Τι ισχύει για τις μετακινήσεις για συγκομιδή ελαιοκάρπου & αγροτικών προϊόντων

0
2943

Τους κανόνες με τους οποίους θα λειτουργήσει ο πρωτογενής τομέας, αλλά και οι βιομηχανικές και μεταποιητικές δραστηριότητες ανακοίνωσε ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Καταναλωτή Παναγιώτης Σταμπουλίδης.

Από το Σάββατο ισχύουν τα παρακάτω για την αποφυγή της διασποράς του κορωνοϊού:

Επιτρέπονται όλες οι δραστηριότητες του πρωτογενούς τομέα και φυσικά οι μετακινήσεις όσων απαιτούνται για να ολοκληρώσουν τη συγκομιδή ελαίων και άλλων αγροτικών προϊόντων

Τέλος, επιτρέπονται όλες οι βιομηχανικές και μεταποιητικές δραστηριότητες.

Ερωτηθείς τι θα γίνει με την ελαιοκομική περίοδο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε ότι θα υπάρξει ειδική μέριμνα για όλες τις εποχικές εργασίες, όπως η ελαιοσυγκομιδή.

 

«Η ασφάλεια της πρωτογενούς παραγωγής και η εξασφάλιση της τροφοδοσίας είναι σημαντικές και θα υπάρχουν μέριμνες και για τους εργαζόμενους στο μάζεμα ελιών» είπε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι διευκρινίσεις θα γίνουν γνωστές κατά την ενημέρωση Χαρδαλιά, το απόγευμα.

Στο μεταξύ, στο άκουσμα της είδησης για το νέο lockdown «ξεσάλωσαν» οι χρήστες στο twitter. «Οι ελιές θα μαζευτούν μόνες τους ορε σύντροφοι;» έγραψε χρήστης.

Υπενθυμίζεται ότι η συγκομιδή της ελιάς γίνεται συνήθως τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο, ανάλογα με την ποικιλία και την περιοχή.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ