμερα στις ΜΕΘ.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ